STF Kebnekaise Fjällstation

Adress: Kebnekaise Fjällstation, 98199 Kiruna  visa karta
Område: Abisko-Kebnekaisefjällen (Naturnära, Fjällområde)
Gästbetyg: 95% (814 av 859 rekommenderar) (166 recensioner)

Gästbetyg: 95%

(814 av 859rekommenderar)
Totalupplevelse 4,4 av 5
Bemötande och service 4,6 av 5
Boendestandard 4,1 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4,1 av 5
Prisvärt 3,6 av 5
Om våra gästrecensioner: Gästernas recensioner är skrivna av våra kunder efter deras vistelse. Detta är gästernas åsikter och reflekterar deras upplevelser av vistelsen på denna anläggning. Poäng baseras på ett poängsystem mellan 1 till 5 där 1 är dåligt och 5 är utmärkt.

Individuella recensioner från våra gäster (visar 31-40 av 166)

Bra boende

Rekommenderad av Anders, Sverige (Sverige sön 02 sep 2018)
“Bodde i sovsal i huvudbyggnaden. Fungerade alldeles utmärkt och man träffar så mycket trevliga människor. Kan tycka att det är lite ont om sittplatser i det gemensamma utrymmet vid restaurangen men ofta löser det sig.”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 3 av 5

Lite overkligt att ett sådant ställe fin...

Rekommenderad av Kängan, Sverige (Sverige lör 01 sep 2018)
“Lite overkligt att ett sådant ställe finns ute på fjället! Höjdarställe vid foten av vårt högsta berg - helt enkelt!”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 0 av 0
Prisvärt 0 av 0

Bodde i flerbäddsrum eftersom enskilt el...

Ej rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige lör 01 sep 2018)
“Bodde i flerbäddsrum eftersom enskilt eller parrum inte var lediga. Ovant boende för äldre person och det drabbade sömnen. Dyr vistelse överlag. En ung person accepterar sådant boende bättre och då skulle jag rek. boendet.”
Totalupplevelse 3 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 3 av 5

Älskar Kebnekaise Fjällstation. Stämning...

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige lör 01 sep 2018)
“Älskar Kebnekaise Fjällstation. Stämningen, restaurangen och personalen där får högsta betyg. Denna gång dock inte lika lycklig över bemötande i reception och uthyrning -inte så intresserade av att ta hand om incheckande och i uthyrningen inte intresserade att svara på frågor "eftersom det är en minut före öppning". Ett leende bemöttes inte alltid av ett leende... Hård belastning??? Topptur med Rickie fantastisk! ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 3 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5

Kungsleden is overcrowded!

Rekommenderad av Tettan, Sverige (Sverige lör 01 sep 2018)
“Be aware that the Northern part of Kungsleden has reached significant international reputation and is today a very attractive and highly BUSY hiking route. The huts are overloaded with people, it’s crowded with queues and noice in every corner of the facilities. If you want some rest in the wilderness and enjoy nature, please go elsewhere - the Swedish mountains offer much more than this.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 3 av 5

Familjeresan

Rekommenderad av Renée, Sverige (Sverige lör 01 sep 2018)
“Jag förstår att transport av varor är krångligt och dyrt men när vacumförpackade 4 pannkakor kostar 110 Kronor så är det inte ok. Även priset för dryck och annat var mer än dubbelt än normalt. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 2 av 5

Jag bodde i Abisko, 4 fjällstugor och Ke...

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige tor 30 aug 2018)
“Jag bodde i Abisko, 4 fjällstugor och Kebnekaise. Allt utom Kebne får utmärkt betyg. Kebne skulle behöva mer gemensamma ytor, bättre sortiment för vandrare i butiken och matservering med mellanutbud (som i Abisko)”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 4 av 5

Mycket fräschare än jag trott.

Rekommenderad av Betongliv, Sverige (Sverige ons 29 aug 2018)
“Mycket fräschare än jag trott. Och större anläggning än vad jag trott. Mycket trevlig personal”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 4 av 5

Förlängd help på Kebnekaise Fjällstation

Rekommenderad av PoBe, Sverige (Sverige ons 29 aug 2018)
“Familjen 4 st och då speciellt ett av barnen 26 år :-) ville bestiga Kebnekaise. Övriga 21-59 år tyckte det lätt som en bra ide. Allt bokades ca 6 månader i förväg funkade klanderfritt och vid kontakt med STF bokning var bemötandet utöver det vanliga MVG+ Viktigt för oss var gemensamt och enskilt boende och att restaurang faciliteter fanns. Allt motsvara förväntningarna, mycket bra setup givet förutsättningarna. Elsas kök har fått bra recensioner och fick mer än godkänt av familjens mest urbaniserade medlem ;-) Omgivningarna i övre Norrland är storslagna, det är en annan dimension än vad som återfinns i den södra fjällvärlden. Enkelt uttryckt, det stora mäktiga finns i Norrland. Vädret var var lite blandat (23-26/8) (lite, sol, moln, regn, snö, ingen var förvånad) men det var helt ok vilket gjorde att vi kunde njuta av varje tur vi gick under dessa dagar. Vi hade målet att gå västra leden till toppen då alla i familjen lider av höjdfobi :-) Vi hade hört att leden upp skulle vara mycket stenig med mycket block etc. Visst fanns det ett par kortare partier som var lite stökiga men på det hela var rutten betydligt bättre än vad vi förvänta oss, få (större) vertikala kliv som sätter gamla människors knän på prov :-) Att detta var en längre tur visste vi men med tidig start (07:00) var det inga problem att hinna hem till middagen. Vädret på högre höjder var inte det bästa, snöfall och måttlig vind. Dock inga problem med att nå toppen. Mycket bra ledat från "nya/gamla raststugan på 1850m). Att det var dålig sikt var vi inte så ledsna över då vi slapp brottas med höjdfobin :-) Vi tog det lugnt och med lite mat, boonk-medicin och rätt kläder blev toppturen en bra upplevelse. Att ta en varm lunch i ett regnigt kaffedalen blev också en bra upplevelse. Resan till och från fjällstationen fungerade utmärkt och gjorde att minimal tid behövde läggas på transfer. Natttåg (94) från Stockholm runt 18:30 framme i Kiruna 09:30. Nikkaloukta Expressen 10:10 från Järnvägsstation till Nikkaloukta, framme 11:30. Vi tog sedan en helikopter till Tarfala och vandra därifrån till fjällstation. Hade lika väl kunnat gått till fjällstationen och hunnit fram till middagen. Hemfärd blev med helikopter 08:45 och en lugn f.m med gofika i Nikkalukta och sedan bussen 11:50 till Kiruna . Lunch på Spis i Kiruna Taxi till flygplatsen 17:15 planet hem till Stockholm, Ett alternativ såhär i efterhand hade varit att gå tillbaka till Nikkaloukta utan stress. Ta 16:55 bussen till flygplatsen och tagit 19:50 planet till Stockholm En klart positiv upplevelse som motsvarade allas förväntningar. Kebnekaise fjällstation med omgivningar är godis för själen vinter som sommar. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 0 av 0

Jag ser vistelsen i Kebnekaise som en de...

Rekommenderad av Elisabeth Ni, Sverige (Sverige tis 28 aug 2018)
“Jag ser vistelsen i Kebnekaise som en del av en större helhet i STFs regi. Jag skulle gå vidare till fjällstugor och hade en del frågor kring bokning och priser som jag ställde i receptionen på Kebne. Jag kunde dock inte få svar utan hänvisades hela tiden till att själv söka på internet. Vidare är det irriterande med helikoptertrafiken. Jag tycker inte att det ska vara tillåtet med helikoptertrafik i fjällen, undantag fjällräddning och andra samhällsfunktioner.”
Totalupplevelse 3 av 5
Bemötande och service 3 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 3 av 5

I närheten av


Kundservice


Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället

Kundservice

Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället