Kungsleden Abisko – Nikkaluokta med guide

Datum: Onsdag 30 jun 2021 - onsdag 8 sep 2021 Visa karta

Följ med på en klassisk vandring längs den norra delen av Kungsleden där du tillsammans med guide vandrar genom några av Sveriges mäktigaste dalgångar, omgiven av högfjäll och glaciärer. Möjlighet finns även att bestiga Sveriges högsta fjäll!

 

Norra Kungsleden sträcker sig från Abiskos frodiga nationalpark till Kebnekaises högalpina massiv och bjuder på spektakulära naturupplevelser. Vandringen börjar storslaget med tät fjällbjörkskog och Abiskojåkkas grönskimrande vatten. Ju längre vi kommer in på leden desto kargare blir omgivningen. Vida vyer och böljande fjällhed kantad av höga alpina fjäll väntar nu i många mil. Efter fem dagars vandring når vi STF Kebnekaise Fjällstation med möjlighet att bestiga Sveriges högsta fjäll!

I priset ingår:
Boende i en natt på Abisko Turiststation, 4 nätter i fjällstugor utmed Kungsleden, två nätter på Kebnekaise fjällstation
Helpension
Guide certifierad enligt Fjälledarnormen

OBS! Guidad topptur på Kebnekaise ingår ej, bokas separat.

Förkunskapskrav:
Du som deltar ska ha god kondition och gärna erfarenhet från vandring med ryggsäck.

Bra att veta:
Programmet kan ändras beroende på de förhållanden som råder vid aktuell tidpunkt.

På länken nedan hittar du viktig information om arrangemanget
https://www.svenskaturistforeningen.se/kungsledenhostsommar

Visa mer

Välj startdatum och produkt

Om denna aktivitet

Telefonnummer (Bokning)
+46 101902360
Pris från
12495 SEK
Prisinformation
Per person
Build: 2021-04-27 12:55:49, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-6656.cbischannel-15272.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Todo, Action: showdetails
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.