STF Helags Fjällstation

Adress: STF Helags Fjällstation, 845 99 Ljungdalen  visa karta
Område: Jämtlandsfjällen (Naturnära, Fjällområde)
Gästbetyg: 97% (297 av 306 rekommenderar) (70 recensioner)

Gästbetyg: 97%

(297 av 306rekommenderar)
Totalupplevelse 4,4 av 5
Bemötande och service 4,6 av 5
Boendestandard 4,1 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3,6 av 5
Städning 3,9 av 5
Prisvärt 3,9 av 5
Frukost 4,5 av 5
Om våra gästrecensioner: Gästernas recensioner är skrivna av våra kunder efter deras vistelse. Detta är gästernas åsikter och reflekterar deras upplevelser av vistelsen på denna anläggning. Poäng baseras på ett poängsystem mellan 1 till 5 där 1 är dåligt och 5 är utmärkt.

Individuella recensioner från våra gäster (visar 1-10 av 83)

Trist bemötande men bra bastu

Rekommenderad av Fredrik, Sverige (Sverige sön 21 apr 2019)
“Personalen på fjällstationerna skulle nog överlag behöva gå kurs hos någon av alla dom trevliga stugvärdarna i dom mindre stugorna. Vi möttes här av en tämligen butter tjej i receptionen, som dock till slut åtminstone lyckades klämma ur sig ett "Välkommen". Vi hade förbokat middag, men inte angett att vi önskade vegetariskt, något som vi trodde skulle vara en självklarhet år 2019, men samma personal som ovan meddelade oss bara att det inte var möjligt då vi ej förbokat. Bastun kompenserade dock för allt ovanstående, wow vilken utsikt, denna är ett måste!”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 2 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5
Frukost 0 av 0

Lite jobbig lukt i Nordan

Rekommenderad av Ian, Sverige (Sverige ons 17 apr 2019)
“Det mesta var alldeles utmärkt. Avloppslukten i Nordan var dock rätt störande. Ett vattenlås på vattenhon i köket skulle nog göra susen. Nya bastuavdelningen grymt fin. Upp med lite handdukskrokar i duschen o lite krokar för jackor på toaletterna så blir det perfekt!”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5
Frukost 5 av 5

Helags är bäst

Rekommenderad av Marit, Sverige (Sverige tis 16 apr 2019)
“Fantastisk vistelse, underbar personal och otroligt god middag!”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5
Frukost 0 av 0

Det vore bra med en spegel vid handfatet...

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige tis 16 apr 2019)
“Det vore bra med en spegel vid handfatet i duschen så slipper man fixa med linserna i toan ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 3 av 5
Frukost 4 av 5

En del att jobba på

Rekommenderad av Bertil, Sverige (Sverige mån 15 apr 2019)
“Att Helags fått pris som bästa fjällstation 2018 är lite svårt att begripa. Har besökt åtta av STFs fjällstationer och efter tredje besöket på Helags är de kvar i botten på min ranking. Blev nu tilldelad ett hundrum, vilket är OK, men utan att få frågan om det. Hoppade över middagen denna gång då den inte var så lyckad senast. Frukostbuffén är torftig. Inte ett enda köttpålägg, bara laktosfria mejeriprodukter. Ingen väderprognos anslagen vid entrén. Ung personal i receptionen med tveksam attityd och servicekänsla - en stark kontrast mot Sylarna. Den nya toa- och bastuanläggningen är fin, men inte riktigt klar - krokar saknas i dusch och WC. Så det finns en del att jobba på, men jag kommer tillbaka.”
Totalupplevelse 3 av 5
Bemötande och service 2 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 4 av 5
Frukost 1 av 5

Overall good but not worth the price for a private room.

Rekommenderad av Jenny, Sverige (Sverige sön 14 apr 2019)
“Location wise this mountain station is beautifully located by the foot of the Helags mountain. The views you get from the station is very pretty, and on top of the mountain it is, naturally, even better. The price for a private room for two people was sadly very high and didn't feel justified for what we actually got. The room was okay, but absolutely nothing fancy. Very basic. We didn't get a key, so we couldn't lock the door when we weren't in the room. This does not feel very safe, with regarding to thefts and alike. The kitchen for self service was not high standard at all and could definitely use some upgrades. I would not call this a fully equipped kitchen. It didn't even have a refrigerator! (Yet the staff wants you to leave them tips to get them a fridge for the staff house :O ). During our stay we had to store all our cold products we brough with us from home outside our window... The kitchen had hot plates, only one microwave and no oven at all. The water supply was the worst though. Only one very small thing that could possibly be considered a sink, that was difficult to get your water from. There was no good way to do your dishes. You were supposed to get dish water from the shower house (across the yard), do your dishes with this water in a portable dish bowl, then empty this water into a bucket and take this water outside to be thrown away. A very primitive solution. However, the new shower/toilet/sauna buildning was really good! Fresh, clean, modern and comfortable. Good water pressure in the showers, and you were able to get very hot water too. We didn't try the sauna but it looked great. The breakfast was a bit so and so. The things they actually served was quite good, but the options weren't enough in our opinion. They should try to add a few more things to their buffé, and especially special products for allergic people/people with special preferences. If the price was less it would have been alright, but we do not feel it was worth more than 100 SEK per person. Overall the service was good. The staff was helpful and nice. Answered our questions in a good way. We could consider coming back, but only if the price for accomodation was better. ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 2 av 5
Frukost 2 av 5

There are inconsistencies between the ca...

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige sön 14 apr 2019)
“There are inconsistencies between the cabins. For example when I arrived at Helags they had a warm lunch ready that wasen't available at over cabins. Also as I have mentioned before it would be nice if there were more food choices for cooking like frozen veg and meat. Eating in your restaurants on a regular bases is too expensive. Overall STF does a great job and what I recommend are improvements.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 4 av 5
Frukost 5 av 5

vore Bra med en potta.

Rekommenderad av Rös, Sverige (Sverige fre 12 apr 2019)
“Om man behöver gå på toa mitt i natten så blir det väldigt besvärligt då toaletthuset ligger väldigt långt bort från boendehuset. Vore fantastiskt bra om rummen utrustades med en potta. ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 5 av 5
Frukost 4 av 5

Allt var jättebra, ny fin bastu och fina...

Rekommenderad av Åsa Nilsson, Sverige (Sverige fre 12 apr 2019)
“Allt var jättebra, ny fin bastu och fina toaletter. Middagarna var mycket bra, lokalt och närodlat. Trevligt att få det personligt beskrivet. Vi hade också väldigt bra väder.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5
Frukost 5 av 5

Bättre veg mat behövs

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige ons 10 apr 2019)
“Bättre smak men vi fick samma köttgryta som var standardmålet med köttet utbyt mot rotsaker. Rotsaker har mycket lägre näringsinnehåll än kött, det duger inte att ersätta kött med rotsaker! Det mättar inte efter en dag med skidåkning. Linser, bönor, halloumi, quorn mm hade fungerat. ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5
Frukost 4 av 5

I närheten av


Kundservice


Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället

Kundservice

Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället