STF Abisko Fjällstation

Adress: STF Abisko Turiststation, 981 07 Abisko  visa karta
Område: Abisko-Kebnekaisefjällen (Naturnära, Fjällområde)
Gästbetyg: 96% (883 av 921 rekommenderar) (197 recensioner)

Gästbetyg: 96%

(883 av 921rekommenderar)
Totalupplevelse 4,4 av 5
Bemötande och service 4,6 av 5
Boendestandard 4,3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4,2 av 5
Städning 4,3 av 5
Prisvärt 3,8 av 5
Om våra gästrecensioner: Gästernas recensioner är skrivna av våra kunder efter deras vistelse. Detta är gästernas åsikter och reflekterar deras upplevelser av vistelsen på denna anläggning. Poäng baseras på ett poängsystem mellan 1 till 5 där 1 är dåligt och 5 är utmärkt.

Individuella recensioner från våra gäster (visar 81-90 av 197)

Fantastiskt boende i Abisko

Rekommenderad av Linda, Sverige (Sverige sön 12 aug 2018)
“Otroligt fint STF-boende. Fräscht, fina detaljer och bra utgångspunkt för både kortare och längre vandringar.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Kungsledens startpunkt

Rekommenderad av Martin, Sverige (Sverige tor 09 aug 2018)
“Vi besökte Abisko turiststation dels som start- och slutpunkt för en vandring till Kårsavagge via Låktatjåkko, dels som bas för utflykter i området. Vi bodde på vandrarhemsdelen, men åt frukost i restaurangen och besökte baren, där de hade ordnat så att fotbolls-VM visades. Standarden på vandrarhemsrummen är bra och det är inte lyhört. Utformningen av korridoren gör att man inte störs av andra gäster som går förbi där. Inne på hotelldelen finns ett flertal mindre rum med sittgrupper i de allmänna utrymmena, där man kan sitta och koppla av och titta på utsikten över Torneträsk. Även om man inte planerar någon längre vandring, finns det gott om vacker natur att upptäcka i området. Vi strosade run Abiskojokkas kanjon och upp på Nuolja till Aurora Sky Station, som bjuder på en fantastisk utsikt över Abisko och följaktligen är värd ett besök även dagtid på sommaren.”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5

Trevlig och kunnig personal

Rekommenderad av Mats Hallesjö, Sverige (Sverige tor 09 aug 2018)
“I år var personalen på Abisko Fjällstation både trevlig och kunnig. I matsalen fanns det en kille PONTUS, som vi la extra märke till. Han skötte sitt jobb perfekt. Han var både personlig och professionell på samma gång. Han verkade också både kunnig om omgivande fjällområde och intresserad av var gästerna kom ifrån och vart de var på väg under sina fjällvandringar... Var rädd om PONTUS! han är en klippa. Övrig personal var också jättetrevlig. Receptionen hjälpsamma och kunniga. Personalen i butiken FJÄLLBODEN var uppfinningsrika och delade ut låne-pannlampor till kunderna när det var strömavbrott. Mycket bra idé! All heder.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 4 av 5

Fantastiskt ställe, men lite för lite lagom

Rekommenderad av förstagångne i Abisko, Sverige (Sverige tis 07 aug 2018)
“Station ligger fantastiskt vid fjällets fot, vid stranden av Torne träsk och med en spektakulär Jåkk-fåra som rinner precis intill. (med möjlighet till bad för den våghalsige) jättebra självhushåll, jättebra lyxmiddag, men lite svårare att ta sig något "litet och billigt". Perfekt utgångspunkt för dagsturer, eller längre vandring. Bra frukostbuffe, EN detalj att vissa dörrar i vandrarhemmet låter mycket när folk kommer och går(stör nattsömn eftersom många har ganska olika tider på kvällar och morgnar. Jättebra med möjlighet till "lunchpaket", men kanske lite onödigt dyrt för vad man får. Roligt med människor från när och fjärran ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5

Tre nätter i Abisko

Rekommenderad av Anna , Sverige (Sverige tis 07 aug 2018)
“Undertecknad,sambo & hund bodde i rum i Keron under tre nätter. Där fanns allt vi kunde tänkas behöva i det gemensamma köket för iordningställning av frukost, lunch, middag, matsäck etc. Hela byggnaden kändes fräsch & nystädad mest hela tiden. Personalen i huvudbyggnaden & på Naturum upplevdes kunniga & var mycket hjälpsamma när jag & Jycken skulle ut på tur & behövde hjälp & råd. I restaurangen åt vi en utsökt trerättersmiddag & jag som är allergiker uppskattade mycket att personalen faktiskt frågade om eventuella allergier. Extra cred till tjejen i baren i Storstugan som var proffsig & med ett mycket trevligt bemötande bidrog till bra stämning i lokalen. Helt enkelt, är vi nöjda med en riktigt, riktigt fin vistelse. Tack! ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Jättefin vistelse i Abisko!

Rekommenderad av Åsa, Sverige (Sverige mån 06 aug 2018)
“Otroligt vacker miljö, även på Fjällstationen. Trevligt bemötande, proffsigt och varmt. Prova maten i restaurangen: frukostbuffén jättegod med fantastiskt bröd och god äggröra. Lunchen: jättegod lax. Middag: var lite lyxigare på papper än i verkligheten. Bra med barnalternativ. Utflykten till samevistet var inte så givande vad gäller guidningen, men mysig.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 4 av 5

jag fullkomligt älskar abisko fjällstati...

Rekommenderad av alex, Sverige (Sverige mån 06 aug 2018)
“jag fullkomligt älskar abisko fjällstation och det faktum att de klarar av att uprätthålla den genuina fjällkänslan, respekt för samisk kultur, natur och vandring, konst och vetenskap, allt är representerat.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 4 av 5

Expensive, very good and room for improvement

Rekommenderad av Mikkel, Danmark (Danmark fre 03 aug 2018)
“Overall we had a great trip and the whole set up in the northern part of Kungsleden is very different from when I first hiked it 36 years ago. The quality of the rooms and accommodation is very good. And the hosts that we met were all VERY friendly - beyond what anyone can expect - so thank you to all stugavärd we met. BUT the prices in the shops are too high. 35 SEK for a soda... I dont need to say anymore. And one other thing we noticed is that you should make sure that all the stugavärd should get the same training in how to dose the white power in the toilets. Especially in Sälka you could not stand to be inside the toilets due to over-dosing of the withe powder. But overall a nice experience. ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 2 av 5

STF Abisko

Rekommenderad av Chrille, Sverige (Sverige tor 02 aug 2018)
“Mycket trevlig och välskött turistanläggning med fina omgivningar”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Tre rätters middag

Ej rekommenderad av Folke, Sverige (Sverige ons 01 aug 2018)
“Den middag som serverades var inte av bra standard. Varmrätten var någon form av samisk korv med mos och svamp. Vi förväntade oss inte "korv" till middagen. Förrätten smaklös liksom desserten. ”
Totalupplevelse 2 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 2 av 5

I närheten av


Kundservice


Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället

Kundservice

Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället