STF Abisko Fjällstation

Adress: STF Abisko Turiststation, 981 07 Abisko  visa karta
Område: Abisko-Kebnekaisefjällen (Naturnära, Fjällområde)
Gästbetyg: 96% (857 av 896 rekommenderar) (190 recensioner)

Gästbetyg: 96%

(857 av 896rekommenderar)
Totalupplevelse 4,4 av 5
Bemötande och service 4,6 av 5
Boendestandard 4,3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4,2 av 5
Städning 4,2 av 5
Prisvärt 3,8 av 5
Om våra gästrecensioner: Gästernas recensioner är skrivna av våra kunder efter deras vistelse. Detta är gästernas åsikter och reflekterar deras upplevelser av vistelsen på denna anläggning. Poäng baseras på ett poängsystem mellan 1 till 5 där 1 är dåligt och 5 är utmärkt.

Individuella recensioner från våra gäster (visar 1-10 av 190)

Trevligt boende, men tråkigt att restaurangen var stängd

Rekommenderad av Mimmi, Sverige (Sverige sön 04 nov 2018)
“Bokade ett boende under höstlovet och fick först i bokningsbekräftelsen veta att restaurangen var stängd. Vi hade sett fram emot att äta där och blev besvikna. Vi bokade sent och avbokning var därför inte möjlig. Stugan var väldigt fin och fräsch. Köket var ok utrustat, inte fullt utrustat som sades i beskrivningen. Sängarna var bra, men kuddarna hårda. Vackra omgivningar.”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 3 av 5

världens bästa utsikt!

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige mån 22 okt 2018)
“Trevligt, stilrent, enkelt med sköns sängar, vacker utsikt och bra kök. Ett plus var skön bastu varje kväll. Underbart under lågsäsong.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5

Underbart plats i vakra Lappland

Rekommenderad av Ilse, Sverige (Sverige tis 09 okt 2018)
“Vi hade en underbart tid och är mycket nöjda med stugan, personal, möjligheter och standard. Mycket bra och kunnig personal. Så fantastisk vacker natur. Ser fram att komma tillbaka! ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5

STF Abisko sept. 2018

Rekommenderad av Klaus Bentzen, Sverige (Sverige fre 28 sep 2018)
“I have come to Abisko many times ever since my first visit way back in 1972, before the road, and in those days really a unique, very close to nature experience!! Much have changed, and some remain the same. I find it more and more costly to stay, at what nowadays is more a hotel than a mountain station. Its obviously very popular, as I had to book well in advance, so I can see why the price has kept increasing, still its a pity not everyone can afford to stay in such a unique place. The dinner was not what I would want/expect at STF, it was more a Stockholm restaurant type/price dinner. Breakfast and lunch very good! In "the good old days", I just called the reception in Abisko to make my reservation, and paid upon arrival or when I left. I find it very complicated to do the reservation/ payment on a computer, and am really missing the dialog/ helpful conversation with a person working at the place where I am going to stay. Also I found it very difficult almost impossible, to travel/ improvise with busses and trains, and even to book/make reservations with STF, without bringing a smartphone, I do Not have such a thing. More flexibility and respekt for people without computer skills/ addictions would be great! Coming back to Abisko, after 8 years, it was amazing to see, how much time and deep attention people spent staring at their "devises"! Much has changed, but please hold on to, and rejuvenate ,some of the old values, which have made Abisko STF. to such a unique place. And please do not let computers smartphones ,WiFi, et.c. run the place instead of people!! Best wishes, Already looking forward to my next visit to Abisko, and wonderful Lapland, (without a smartphone) hope it vill be possible. Klaus Bentzen Solvej 4,DK 3220 Tisvildeleje Denmark ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 3 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 3 av 5

middagen var inte för vandrare som behöver många kalorier.

Rekommenderad av Besökare, Sverige (Sverige fre 28 sep 2018)
“Alltså 3rätters middagen var jätte god och får en Michelin stjärna i min bok men alla ni som ska vandra på den maten bör tänka om för det är ytte pytte små portioner men väldigt fint allting och smakar gott, men jag skulle uppskatta kaloriinnehållet i denna 3rätters till ca 200 kcal så går man in hungrig efter lång vandring så kommer man garanterat även att gå ut hungrig, bara så ni inte går in med fel förväntningar.”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 3 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 4 av 5

Stugvärdarna

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige tor 27 sep 2018)
“Ett STORT tack till alla stugvärdar i Abisko, Abiskojaure, Unna Allakas och Alesjaure. Ni gjorde vistelsen till ett oförglömligt minne. Det är ju inte bara den storslagna naturen som jag kommer att komma ihåg utan ni var pricken över I-et för vår vistelse. (Jag o mina söner) 13-20 september. Tack”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Höstdagar i Abisko

Rekommenderad av Monica, Sverige (Sverige ons 26 sep 2018)
“Bästa läget. Många fina utflyktsmål. Trevlig och stress tålig personal. Kunnig. Trevlig personal i matsalen. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5

Trevlig och hjälpsam personal i receptio...

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige sön 23 sep 2018)
“Trevlig och hjälpsam personal i receptionen. Maten mycket bra.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 5 av 5

Inget skrovmål

Rekommenderad av Master Mike, Sverige (Sverige fre 21 sep 2018)
“Fantastiska septemberdagar längs Kungsleden Nikkaluokta till Abisko. Frystorkat är för all del gott, men efter en vecka med 2 mil om dagen och tältning såg vi med förväntan fram emot avslut i Abisko med 3-rätters xtra allt. Förrätten var dock inget för den hungrige : ( Fine dining var inte det vi sökte. Men älg till huvudrätt var bra, frukosten fantastisk och personalen trevlig, så det gick ingen nöd. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5

Mycket fina rum med handfat; vi hade tur...

Rekommenderad av V, Sverige (Sverige fre 21 sep 2018)
“Mycket fina rum med handfat; vi hade turen att få ett med utsikt över Torneträsk istället för parkeringen. Välutrustat och fräscht kök. De första dagarna var det ganska trångt och stimmigt på grund av stora grupper som 'tog över' men efter det lugnt och skönt. Åt middag på restaurangen en kväll och tyckte att det var underligt att det vegetariska alternativet där fisken bytts ut mot halloumi kostade lika mycket (280 kr). Överlag en väldigt fin vistelse.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 5 av 5

I närheten av


Kundservice


Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället

Kundservice

Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället