STF Viterskalet Fjällstuga

Adress: 92066 Viterskalet  visa karta
Område: Vindelfjällen (Naturnära, Fjällområde)
Gästbetyg: 90% (19 av 21 rekommenderar) (3 recensioner)

Fjällstuga | Fjällstugan ligger mitt i den storslagna U-dalen som delar Storfjället i hela dess bredd. Vintertid serverar vi våfflor tisdag-söndag mellan klockan 11-16 (till och med 1 maj 2019). Ytterligare en anledning att besöka oss. Välkomna!

Fjällstugan har totalt 24 gästbäddar. Redan 1925 uppfördes den första stugan i Viterskalet och så sent som 2001 uppfördes nya STF Viterskalet. STF Viterskalet är den sydligaste stugan på Kungsleden som slutar, eller börjar, i Hemavan.

Gäststuga
Stugan har stort kök i mitten och två 8-bäddsrum och två 4-bäddsrum. Ett av 4-bäddsrummen används dessutom som säkerhetsrum. I stugan finns även tvättrum och ett torkrum.

Stugvärdsstuga/Butik/Servering
Stugan har ett stort rum för servering, ett rum med butik (sortiment large) och ett rum för stugvärdens boende. Våfflor serveras 11-16 tisdag – söndag under vintersäsongen.

På fjällstugan är mobiltäckningen dåligt (Telia), men du kan få täckning om du går ett hundratal meter efter leden mot Hemavan.

Upplev STF Viterskalet
Området är ett eldorado för skidbestigare och telemarksåkare. Här finns flera toppar att erövra och på Dalåijvies topp finns en gästbok där du kan bekräfta dina bravader.

Så här funkar en fjällstuga
I en fjällstuga bor du mysigt och enkelt med självhushåll i flerbäddsrum. På plats finns en stugvärd som välkomnar dig och hjälper dig till rätta i fjällstugan. Som gäst hugger du själv ved, hämtar vatten i bäcken eller sjön, diskar och städar efter dig. Rummen är olika stora och har kaminer som värmekälla samt våningssängar. På alla fjällstugor finns boende för gäster med hund. Du bokar inte en specifik bädd i förväg – principen ute till fjälls är att alla får tak över huvudet. I många av våra stugor har vi fjällbutiker där du kan proviantera. Vissa av dessa butiker har också försäljning av gasolflaskor, T-bränsle, fjällkartor och myggmedel. Flera av stugorna har också vedeldad bastu.

Betalning i fjällstuga
Det finns flera sätt för dig att betala ditt boende på fjällstugorna. Information om betalningssätt och priser hittar du här: http://www.svenskaturistforeningen.se/betalningfjall

”Mycket trevligt mottagande av stugvärdarna vilket gör att humöret blir på topp. Goda möjligheter till kortare utflykter runt eller till norra Sytertoppen.Kraftiga vindar känns både utanför och i stugan. Min helhetsupplevelse blev mycket bra och ett fint minne inför kommande höst.”

Rekommenderad av AA
Sverige Sverige (fre 10 aug 2018)

”Vi bodde två nätter i vardera V iterskalsstugan och Syterstugan. Bägge har flerbäddsrum, rejält utrustat kök, dass o tvätt o torkrum. Syterstugan är i en klass för sig - läget nära den forsande jokken, de fina husen och dasset är toppenklass! Vi hade dessutom turen att bli placerade i den lilla hundstugan med fyra b...”

Rekommenderad av Umefamilj
Sverige Sverige (sön 05 aug 2018)

Gästbetyg 90%

(19 av 21 rekommenderar)
Totalupplevelse 4,4 av 5
Bemötande och service 4,6 av 5
Boendestandard 4,2 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4,1 av 5
Städning 4,5 av 5
Prisvärt 4,3 av 5

Faciliteter och service

 • Butik Självhushållskök Husdjur tillåtna

Kontaktinformation

I närheten avBoka med oss

 • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
 • Du främjar en mer hållbar turism
 • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
 • Bästa pris för dig som medlem
 • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället

Boka med oss

 • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
 • Du främjar en mer hållbar turism
 • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
 • Bästa pris för dig som medlem
 • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället