STF Navardalens Vildmarksstation

Adress: Navardalen Älvdalen  visa karta
Område: Dalarna (Naturnära)
Gästbetyg: 79% (11 av 14 rekommenderar) (9 recensioner)

Gästbetyg: 79%

(11 av 14rekommenderar)
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 3,4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3,2 av 5
Städning 3,4 av 5
Prisvärt 3,2 av 5
Om våra gästrecensioner: Gästernas recensioner är skrivna av våra kunder efter deras vistelse. Detta är gästernas åsikter och reflekterar deras upplevelser av vistelsen på denna anläggning. Poäng baseras på ett poängsystem mellan 1 till 5 där 1 är dåligt och 5 är utmärkt.

Individuella recensioner från våra gäster (visar 1-10 av 10)

Lugnet och naturen.

Rekommenderad av Patrik, Sverige (Sverige tor 15 okt 2020)
“Skönt ställe med härlig natur och långtifrånkänsla. Skönt att det inte finns el eller telefontäckning(nästan). Vi njöt av brasa och den fantastiska bastun! Vi har rekommenderat vänner att åka dit. Och vi kommer att återse Navardalen igen.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 5 av 5

Dyrt och dåligt

Ej rekommenderad av Matte, Sverige (Sverige tis 29 sep 2020)
“Charmig stuga med vackert och fint läge. Dåligt fiske i sjön. "Värmesystem" i form av en vedspis som inte fungerade. Valet mellan vidöppen dörr och svinkallt eller rökigt och svårt att andas. Det var ju ingen el, vilket vi visste och är ok, men endast en fotogenlampa som inte fungerade, då den var utan veke. Dock fanns gott om stearinljus att tillgå. Väldigt dyrt för denna standard och storlek. Allt annat än prisvärt.”
Totalupplevelse 2 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 1 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 1 av 5

DOLD PÄRLA I VILDMARKEN

Rekommenderad av Lotta, Sverige (Sverige ons 23 sep 2020)
“Navardalens vildmarksstation är verkligen en dold pärla! Omgivningen är fantastisk med vacker natur. Vi fick njuta av stillhet, härliga höstfärger, strålande sol och vackra solnedgångar över sjön. Bastu och några dopp i sjön blev det också. Vi vandrade upp till brandstornet på Navardalsbliket. Första delen i skogen längs med bäcken är tyvärr i stort behov av översyn (av kommunen?) och vi gick fel flera gånger då tydliga markeringar saknades. Färska björnspår på flera ställen längs stigen och hunden markerade tydligt att vi inte var ensamma... På vägen till Navardalen fick vi också närkontakt med tre stora fina älgar. Spännande! Angående boendet (vandrarhemmet) behöver rutinen för städningen i de gemensamma utrymmen ses över, särskilt i dessa pandemi-tider. Varken kökshanddukar eller golv var särskilt fräscha. Sovrummet var dock helt ok med sköna madrasser, täcken och kuddar. ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 2 av 5
Prisvärt 3 av 5

Navardalen

Ej rekommenderad av Kent, Sverige (Sverige sön 23 aug 2020)
“Tyvärr upplevde vi Dammkojan i Navardalen i mycket dåligt skick. Städningen? hade den ägt rum. Upplevde ”kojan” i dåligt skick. Upprustning behövs. Tidigare bott i vandrarhemmet som upplevdes bättre. Det positiva med Navardalen är stillheten och bastun. Vi är vana vandrare och upplevt många olika boenden i fjällvärlden, tyvärr var denna ingen höjdare.”
Totalupplevelse 3 av 5
Bemötande och service 3 av 5
Boendestandard 2 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 1 av 5
Städning 2 av 5
Prisvärt 1 av 5

Navardalen

Rekommenderad av Alex, Sverige (Sverige tis 07 jul 2020)
“Det var lätt att hitta till stället. Kommunikationen mellan värdparet var väldigt bra. Stugan mysig och hade allt man kan tänkas behöva. Underbart ställe och lugnet var totalt. Dock skulle det vara bra med bättre skyltning om var dammstugan ligger. Och lite flera stearinljus.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 5 av 5

Trivselhöjande insatse

Rekommenderad av Karin, Sverige (Sverige sön 05 jul 2020)
“Vi njöt av bastubad, dopp i sjön och den vilda naturen. Med skriftlig information om vandringslederna skulle det vara enklare att hitta dem. Med information om var en bäst hämtar vatten så skulle det kännas säkrare. Med lite historia om huset och dammluckornas funktion skulle förundran över hur det var förr väckas. ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 2 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 1 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 3 av 5

Spontan stugvistelse

Rekommenderad av Mattias, Sverige (Sverige ons 13 maj 2020)
“Vi bokade sent och tog därför kontakt med stugvärden. Det var tur eftersom vi hade bokat fel dag, men stugvärden kunde hjälpa oss på ett bra sätt ändå. Vi ankom sent men kunde komma in med hjälp av stugvärdens anvisningar från samtalet. Stugan var i god ordning och vi kunde direkt ordna med en brasa i mörkret. Vi tände även i bastun och i väntan på att den skulle bli varm lagade vi mat på gasspisen. Bastun och badvattnet var blev ganska snabbt varm, men det underlättade draget att dra ut asklådan några millimeter. Vi fick fin värme i bastun! Bävern slog i vattnet vid slogboden och simmade förbi bastun. På natten kunde vi höra lite övningsverksamhet ifrån skjutfältet i väster, men det var kortvarigt. I övrigt var det mycket lugnt (vi var ensamma på anläggningen). Jag förstår att stugan fått lite annan karaktär sedan det avverkats alldeles runt stugan, men det handlar bara om en trädlängd från stugan som huggits och med anledning av hur mycket träd vinterns stormar har fällt tror jag det var klokt. Det gör också att det är ljust och luftigt runt stugan. Mitt helhetsintryck är att anläggningen är lättillgänglig och ger möjlighet till avkoppling även om man har svårt att gå längre sträckor. ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 4 av 5

Utelåst gäst

Ej rekommenderad av Kurtan, Sverige (Sverige tis 30 jul 2019)
“Dåligt skött av service personal, koder till nyckelskåpen utlämnades först efter ett antal påstötande via telefon, nonchalant beteende enligt min uppfattning”
Totalupplevelse 2 av 5
Bemötande och service 1 av 5
Boendestandard 1 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 1 av 5
Städning 1 av 5
Prisvärt 1 av 5

Upprutsning

Rekommenderad av Hasse, Sverige (Sverige mån 24 jun 2019)
“Stugan är placerad på en fantastisk plats men hela charmen är som bortblåst på grund av att den nu omgärdas av ett hygge. Att ta ner träd och lämna stubbar, ris och sönderkörd mark runt stugan var nog det dummaste man kunde ha gjort med platsen, fy på markägaren! Mycket av vildmarkskänslan försvann på grund av detta! Överlag så är stugan och omgivningen sliten och ser ovårdad ut tyvärr. Gästen innan oss i rummet vi fick hade inte städat och vi hade ett tjockt dammlager under sängen när vi anlände. Köksutrustning är slitet så ta med egen stekpanna för bästa effekt. Utsikten över dalen är fantastiskt och telefonmottagningen är noll så känslan av vildmark är påtaglig. För det priset så förväntas det mycket mer av platsen och stugan, i annat fall är det alldeles för dyrt för att bo där. Skulle man bo där igen så skulle man nog hyra stugan på udden vid parkeringen. ”
Totalupplevelse 3 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 2 av 5
Prisvärt 1 av 5

very nice experience in the middle of nature

Rekommenderad av Hartmut, Tyskland (Tyskland sön 23 jun 2019)
“It was a very nice stay in the small cabin close to the lake in the middle of the wilderness. We found everything we needed and enjoyed the silence and the rowing boat. Very kind hosts. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 0 av 0
Städning 0 av 0
Prisvärt 0 av 0

I närheten av



Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället

Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället
Build: 2020-10-21 12:39:14, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-6656.cbischannel-15272.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: showreviews
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.