STF Kebnekaise Fjällstation

Adress: Kebnekaise Fjällstation, 98199 Kiruna  visa karta
Område: Abisko-Kebnekaisefjällen (Naturnära, Fjällområde)
Gästbetyg: 95% (626 av 662 rekommenderar) (156 recensioner)

Gästbetyg: 95%

(626 av 662rekommenderar)
Totalupplevelse 4,4 av 5
Bemötande och service 4,6 av 5
Boendestandard 4,1 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4,1 av 5
Städning 4,1 av 5
Prisvärt 3,6 av 5
Om våra gästrecensioner: Gästernas recensioner är skrivna av våra kunder efter deras vistelse. Detta är gästernas åsikter och reflekterar deras upplevelser av vistelsen på denna anläggning. Poäng baseras på ett poängsystem mellan 1 till 5 där 1 är dåligt och 5 är utmärkt.

Individuella recensioner från våra gäster (visar 41-50 av 156)

Mycket fräschare än jag trott.

Rekommenderad av Betongliv, Sverige (Sverige ons 29 aug 2018)
“Mycket fräschare än jag trott. Och större anläggning än vad jag trott. Mycket trevlig personal”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 4 av 5

Förlängd help på Kebnekaise Fjällstation

Rekommenderad av PoBe, Sverige (Sverige ons 29 aug 2018)
“Familjen 4 st och då speciellt ett av barnen 26 år :-) ville bestiga Kebnekaise. Övriga 21-59 år tyckte det lätt som en bra ide. Allt bokades ca 6 månader i förväg funkade klanderfritt och vid kontakt med STF bokning var bemötandet utöver det vanliga MVG+ Viktigt för oss var gemensamt och enskilt boende och att restaurang faciliteter fanns. Allt motsvara förväntningarna, mycket bra setup givet förutsättningarna. Elsas kök har fått bra recensioner och fick mer än godkänt av familjens mest urbaniserade medlem ;-) Omgivningarna i övre Norrland är storslagna, det är en annan dimension än vad som återfinns i den södra fjällvärlden. Enkelt uttryckt, det stora mäktiga finns i Norrland. Vädret var var lite blandat (23-26/8) (lite, sol, moln, regn, snö, ingen var förvånad) men det var helt ok vilket gjorde att vi kunde njuta av varje tur vi gick under dessa dagar. Vi hade målet att gå västra leden till toppen då alla i familjen lider av höjdfobi :-) Vi hade hört att leden upp skulle vara mycket stenig med mycket block etc. Visst fanns det ett par kortare partier som var lite stökiga men på det hela var rutten betydligt bättre än vad vi förvänta oss, få (större) vertikala kliv som sätter gamla människors knän på prov :-) Att detta var en längre tur visste vi men med tidig start (07:00) var det inga problem att hinna hem till middagen. Vädret på högre höjder var inte det bästa, snöfall och måttlig vind. Dock inga problem med att nå toppen. Mycket bra ledat från "nya/gamla raststugan på 1850m). Att det var dålig sikt var vi inte så ledsna över då vi slapp brottas med höjdfobin :-) Vi tog det lugnt och med lite mat, boonk-medicin och rätt kläder blev toppturen en bra upplevelse. Att ta en varm lunch i ett regnigt kaffedalen blev också en bra upplevelse. Resan till och från fjällstationen fungerade utmärkt och gjorde att minimal tid behövde läggas på transfer. Natttåg (94) från Stockholm runt 18:30 framme i Kiruna 09:30. Nikkaloukta Expressen 10:10 från Järnvägsstation till Nikkaloukta, framme 11:30. Vi tog sedan en helikopter till Tarfala och vandra därifrån till fjällstation. Hade lika väl kunnat gått till fjällstationen och hunnit fram till middagen. Hemfärd blev med helikopter 08:45 och en lugn f.m med gofika i Nikkalukta och sedan bussen 11:50 till Kiruna . Lunch på Spis i Kiruna Taxi till flygplatsen 17:15 planet hem till Stockholm, Ett alternativ såhär i efterhand hade varit att gå tillbaka till Nikkaloukta utan stress. Ta 16:55 bussen till flygplatsen och tagit 19:50 planet till Stockholm En klart positiv upplevelse som motsvarade allas förväntningar. Kebnekaise fjällstation med omgivningar är godis för själen vinter som sommar. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 0 av 0

Jag ser vistelsen i Kebnekaise som en de...

Rekommenderad av Elisabeth Ni, Sverige (Sverige tis 28 aug 2018)
“Jag ser vistelsen i Kebnekaise som en del av en större helhet i STFs regi. Jag skulle gå vidare till fjällstugor och hade en del frågor kring bokning och priser som jag ställde i receptionen på Kebne. Jag kunde dock inte få svar utan hänvisades hela tiden till att själv söka på internet. Vidare är det irriterande med helikoptertrafiken. Jag tycker inte att det ska vara tillåtet med helikoptertrafik i fjällen, undantag fjällräddning och andra samhällsfunktioner.”
Totalupplevelse 3 av 5
Bemötande och service 3 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 3 av 5

Dusch och WC

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige tis 28 aug 2018)
“För få toaletter och duschar till antalet sängplatser. Alla behöver faciliteterna samtidigt så långa köer uppstod.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 4 av 5

Sommar äventyr

Rekommenderad av Vandraren, Sverige (Sverige mån 27 aug 2018)
“Vi kom efter en mycket svettig vandring till fjällstationen och hade 2 mycket njutbara dygn i kebenkaises fjällnatur och utsökt mat på frukost och middag! ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 3 av 5

Dyrast på kebnekaise

Rekommenderad av Eva, Sverige (Sverige mån 27 aug 2018)
“Lite bekymrad över att Kebnekaise är så dyrt i förhållande till andra platser i den svenska fjällvärlden. Kommer de höjda priserna att locka bort "vanliga" vandrare till förmån för toppbestigare och de som har råd att köpa helikopterlyft och äta dyrt i restaurangen? Det vore synd i så fall eftersom fjällvärlden, enligt min mening, ska vara tillgänglig för alla. Kebnekaise skulle jag inte heller rekommendera för dem som önskar lugn och ro på sin semester. Extremt mycket folk, hög ljudvolym och faktiskt ganska stressig miljö.”
Totalupplevelse 3 av 5
Bemötande och service 3 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 2 av 5

Dottern ojat mycket nöjda

Rekommenderad av Christer Oja, Sverige (Sverige sön 26 aug 2018)
“Maten toppklass. Mysigt avslappnat. Bra guide på fre 24 upp till toppen. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 3 av 5

Fantastic service

Rekommenderad av Rosenkrans, Danmark (Danmark tor 23 aug 2018)
“Great accommodation at very reasonable rates. I have always experienced the staff as very service minded and prices as very reasonable. The hotel has a cosy, friendly and very warm feeling surrounding it, both inside and outside. The food in the restaurant is delicious with lots of different choices at the buffet. I will definitely stay there again.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Bra

Rekommenderad av Ib, Sverige (Sverige tor 23 aug 2018)
“ Bra”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5

Kebnekaise fjällstation är lyxigt för at...

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige ons 22 aug 2018)
“Kebnekaise fjällstation är lyxigt för att ligga utanför civiliserat område. Maten är fantastisk och miljön är mysig. Rummen i barackerna är som de är och kanske lite dyra men med tanke på att allt måste transporteras med helikopter kan man förstå prissättningen.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 3 av 5

I närheten av


Kundservice


Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället

Kundservice

Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället