STF Helags Fjällstation

Adress: STF Helags Fjällstation, 840 35 Ljungdalen  visa karta
Område: Jämtlandsfjällen (Naturnära, Fjällområde)
Gästbetyg: 98% (475 av 483 rekommenderar) (122 recensioner)

Gästbetyg: 98%

(475 av 483rekommenderar)
Totalupplevelse 4,5 av 5
Bemötande och service 4,5 av 5
Boendestandard 4,1 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4,5 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5
Frukost 4,3 av 5
Om våra gästrecensioner: Gästernas recensioner är skrivna av våra kunder efter deras vistelse. Detta är gästernas åsikter och reflekterar deras upplevelser av vistelsen på denna anläggning. Poäng baseras på ett poängsystem mellan 1 till 5 där 1 är dåligt och 5 är utmärkt.

Individuella recensioner från våra gäster (visar 1-10 av 138)

Dålig mat

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige lör 01 aug 2020)
“Vi kom till Helags på måndagen med stora förväntningar på middagen som alltid har varit fantastisk, tyvärr inte vid detta besök. Vi fick viltskavsgryta med potatisstomp som inte var god med surdegsbröd so Inte var färskt, sedan gick vi till Sylarna där vi fick viltgryta, nästa dag tillbaks på Helags fick vi viltskavsgryta igen med ej färskt surdegsbröd igen, vi blev väldigt besvikna. ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 3 av 5
Frukost 4 av 5

Maten

Rekommenderad av Martin Löf, Sverige (Sverige lör 01 aug 2020)
“Middagen är inte direkt billig så jag tycker att man kan få något bättre än högrevsgryta även om den var okej. Man är ju alltid hungrig efter en dags vandring. Den andra middagen var dock bättre.”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 3 av 5
Frukost 4 av 5

Många nya i Personalen

Rekommenderad av LarsE, Sverige (Sverige ons 29 jul 2020)
“Upplevde att många i Personalen hade bytts nyligen, 2 dagar tidigare. Det blev många frågor till de mer erfarna!! Vänliga och hjälpsamma!! Bastun är stängd!! Pga. Corona, Boknings lista skulle fungera!! I Stuga Sunnan fanns två långa skohorn, båda var trasiga!”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 2 av 5
Prisvärt 3 av 5
Frukost 4 av 5

Sol över Helags

Rekommenderad av Carina , Sverige (Sverige ons 29 jul 2020)
“Mycket nöjd med min vistelse på fjällstationen. Vh-köket hade högre standard än förväntat (kylvaror hänger en med lätthet utanför fönstret), toa- och duschhuset var helt nybyggt och mycket fräscht, bastun var dock stängd av Corona-skäl. Bra bemötande i Storstugan - all kred till kocken. Servispersonalen bör kanske läsa på litet om dryckessortimentet innan middagen - annars funkade allt fint! En öl vid ankomst på verandan var ett extra plus! Återkommer gärna!”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 5 av 5
Frukost 5 av 5

Synpunkter på städning

Rekommenderad av Stina , Sverige (Sverige tis 28 jul 2020)
“Toaletterna städades inte under tiden vi var där (två dygn), det bör ske oftare, särskilt i Corona-tider. Väldigt mycket folk som rörde sig i lokalerna dessa dagar. Rummet vi bodde i hade inte svabbats på länge (den dagen vi lämnade hade ingen- ingen- före oss använt svabben. Vi var sist iväg från stugan.) Innehållet i frukosten var bra, men det var alldeles för mycket folk vid en och samma tidpunkt vid frukosten, svårt att hitta plats och det kändes inte bra med tanke på Corona. Varför inte dela upp frukosttiderna mellan de som beställt frukost? Och kanske utöka tiden? De flesta kom mellan 8:30 och 9. Vi noterade att det endast var yngre tjejer som bemannade fjällstationen. Kan ju vara att vi inte såg alla som jobbar, men känns förlegat att inte ha jämnare könsfördelning bland personalen. ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 2 av 5
Städning 2 av 5
Prisvärt 2 av 5
Frukost 3 av 5

Helags fjällstation

Rekommenderad av Zandra, Sverige (Sverige sön 26 jul 2020)
“Hej! Fanns ingen sopskyffel i städskåpet. Soppen som fanns var mer som en dammtuss än som en sopp. Annars var det bra. ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5
Frukost 0 av 0

Kaminen gamla östan

Rekommenderad av Klas, Sverige (Sverige lör 25 jul 2020)
“Byt ut kaminen i gamla östa mot en modern. Det sparar både miljö och pengar.”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5
Frukost 4 av 5

Med tanke på corona kändes det lite tvek...

Rekommenderad av Helagsfan, Sverige (Sverige tor 23 jul 2020)
“Med tanke på corona kändes det lite tveksamt att dela rum med två okända i Gamla östan, inte ett jättestort rum. Jag tycker dock att Helags sammantaget är en väldigt mysig fjällstation. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 5 av 5
Frukost 4 av 5

Förtydligande om städning för gäster

Rekommenderad av Emma, Sverige (Sverige tor 23 jul 2020)
“Jag tycker det saknas uppmaningar för gästerna vad som förväntas i städning när man lämnat rummet. Idéen är ju att alla ska städa efter sig själva men alla gör tyvärr inte det, och då blir det inte så kul för den som kommer efter. Tydliga imstruktioner saknas och en del förstår nog inte heller vad som gäller. Personalen måste påminna om detta och sen måste det även finnas anslag( tyvärr). Samt städredskap som motsvarar.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 5 av 5
Frukost 5 av 5

Bastu

Rekommenderad av Robert, Sverige (Sverige tor 23 jul 2020)
“Varför har STF bedömt att bastu skulle vara en särskilt smittsam miljö? Man tvättar sig ordentligt innan och skulle även kunna ha sittlappar som kan spritas av. Andra organisationer håller bastun öppen. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 4 av 5
Frukost 4 av 5

I närheten av



Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället

Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället
Build: 2020-07-22 13:40:18, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-6656.cbischannel-15272.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: showreviews
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.