STF Kebnekaise Fjällstation

Adress: Kebnekaise Fjällstation, 98199 Kiruna  visa karta
Område: Abisko-Kebnekaisefjällen (Naturnära, Fjällområde)
Gästbetyg: 93% (987 av 1056 rekommenderar) (234 recensioner)

Gästbetyg: 93%

(987 av 1056rekommenderar)
Totalupplevelse 4,3 av 5
Bemötande och service 4,6 av 5
Boendestandard 4,1 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 3,5 av 5
Om våra gästrecensioner: Gästernas recensioner är skrivna av våra kunder efter deras vistelse. Detta är gästernas åsikter och reflekterar deras upplevelser av vistelsen på denna anläggning. Poäng baseras på ett poängsystem mellan 1 till 5 där 1 är dåligt och 5 är utmärkt.

Individuella recensioner från våra gäster (visar 91-100 av 242)

Bastutider

Rekommenderad av Ingo, Sverige (Sverige lör 20 jul 2019)
“Hej, vi är jättenöjda med vår vistelse vid fjällstationen, men vi har några synpunkter. -Bastun och baren stänger kl. 22, eftersom vandringarna är ganska långa, så är det inte ovanligt att man kommer tillbaka efter det, så längre öppettider, till kl.00 helst. -Varmvattnet i duscharna tog slut snabbt. -Kanske inte rör fjällstationen, men bättre markering där Singileden och Västra leden delar sig. ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 3 av 5

Kebnekaise 16/7

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige lör 20 jul 2019)
“Tyvärr fick vår resa "pyspunka" då det var strömlöst i ett dygn. Vi avråddes att gå upp på fjället då all kommunikation var bruten. Vi valde att checka ut en dag tidigare pga detta. Stor eloge till alla som jobbade på fjällstationen. Gott humör trots tuffa omständigheter. Vi hoppas på att återvända, ha lite mer tid på sig och kunna gå upp på toppen.”
Totalupplevelse 2 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5

Höga förväntningar på resa som fick snöpligt slut

Rekommenderad av Ingrid, Örebro , Sverige (Sverige lör 20 jul 2019)
“Vi hade bara varit på stationen i 2 timmar då strömavbrottet inträffade. Då 18 tim gått och den mycket tillmötesgående personalen flaggat för att de inte kunde ta höjd för mat-och hygienförsörjning de kommande dagarna insåg vi att ett toppförsök under de tre dagar vi avsåg att vara på stationen skulle vara förgäves. STF kan inte rå för strömavbrottet men ett (!) utedass på en helt fullbelagd anläggning och inget reservaggregat är under all kritik. Vad hade hänt om någon fått hjärtinfakt? Utan vandring menar jag. Man avrådde från vandringar, men saker kan hända ändå. Och en epidemi kan lätt bryta ut med det enda torrdass som fanns. Har varit deppig när jag kom hem eftersom vi laddat in mycket energi, pengar och tid att lyckas nå toppen, men fick vända hem efter 20 tim på stationen. Vi vågade inte chansa på att behöva göra en sidan ansträngande vandring utan proviant. Men fantastiskt tillmötesgående personal som gjorde allt de kunde för oss gäster. ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 1 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5

Extremt dyrt och inte prisvärt.

Ej rekommenderad av F74, Sverige (Sverige tor 18 jul 2019)
“Boendet på fjällstationen kostade oss mer än 1000 kr per person och dag i våningssäng, men då får man städa själv och ta med egna lakan. Personalen var trevlig men ung och oerfaren. Då vi var där så blev det strömavbrott, och personalen lät alla klara sig själva med toalett, vatten och allt annat. De borde ha funnits en plan för detta. Guiderna ville uppenbarligen mycket gärna sälja kartor, och när vi inte tyckte att det behövdes så fick vi väldigt sparsmakad information om toppförsöket. ”
Totalupplevelse 3 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 2 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 2 av 5
Städning 2 av 5
Prisvärt 1 av 5

Inget Luft att andas

Ej rekommenderad av Lisa , Sverige (Sverige tor 18 jul 2019)
“Sängen är helt ok i princip, men hela boende hade så dålig ventilation att det var svart att sova och jag vaknade med huvudvärk pga den dåliga luften. Finns det nåt ventilationssystem överhuvudtaget? Personalen är vänlig, men incheckningen tog lång tid, samt att jag inte förstår varför man inte kan hitta två sänger i samma rum bara för att man inte ha samma bokningen? Det kan väl inte vara så svart? 900kr för en säng och så måste man även betala för sängkläder? Samt hyra handduk för 90kr? Jag förstår att det är fjällen, men de priserna är inte rimliga. ”
Totalupplevelse 2 av 5
Bemötande och service 2 av 5
Boendestandard 2 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 1 av 5

Förbättringsförslag gällande toaletter

Rekommenderad av Charlotte, Sverige (Sverige ons 17 jul 2019)
“Hade en bra upplevelse men det jag saknade var en separat toalett med handfat där man kan få vara något mer privat. Nu var det gemensam toalett med handfat (2 st i samma rum) där allt och alla sprang och man kände sig både i vägen samtidigt som man inte fick vara i fred själv med vissa hygienbestyr som jag inte känner mig bekväm med att utföra inför publik. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 5 av 5

Boende

Ej rekommenderad av Stina, Sverige (Sverige ons 17 jul 2019)
“Själva fjällstationen är ju fantastiskt fin men att dela rum med nitton andra utan att det ens fanns myggfönster gav inte mycket sömn. Ok kanske till priset av någon hundralapp men inte till hotellpriser. Här måste ni tänka om eller i alla fall jobba med lite draperier,skärmar. Fanns heller ingenstans att hänga/lägga sina saker. Toppturen makalöst fin så därför nöjd ändå! ”
Totalupplevelse 2 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 2 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 2 av 5
Prisvärt 1 av 5

Vi var väldigt nöjda med vår vistelse. S...

Rekommenderad av Malin , Sverige (Sverige mån 15 jul 2019)
“Vi var väldigt nöjda med vår vistelse. Stugorna hade allt vi behövde och vårt 4 bäddsrum var väldigt bra. De enda negativa var att varmvattnet tog slut i stugan framåt kvällen så när vi kom ner frusna från vår topptur fick vi duscha i kallvatten. Sen var även middagen på Elsas kök en liten besvikelse, vi hade önskat mer lokalinspirerad mat. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 4 av 5

Skor hög. elförbrukning

Rekommenderad av PT, Sverige (Sverige mån 15 jul 2019)
“Sko horn saknas. En liten men skön sak att ha fastbunden i snöre. Led lampor på sikt när ni byter ut en trasig lampa.”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Minnesvärt i makalös miljö!

Rekommenderad av jOhan, Sverige (Sverige mån 15 jul 2019)
“Bland de fräschaste STF-boendena i hela världen. Oslagbara omgivningar, god mat, mycket fräscha rum och en skön ambience. Nackdelen är kanske att allt som man köper är förhållandevis dyrt, men det finns väl ganska goda anledningar till det och alternativet att ha eget med sig är ju fullt accepterat, så valet är ju fritt. Ser fram emot att komma tillbaka!”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 0 av 0
Prisvärt 0 av 0

I närheten av



Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället

Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället