STF Abisko Turiststation

Adress: STF Abisko Turiststation, 981 07 Abisko  visa karta
Område: Abisko-Kebnekaisefjällen (Naturnära, Fjällområde)
Gästbetyg: 96% (793 av 824 rekommenderar) (213 recensioner)

Gästbetyg: 96%

(793 av 824rekommenderar)
Totalupplevelse 4,5 av 5
Bemötande och service 4,6 av 5
Boendestandard 4,3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4,3 av 5
Städning 4,3 av 5
Prisvärt 3,9 av 5
Om våra gästrecensioner: Gästernas recensioner är skrivna av våra kunder efter deras vistelse. Detta är gästernas åsikter och reflekterar deras upplevelser av vistelsen på denna anläggning. Poäng baseras på ett poängsystem mellan 1 till 5 där 1 är dåligt och 5 är utmärkt.

Individuella recensioner från våra gäster (visar 31-40 av 217)

Fin start inför långtur

Rekommenderad av Joachim, Sverige (Sverige sön 17 mar 2019)
“Jag tycker att det är en fin start inför en långtur att stanna en natt i Abisko Turist. Här kann man varva ner från vardagslivet och efter en god middag och en rejälj frukost är det bara att dra igång. Det är också jättebra att butiken har ett ganska brett sortiment och att det går att köpa olika bränslen till friluftsköket. Dessutom får man information om terrängen och lavinfara.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 4 av 5

Abisko

Rekommenderad av Marie, Sverige (Sverige ons 13 mar 2019)
“Jag har besökt Abisko och bott på STF fjällanläggning ett flertal gånger. Jag undrade om jag skulle uppskatta det ännu en gång. Svaret är ja. Det är en lugn och rogivande miljö som gör gott för själen. Jag uppskattar att kunna ha ett rum för mig själv, äta en lång frukost, ta en liten tur på skidor, njuta av naturen, sitta vid nåt fönster och läsa en bok, att ev få se norrsken till kvällen. I år gjorde jag en dagsutflykt med tåget till Narvik fram och tillbaka, vilket gav fantastiska vyer i det vackra vädret. Detta rekommenderas en dag med klart väder. Något jag uppskattar med boendet är all konst som sitter på väggarna. Foton, målningar och textila tavlor. Jag tycker också att personalen är väldigt trevlig. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 3 av 5

Övernattning

Rekommenderad av Elisabeth, Sverige (Sverige tis 12 mar 2019)
“Stannade för att sova en natt innan fortsatt resa hem mot Boden från Lofoten Norge Trevlig personal, god middag och skönt med eget rum. ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 2 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5

Really enjoyable stay!

Rekommenderad av Anonym, Frankrike (Frankrike sön 10 mar 2019)
“I stayed in the Keron hostel for 3 nights and I got to say that it's one of the best hostels I've ever stayed in. It's modern, clean, the rooms are very nice and you've got all the comfort you need (sockets, a sink in the room...). Just be aware of the fact that there's nothing to lock your stuff in, it was absolutely not a problem since it's very safe and we didn't even lock our room during the day but it might come as a surprise if you're used to lockers in hostel rooms. The location of the stf station is perfect, 3 mins away from the train station, it's just by the lake so it's a short walk to go at night for the northern lights and all the guides come to pick you up at the reception. There's also a shop with quite a lot of things (warm clothes, hiking basics, food, souvenirs, hygiene products and a rental shop as well) so if you forgot anything well it won't be a problem! I'll definitely be back next year. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 4 av 5

Keep your eyes open

Rekommenderad av rrwillis, Storbritannien (Storbritannien sön 10 mar 2019)
“My second visit to Abisko. We kept our eyes open and saw a moose walk past. Down on the lake, we saw someone not paying attention fall into a hole in the ice. We were able to pull her out but it could have been fatal. We were blessed with claar blue skies. The day before the road to and from Norway had been closed by snow.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 3 av 5

Nice venue ! But some details needs polishing.

Rekommenderad av Tom, Sverige (Sverige tor 07 mar 2019)
“A nice cabin! With a nice view to watch auroras. The experience was overall nice and the Sauna with a freezing cold outside of -26 was a great touch! Regarding pricing, I really disliked that they forced everybody to take the non-STF member fee, even if two of us were members. Because it's a cabin of 6 people they said. Why is the fee per person then? It's not for the 200SEK extra, I thought STF was about promoting some better tourism. So I should take my visiting friends to non-STF hotels because I lose my membership if I do then? We also encountered another pricing issue that we had to asked for twice to different person (imagine the embarrassment...) for the second one to recognise they chared 600SEK extra by mistake for a tour... The food is good, but they often run out and refill with whatever is available, changing the menu with less-matching things. We came two times this year and it happened for all lunchs except one. Similarly, the evening restaurant which is quite expensive run out of this and that. The price for the vegan option is the same as the meal, 290Sek, it's just crazy... I'm not vegan but if you don't like the meal it's the only other option, and that price for vegetables, well... Even hipsters do not do that... English translations are in general "lossy". It's not possible to get clearly what are the beds in the cabins. It's painful because you have to take the linens with you ... or pay for it. Maybe that's on purpose then? So the exact list is (at least for our cabin) : 2 simple twin beds in one room, and 2*2 superposed beds in the other room, with one of the bottom bed larger (120cm I'd say), the other 3 beds being simple beds. See? It was not that difficult... ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 3 av 5

Amazing spot !

Rekommenderad av VictorDT, Frankrike (Frankrike tor 07 mar 2019)
“This place is amazing. We went there during winter to see the Northern Lights. The hotel is very cosy, clean and the personal is very kind. You can easily walk around the area and it's very close to the train station. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Old fashioned and therefor overprices

Ej rekommenderad av Frequent hotel visitor, Nederländerna (Nederländerna tor 07 mar 2019)
“Location of the accommodation is great Friendly staff The rooms are very old fashioned furnished and decorated Horrible bathroom with cheap equipment Toilet and shower in one room No toiletries you would expext for this price (only soapy body wash from a no brand.) For this price (240 euro’s) we could normally stay in a trendy decorated hotel with great facilities Breakfast buffet is very small No northern sweden atmosphere/style and/or local products used. Hotel deserves an upgrade created together with a good hotel concept designer! No it’s only the location why I would choose this hotel”
Totalupplevelse 3 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 2 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 2 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 3 av 5

Saknade egentligen bara en laddstolpe fö...

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige tis 05 mar 2019)
“Saknade egentligen bara en laddstolpe för elbil”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 3 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5

Abisko fjällhotellet

Rekommenderad av Bus-Bra, Sverige (Sverige tis 05 mar 2019)
“Mycket bra ordnat och fantastisk läge!”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 4 av 5

I närheten av



Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället

Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället