STF Saltoluokta Fjällstation

Adress: STF Saltoluokta Fjällstation, 98299 Gällivare  visa karta
Område: Laponia (Naturnära, Fjällområde)
Gästbetyg: 98% (393 av 403 rekommenderar) (90 recensioner)

Gästbetyg: 98%

(393 av 403rekommenderar)
Totalupplevelse 4,5 av 5
Bemötande och service 4,6 av 5
Boendestandard 4,1 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3,9 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 3,9 av 5
Om våra gästrecensioner: Gästernas recensioner är skrivna av våra kunder efter deras vistelse. Detta är gästernas åsikter och reflekterar deras upplevelser av vistelsen på denna anläggning. Poäng baseras på ett poängsystem mellan 1 till 5 där 1 är dåligt och 5 är utmärkt.

Individuella recensioner från våra gäster (visar 1-10 av 90)

Not very clean on arrival, and there are...

Rekommenderad av Anonym, Storbritannien (Storbritannien sön 18 aug 2019)
“Not very clean on arrival, and there are few toilets and showers for all the people who crowd in to use them. Same with the lounge. Why not charge those who are camping or just seeking temporary shelter. Becomes quite unpleasant for those who are paying.”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 3 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 3 av 5

Ej prisvärt, men fint läge, mysiga rum och god mat

Rekommenderad av Sofia, Sverige (Sverige fre 16 aug 2019)
“God mat och mycket bra service i restaurangen. Trevlig personal där. Mysiga rum i huvudbyggnaden. Kall bastu som vi trots detta fick betala 1100 kr för. Saknas baljor och andra tvättmöjligheter. Trasig brygga med uppstående spikar. Dyrt för standarden. Stank i köket där alla gick barfota. Lång kö till toa. Betalade 8800 för två fyrbäddsrum. ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 2 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 1 av 5

Första resan långt norrut - men inte den sista!

Rekommenderad av Marie, Sverige (Sverige tor 15 aug 2019)
“Det var en härlig upplevelse att bo på Saltoloukta fjällstation. Eftersom jag inte tidigare varit gäst på något liknande boende har jag inte något att jämföra med. Men att vandra upp på fjället och se den storslagna vyn gjorde ett starkt intryck. Det var också roligt att möta de unga entusiastiska medarbetarna som bjöd på sig själva och gav god service. En god trerättersmiddag på kvällen med lokala råvaror skapade trivsam samvaro inte minst det charmiga kaffetalet.”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 3 av 5

Hur trevligt som helst

Rekommenderad av Jompa, Sverige (Sverige tis 13 aug 2019)
“Hur trevligt som helst”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5

Fantastisk mat

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige sön 11 aug 2019)
“Fantastisk mat”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Stämningsfullt och trevligt i Salto

Rekommenderad av Ullis, Sverige (Sverige sön 11 aug 2019)
“STF Salto erbjuder mysig stämning, god mat i genuin miljö med fjället runt knuten.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 5 av 5

Salto bjuder som vanligt på god mat. Ble...

Rekommenderad av Eva, Sverige (Sverige tis 06 aug 2019)
“Salto bjuder som vanligt på god mat. Blev dock lite konfunderad över hur man löste min nötallergi. på min chokladkaka syntes det tydligt att man bara plockat bort nötterna som legat ovanpå. Som tur är är inte jag superallergisk, men en sådan lösning kan bli förödande för andra. Trevlig och serviceinriktad personal, men för få i receptionen. Det som verkligen drar ner betyget på fjällstationen är att det (som vanligt) inte fanns något varmvatten i duscharna i servicebyggnaden. Det är INTE ok att behöva duscha och tvätta av sig efter 10 dagar i Sarek i vatten som är kallare än i jåkkarna. Framförallt inte om man kommer till duscharna när bastun precis värmts upp. Skaffa en större varmvattenberedare eller använd värmen från bastun till att värma upp vattnet.”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 1 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5

Fortsätt i denna anda!

Rekommenderad av Anna Nilsdotter, Sverige (Sverige mån 05 aug 2019)
“Fantastiskt fint läge där man utnyttjat traditionen på ett utmärkt sätt! Härlig miljö och otroligt god mat!”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5

Jag gillar salto men blev lite irriterad...

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige sön 04 aug 2019)
“Jag gillar salto men blev lite irriterad på att personalen denna gång inte verkade ha så bra koll, de hade blandat ihop beställningar och försökte få mig att betala flera hundra mer än jag borde. Lyckades inte få ett kvitto som stämde även om de till slut justerade så att priset stämde. Min vän fick inte information om att hon hamnade i ett hundrum när hon bokade via telefon heller. ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 3 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5

Magisk

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige lör 03 aug 2019)
“Utsikterna från bastun var helt grymma. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 4 av 5

I närheten av



Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället

Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället