STF Tarfala Fjällstuga

Adress: 98199 Tarfala
Område: Abisko-Kebnekaisefjällen (Naturnära, Fjällområde)
Visa karta
Gästbetyg: 92% 65 av 71 rekommenderar (15 recensioner)

Gästbetyg: 92%

(65 av 71rekommenderar)
Totalupplevelse 4,6 av 5
Bemötande och service 4,5 av 5
Boendestandard 4,3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3,9 av 5
Städning 4,2 av 5
Prisvärt 3,7 av 5
Om våra gästrecensioner: Gästernas recensioner är skrivna av våra kunder efter deras vistelse. Detta är gästernas åsikter och reflekterar deras upplevelser av vistelsen på denna anläggning. Poäng baseras på ett poängsystem mellan 1 till 5 där 1 är dåligt och 5 är utmärkt.

Individuella recensioner från våra gäster (visar 1-10 av 15)

Stay at Tarfala

Rekommenderad av Anonym, Nederländerna (Nederländerna tor 26 aug 2021)
“Very friendly staff. Very clean accommodation. And for sure a pretty place. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 3 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 2 av 5
Prisvärt 2 av 5

El och fräscha toaletter.

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige tis 24 aug 2021)
“El och fräscha toaletter. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 2 av 5
Boendestandard 2 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 2 av 5
Städning 1 av 5
Prisvärt 1 av 5

Best view in town

Rekommenderad av Thorsten , Danmark (Danmark sön 22 aug 2021)
“Better than a tent? 100% Worth the cost? 100% Lovely host? 150% Would a open sauna or showers make this to the best place in the north? Probably. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 4 av 5

Tarfalla

Rekommenderad av dan, Sverige (Sverige tis 17 aug 2021)
“mycket bra trotts enkelt boende”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Varför inte ens försöka hitta en möjlighet till bastubad?

Rekommenderad av AVJ, Sverige (Sverige mån 16 aug 2021)
“Jag förstår inte varför små stugor som Trafala inte kan erbjuda ens gruppvis användning av bastun! Utan att kompromettera Corona insatserna borde det vara möjligt att låta enskilda sällskap använda bastun eller åtminstone duschen mha ett bokningsschema. Att centralt säga nej utan att se på de lokala förutsättningarna ger mer intrycket att STF passar på att spara på utgifterna. Möjligen att inte alla grupperingar får en tid som är attraktiv, men det är lättare att acceptera än att inte ens försöka… Vår grupp om 8 pers bodde i ett 10-personers rum. En nionde var bokat i samma rum. Samtidigt var det två fyrbädds rum med 2 respektive 1 gäst i varje. I teorin en 4-8 ggr mer ”kontakt” än nödvändigt för denna individ kan man tycka. Det var inget bekymmer för vi åtta som alla är covid-vaccinerade, men det visste ju inte STF, och den personen kunde så att säga lika gärna ha delat bastun med oss. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 3 av 5

Eftersom det finns el, kan man sätta in ...

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige mån 09 aug 2021)
“Eftersom det finns el, kan man sätta in läslampor vid sängarna. ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 4 av 5

Häftig plats

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige mån 19 jul 2021)
“Häftig plats”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 2 av 5
Prisvärt 3 av 5

Mysigt och hemtrevligt

Rekommenderad av Emma , Sverige (Sverige mån 19 jul 2021)
“Ett stormigt dygn men det var väldigt mysigt i stugan. Stugvärmen bjöd på nybakad kaka! ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Tarfalastugan 2021

Rekommenderad av Ellen, Sverige (Sverige tor 08 jul 2021)
“Tarfaladalen är en av de vackraste platser jag vet och det är fantastiskt att kunna vandra dit upp och ta in på en av STF:s stugor som ännu har sin gamla rustika charm. (Att tälta här bland klippblocken är inte lätt.) Jag tycker mycket om rummen med sina rymliga inbygda våningssängar och gemernsamhetsutrymmet med spel och böcker och allt som behövs i köksväg. Det är lätt att umgås med andra vandrare och blir god stämning men det går också att dra sig undan. För mig är också den enkla standarden en njutning med momenten att hämta vatten med en spann i bäcken, bära ut slasken och att sitta i ro i gamla trivsamma och fräscha utedassen. Tvätta av sig i sjöns isande glaciärvatten. En besvikelse med denna stugan var att där nu är indraget elektricitet och inte längre är tillåtet att elda i de fina vedspisarna. Det har varit en trivsam aktivitet förr. De elektriska kokplattorna som ersatt gasspisarna fungerade uselt och var rostiga. Vattenkokare i plast passar inte heller in i miljön. En till nackdel med att där nu finns el är att inte ens här slipper vi ifrån mobiltelefonens distraherande verkan. Jag hade sett fram emot ett dygn med min tonårsson där hans mobil inte skulle gå att ladda och det blev naturligt att vi istället njöt av umgänge, samtal, brädspel och utsikten och kommunicerade med andra vandrare. Även min gamla far har svårt att lägga ifrån sig mobilen och skulle mått bra av den pausen. Mitt råd till STF: våga behålla några stugor helt utan el! Jag tror att det är fler än jag som längtar efter och skulle må bra av den respiten.”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 3 av 5

Antal

Ej rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige mån 12 apr 2021)
“STF har en policy under COVID att unte fylla sitt boende som under normala säsonger, 30% av boendet ska vara blockerat!? Trots detta var vi 21 personer i Tarfala stugan, det fanns 1 ledig bädd. Dessutom så fanns ingen respekt för distans mellan gästerna, vilket jag påtalade ett par ggr för de boende. Samtliga mina deltagare måste ha ett negativt PCR test innan avresa, men det failjerar då STF inte håller vad som enligt hemsidan uppges.”
Totalupplevelse 2 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 1 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 3 av 5

I närheten av



Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället

Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället
Build: 2021-09-20 14:56:15, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-6656.cbischannel-15272.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: showreviews
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.