STF Abiskojaure Fjällstuga

Adress: 98107 Abiskojaure  visa karta
Område: Abisko-Kebnekaisefjällen (Naturnära, Fjällområde)
Gästbetyg: 94% (50 av 53 rekommenderar) (14 recensioner)

Gästbetyg: 94%

(50 av 53rekommenderar)
Totalupplevelse 4,3 av 5
Bemötande och service 4,6 av 5
Boendestandard 4,3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4,3 av 5
Städning 4,2 av 5
Prisvärt 4 av 5
Om våra gästrecensioner: Gästernas recensioner är skrivna av våra kunder efter deras vistelse. Detta är gästernas åsikter och reflekterar deras upplevelser av vistelsen på denna anläggning. Poäng baseras på ett poängsystem mellan 1 till 5 där 1 är dåligt och 5 är utmärkt.

Individuella recensioner från våra gäster (visar 1-10 av 14)

Trångt

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige lör 13 apr 2019)
“14 bäddar i 8-bäddsrummen i stugan gjorde att det var mycket trångt för folk och packning. Det innebar också att det fanns för få grytor och annat i köket, det blev trångt vid matlagning och disk samt brist på sittplatser. Om detta är vanligt behövs det en stuga till i Abiskojaure.”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 4 av 5

Mötesplats

Rekommenderad av Mammika, Sverige (Sverige lör 06 apr 2019)
“Här möts du av människor från många olika länder. Du får ge och ta, ta del av andras upplevelser om du vill. Krypa in i din egen vrå om du föredrar det. Njuta av naturens växlingar. Vara fri från alla sociala medier och bara vara i nuet.”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 4 av 5

Parfait

Rekommenderad av Paul Jardon Belgium, Belgien (Belgien fre 05 apr 2019)
“Comme pour les autres refuges, tout était parfait”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Abiskojaurestugorna ligger strategiskt v...

Rekommenderad av Thiger, Sverige (Sverige tis 02 okt 2018)
“Abiskojaurestugorna ligger strategiskt vid södra änden av Abiskojaure ca 14 km från Abisko turiststation och vandringen dit är en bra och ganska lättsam uppvärmning inför fortsättningen. Vatten är draget ända upp på gårdsplanen så man behöver inte gå långt för att hämta färskvatten. Trivsamma kök och sängplatser och det som sätter guldkant på tillvaron är ju den vedeldade bastun med möjlighet till dopp i sjön för den som vill. Annars finns det ett tvagningsrum vilket gör att alla kan sova nybadade vilket ökar välbefinnandet. Bra med varierat sortiment i butiken.”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 5 av 5

Väldigt fin vandring hit från Abisko, in...

Rekommenderad av A Klaesson, Sverige (Sverige ons 19 sep 2018)
“Väldigt fin vandring hit från Abisko, inte så lång heller så man behöver inte stressa. Den stora stugan är riktigt trevlig och stranden som ligger nära är riktigt bra för ett dopp. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

good stay

Rekommenderad av marie & philippe , Frankrike (Frankrike sön 09 sep 2018)
“maybe not enoght tables / number of people dormitory without any space to put things so little bit overcrowded good idea to look after the sauna ( refill wood and water as the guest don't know or don't do it) ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Utmed Kungsleden

Rekommenderad av Anki, Sverige (Sverige lör 01 sep 2018)
“Bastu alldeles nära vattnet. Snurrigt när vi skulle ch3cka in och få vår sovplats. Stugvärmen gjorde sitt bästa men det hela kändes väldigt rörigt.”
Totalupplevelse 3 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5

Lurad och besviken

Ej rekommenderad av Dan , Sverige (Sverige tis 14 aug 2018)
“I det stora hela tycker jag att STF gör ett fantastiskt jobb. Det är viktigt att främja en fjällkultur där det alltid är möjligt att hitta en säng för natten. Jag har varit medlem av STF i många år och benyttat mig av era vandrarhem och stugor vid flera tillfällen. Jag har också lagt märke till att det över åren har blivit markant dyrare att övernatta i era vandrarhem/stugor men jag har stöttat STF och de värderingar som ni har representerat. Men Nu kännrt jag att måttet är rågat. Efter ett kort besök på abisko turistinformation, betalade vi samlat 1500 för tre vuxna, en övernattning i Abiskojaur. Väl framme fick vi veta att vandrarhemmet var överbokat, men att vi såklart skulle få en golvplats. I det finstilta på kvittot står att köpet inte gäller en säng, men en golvplats, och vi var därför förbereda på att sova på en madrass på golvet. Dock var vi inte informerade att dessa golvplatser var lokaliserade i vandrarhemmets kök/entré precis bredvid ingången. Här var det folk och larm intil sent på kvällen och det första gästerna gick upp redan klockan 05.00. Vi sov mycket dåligt under natten och frös när folk gång på gång glömde att stänga ytterdörren efter sig. Jag är på inga sätt eller vis imot att ni erbjuder golvplats i ert vandrarhem när det är fullbokat. Det som gör mig förargad är att jag ska betala samma pris för att sova på golvet som i en säng. Jag känner mig både lurad och besviken. Det måste framgå tydligare vad det är man köper på eran hemsidan, och det borde komma ett avdrag på priset när man sover på golvet. Jag vill gärna ha fortsatt dialog runt det här, och jag ser framemot en återkoppling så fort möjlighet ges. Om inte överväger jag starkt ett avslut som medlem i svenska tutistförenigen. Medlem 0545026273”
Totalupplevelse 2 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 1 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 1 av 5

Good sauna , bad toilet

Rekommenderad av Anonym, Italien (Italien lör 11 aug 2018)
“Good sauna , bad toilet ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 3 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5

Stuga för hundägare

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige mån 30 jul 2018)
“Bokade en natts boende i stuga för hundägare. I stugan fanns sex bäddar, ett kök, bord, stolar, kamin samt köksavdelning. Inte så mycket golvyta med tanke på att det ev skulle inrymmas ytterligare 4 personer med hundar. Vi var två personer med varsin hund vilket fungerade bra. Lägesmässigt ligger stugan lite längre från toalett, bastu, och reception, jämfört med övriga stugor och tältplats. Abiskojaure är vackert och rekommenderas för en visit. Lättillgängligt med en trevlig vandring från Abisko. Gällande vatten till bastu och stugor hade det med fördel ha kunnat vara organiserat såsom i Alesjaure, dvs att allt vatten kan tas från den tank som fylls med hjälp av en pump. Nu får var och en fylla vatten till bastu och stugor genom att bära från sjön. ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 3 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 2 av 5

I närheten av


Kundservice


Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället

Kundservice

Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället