STF Siaröfortet Skärgårdskrog och pensionat

Adress: Kyrkogårdsön, Stockholms skärgård Reguljära båtturer från i Stockholm, Vaxholm och Östanå.
Område: Stockholms skärgård (Naturnära, Vid kusten)
Visa karta
Gästbetyg: 87% 45 av 52 rekommenderar (19 recensioner)

Gästbetyg: 87%

(45 av 52rekommenderar)
Totalupplevelse 4,3 av 5
Bemötande och service 4,3 av 5
Boendestandard 3,9 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3,8 av 5
Städning 3,8 av 5
Prisvärt 3,8 av 5
Om våra gästrecensioner: Gästernas recensioner är skrivna av våra kunder efter deras vistelse. Detta är gästernas åsikter och reflekterar deras upplevelser av vistelsen på denna anläggning. Poäng baseras på ett poängsystem mellan 1 till 5 där 1 är dåligt och 5 är utmärkt.

Individuella recensioner från våra gäster (visar 1-10 av 19)

Trevligt på Siaröfortet

Rekommenderad av Hoppe, Sverige (Sverige tis 17 aug 2021)
“Vi hade det mycket bra under vår vistelse på Siaröfortet. Guidningen av av fortet var intressant, maten god, baden fina och sängarna sköna. En mysig liten ö! Lagom med folk. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 4 av 5

Mysigt vandrarhem

Rekommenderad av Annika, Sverige (Sverige ons 11 aug 2021)
“Personligt och trevligt. Sköna sängar och bra frukost. Saknar dock dricksvatten. Det finns inte dricksvatten vid toaletterna så när restaurangen stängt på kvällen finns inget dricksvatten att få tag på utom ute vid en liten bod. Där var det kolsvart och svårt att se. Man hade kunnat lämnat några tillbringare med vatten och glas vid entren eller på övervåningen vid rummen.”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 3 av 5

Oljud

Rekommenderad av Havskatt , Sverige (Sverige ons 11 aug 2021)
“Underbart hus och läge. Men det som gör att jag inte kommer att komma tillbaka är det fruktansvärda ventilationsljudet som gjorde det mycket svårt att somna. På en ö i skärgården vill man ha stillhet och tystnad , inte värre oväsen än i stan. Väldigt synd att inte ha självdrag i sovrummen i en sekrlskiftesvilla med högt i tak.”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 3 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 0 av 0
Prisvärt 0 av 0

Äkta servicekänsla hos personalen

Rekommenderad av Mike, Sverige (Sverige sön 01 aug 2021)
“Mycket nöjd med personalen som löste ett akut problem för oss på plats! Trevliga och hjälpsamma och sätter kunden i fokus, precis som utlovats på boendets webbsida. Lugnt och fint ställe med tillgång till kyl/frys, micro och vattenkokare. Ingen wifi på ön erbjuds., det är bra att känna till. Vällagade maträtter erbjuds i den egna restaurangen. Vore bra med en tydligare skyltning/anvisning till påstigningsplats från parkering vid Östanå färjeläge. Rekommenderar verkligen detta boende för en avkopplande stund i skärgården!”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Glamping på Siaröfortet

Ej rekommenderad av Skärgårdsbesökaren, Sverige (Sverige fre 30 jul 2021)
“Jättefint läge och härliga dagar med underbart väder. Men, det finns en del utvecklingspotential. Vi får fin service och bemötande av Klara i receptionen. Men saker brister runtomkring. Man kör med bordsservering fast det är tydligt att personalen inte riktigt mäktar med det när trycket ökar. Kanske bättre att ta beställning i baren och sen gå ut med maten till sällskapet ute? En i personalen kan också jobba på sitt bemötande, nu fick vi vid flera tillfällen en tråkig ton och en ovilja att möta våra behov. Bad man om en enkel sak som ett glas med is ifrågasattes det tex. Man behöver också förbättra rutiner, vid flera tillfällen behövde saker fyllas på på toaletterna och man var tvungen att uppmärksamma personalen om detta. På morgonen stod disk kvar på uteserveringen från gårdagen. Det hade man missat både på kvällen och morgonen… Kiosken var bra men det tog ett tag att beställa/få sin beställning. Ibland var hon som jobbade där tvungen att springa in för att hämta produkten. Kaffet var ofta slut, termosen läckte, toast mackorna gjordes a la minute osv. Konstigt också att det som såldes i kiosken - tex chips, choklad - inte gick att köpa i repan när kiosken stängt. Här missar man merförsäljning. En annan sak som är synd är att det är rätt skräpigt på ön. Personalens hus och tomten såg inte jättetrevlig ut och där gick man förbi ofta. Nere vid badplatsen fanns det en del gamla möbler ute men flera var trasiga och rostiga. Verkade inte som att det var en plats man tog ansvar för. Kvarglömda kläder låg kvar från det vi kom och följande tre dagar. Vid ena stranden fanns en grop med blålera där man sjönk ned till knäet helt plötsligt men det fanns ingen skylt som informerade om detta. Fint ställe som skulle må bra av ett lyft - både i kvalitet och servicenivå. ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 3 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 3 av 5

Klimatsmart?

Ej rekommenderad av Lina, Sverige (Sverige tis 27 jul 2021)
“Hej! Stranden, bryggorna och huset är fint. Vi gillade också turen i fortet. Dock blev det väldigt svårt med maten. Tänker att stf vill vara klimatsmarta men det fanns inga vegetariska alternativ på menyn, inte heller veganska. När vi frågade fanns det en veg rätt, samma varje dag. Tyvärr tycker min dotter inte om linser och linsgryta var det enda som fanns. Vi hade kunnat stanna några dagar till men att äta toast i mer än två dagar känns inte bra. När vi bad om alternativ blev vi heller inte bra bemötta av personalen. Det verkade inte finnas någon vilja att tillgodose våra behov. Det var synd, det är ju en väldigt vacker plats med stor potential. Med vänlig hälsning, Lina Lundström”
Totalupplevelse 3 av 5
Bemötande och service 2 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 2 av 5

Glamping i dåligt läge

Ej rekommenderad av Martina , Sverige (Sverige mån 26 jul 2021)
“Vi bodde i tältet som låg rakt upp från receptionen. Det var ett mycket tråkigt läge på tältet. Precis vid gångvägen och ingen sjöutsikt. Av alla platser man kunnat lägga ett tält på denna fina ö, var nog detta det sämsta. Man skulle vilja ha avskildhet och sjöutsikt. Det fanns heller inget trädäck utanför tältet. Inga mysiga sittplatser framför tältet. Inuti var det mycket sparsamt inrett, det var ok men inte så mysigt man skulle vilja ha. Det var en fin frukostbricka, men den kom klockan 8.30!! Man fick inte välja tid själv. Ingen sovmorgon fick man.”
Totalupplevelse 3 av 5
Bemötande och service 3 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 3 av 5

This is not glamping it’s expensive camping….

Ej rekommenderad av Luke Hammond, USA (USA mån 19 jul 2021)
“The actual island and the scenery is very beautiful at Siarö. It was easy to get to the island and and back. I am fully aware that this place is a ”vandrarhem” but I do believe that calling it glamping is not ok, not for the money they are charging. The tent was ok and bed were clean, but there was nothing special in the way you think glamping would be. On their website they have one picture of an amazing view from the tent, well that tent was taken and the other tent was next to a path where everyone was walking. No one gave instructions of any of the lights worked. Only thing we found out and was asked was “would you like coffee or tea for your breakfast tray” and what direction the tent was. There was Nothing to sit in outside the tent except the wind hut, very glamorous. The other tent had 2 chairs and in 30 degrees you don’t want to sit inside. There was no mosquito net for the tent and some of the rugs were wet and it smelled. I have worked in the hospitality industry for over 20 years so I know what it takes and what can be done to run an establishment like this. We were not looking for fancy just more comfortable camping with our kids, this was not worth 2600:- Some of the staff had a nicer attitude and some was just awful, they are running a restaurant that is far from simple dining so at least you would think they could be more pleasant. Our final bill had items on it that was not ours and I had to argue for them to remove the Ice cream and candy we didn’t buy. We spent over $500 during these 24 hrs and we realized we could have had an amazing stay at Grand Hotel for less with a larger variety of food and things to do. But once again, don’t get me wrong, we did this for the experience for my family to see the archipelago and to “glamp” and we saw the beautiful archipelago but we could have saved the money and gone somewhere else.”
Totalupplevelse 3 av 5
Bemötande och service 3 av 5
Boendestandard 2 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 1 av 5

Besvikna på tält 2

Ej rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige tor 08 jul 2021)
“När man bokar "glampingtält" på hemsidan så är bilden (endast) på ett tält med ljuvligt utsikt över vattnet. Och så är det för ett tält, det andra tältet däremot som vi fick, ligger i skogen utan utsikt och i knytpunkten av ca 5 stigar. Det går konstant förbi människor och är noll privat, inte så "skogsigt" heller. Vi var otroligt besvikna både för den missade havsutsikten som var det som vi betalade för när vi bokade, samt att ha en så o-privat vistelse. Känns som falsk marknadsföring. Vi hade först beställt frukost till tältet men ändrade oss för ville inte vara vid tältet alls, omysigt samt totalt oprivat. ”
Totalupplevelse 3 av 5
Bemötande och service 3 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 3 av 5

Ett krypin för två

Rekommenderad av K och E, Sverige (Sverige tor 08 jul 2021)
“Så skönt med lite avskildhet i denna mysiga lilla stuga. Plus för stolar och bord ute. Plus för det underbara badstället på klipporna strax nedanför, med tång och sjögräs. Vi trivdes och hade det jättefint. Också god mat, gott vin och god mojito! Nioåringen vill gärna komma tillbaka och bada!”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

I närheten av



Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället

Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället
Build: 2021-09-17 19:09:50, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-6656.cbischannel-15272.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: showreviews
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.