Abisko - Vandring till Kärkevagge & Trollsjön

Datum: Lördag 8 aug 2020 - lördag 26 sep 2020 Visa karta

100 %

20 av 20 rekommenderar

En uppiggande vandring som du sent ska glömma. I Kärkevagge har stora krafter verkat och skapat höga klippväggar, blockhav och deltaområden. Det här är ett sagolandskap där karg fjällterräng samsas med blomstrande ängar - ett paradis för vandrare.

Vandringen går genom en vacker fjällbjörkskog och fortsätter sedan upp över tydliga urbergshällar som påminner om forna tider. Därefter tar vi oss vidare upp till Kärkevagges majestätiska dalgång. Stigen slingrar sig ovan den blockterräng som bildats av den senaste istiden. Väl framme vid Rissájávri (mer känd som Trollsjön) förundras man av sjön som glimmar som en eld i solen. Lunchen smakar extra gott efter den sista stigningen. Koppla av en stund, ta ett bad eller bara strosa runt och njut av atmosfären innan turen återvänder längs den förtrollande sjöns utlopp.

Vad ingår:
Guide & transport, gemensam säkerhetsutrustning

Bra att veta:
Tid: 7,5 tim
Längd/höjdskillnad: 12 km, +/- 400 m (ca 5 timmars vandring)
Åldersgräns: 12 år
Ta med: Kängor/stövlar, regnkläder, dryck, lunchpaket.
Samling: Vid receptionen 09.30 (tillbaka cirka 17.00).
Övrigt: Max 8 platser

Avbokning kan ske fram till 7 dygn innan ankomst. Därefter sker ingen återbetalning av erlagt belopp.

Visa mer

Välj startdatum och produkt

Startdatum:
Aktivitet Medlemspris

Om denna aktivitet

  • Telefonnummer (Bokning)
    +46 98040200
  • E-post
  • Vägbeskrivning
    Läs mer om hur du tar dig till och från Abisko under fliken "hitta hit", direktlänk finner du här: https://www.svenskaturistforeningen.se/anlaggningar/stf-abisko-fjallstation/hitta-hit/
  • Prisinformation
    vuxen
Build: 2020-07-22 13:40:18, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-6656.cbischannel-15272.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Activity, Action: showdetails
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.