STF Vickleby/Bo pensionat

Adress: Vickleby bygata 29, 38693 Färjestaden  visa karta
Område: Öland (Naturnära)
Gästbetyg: 95% (52 av 55 rekommenderar) (19 recensioner)

Gästbetyg: 95%

(52 av 55rekommenderar)
Totalupplevelse 4,5 av 5
Bemötande och service 4,8 av 5
Boendestandard 4,3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4,4 av 5
Prisvärt 4 av 5
Frukost 4,4 av 5
Om våra gästrecensioner: Gästernas recensioner är skrivna av våra kunder efter deras vistelse. Detta är gästernas åsikter och reflekterar deras upplevelser av vistelsen på denna anläggning. Poäng baseras på ett poängsystem mellan 1 till 5 där 1 är dåligt och 5 är utmärkt.

Individuella recensioner från våra gäster (visar 1-10 av 19)

Ölandsresa

Ej rekommenderad av Kerstin, Sverige (Sverige ons 14 aug 2019)
“När jag anlände påstod värden att jag inte betalt, som tur var hade jag bekräftelse med mig. Vi fick bo i ett annex där väggarna var så tunna att man hörde allt som förekom på andra sidan vägen, kunde lika bra varit en sovsal. Rummet var mycket litet så det fanns bara 80 cm breda sängar att sitta på. Det fanns en pinnstol i ett hörn. Hela stället skulle behöva en rejäl ansiktslyftning. Med tanke på priset jag gett är boendet undermåligt. Besöket blev en besvikelse.”
STF Vickleby/Bo pensionat svarar (sön 01 sep 2019)
Hej Kerstin, Det var onekligen en förvirrad incheckning, vilket jag beklagar. Att vi påstod att du inte betalat var ju för att vi hade registrerat din Booking.com bokning som du gjort i april. Vi hade inte förstått att du bokat i två olika system eftersom namn, adress och datum var detsamma. Det var ju först när du uppvisade din bekräftelse från STF som vi misstänkte något galet. Vi försöker vara tydliga med att Bo pensionat består av två fastigheter, vilket också framgår på bokningsbekräftelsen. Insidan på Lilla Bo, det som du kallar annexet är åtgärdat och nu till vintern står utsidan på tur som skall få uppfräschad fasad. I vår pensionatsbyggnad ligger våra familjerum och enkelrum och vill man försäkra sig om dessa rum så bör man vara ute i god tid och boka enkelrum eller familjerum. Jag beklagar verkligen att du inte kände dig helt tillfreds med situationen och vi försökte inte lura dig vid incheckningen. Så var inte fallet. V/ Klaus
Totalupplevelse 2 av 5
Bemötande och service 3 av 5
Boendestandard 1 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 2 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 1 av 5
Frukost 4 av 5

Mycket trevligt pensionat i vacker omgivning

Rekommenderad av Stefan, Sverige (Sverige ons 14 aug 2019)
“Vi bodde nagra dagar pa Bo Pensionat med familjen och trivdes bra. För de som reser utan barn och letar efter en lugn plats att bo pa är Bo Pensionat definitivt ett bra alternativ. Frukosten är toppen och det finns rejält med utrymme i byggnaden. I omgivningen finns mycket att upptäcka. Eftersom vi bokade via STF och reste med barn hade vi dock förväntat oss lite mer av det vi kan finna pa vandrarhem i allmänhet, tex tillgang till kök, en enkel lekplats osv. ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 3 av 5
Frukost 5 av 5

Ute miljö

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige sön 04 aug 2019)
“Det fina ute miljön runt huset skulle må bra av lite underhåll så skulle helhets intrycket bli mycket bra, klippning av buskar osv ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 3 av 5
Frukost 3 av 5

Fantastiskt mysigt boende, trevligt bemö...

Rekommenderad av Ulrika, Sverige (Sverige tis 16 jul 2019)
“Fantastiskt mysigt boende, trevligt bemötande, personligt inredda rum och lummig trädgård med massor av blommor och knotiga träd. Vickleby är en otroligt charmig by med flera gallerier, och bara några steg från Alvaret. Missa inte besök på Capellagården som ligger granne med pensionatet. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5
Frukost 4 av 5

Bo Pensionat -19

Ej rekommenderad av Aeilim, Sverige (Sverige sön 14 jul 2019)
“Bo Pensionat ligger bra till geografiskt. Lugnt och tyst omkring. Bemötandet av en av ägarna var väldigt bra, fick många tips om vad det fanns att göra på Öland. Speciellt vilka vandringsleder man kunde ta. Och behövde man tips på restauranger så var det bara att återkomma. Bra service. Rummet var ok städat. Kunde dock se en del damm kring lampan. Städningen under de dagarna vi var där var helt ok. Rummet var extremt lyhört, ungefär som att man hade papp mellan väggarna. Nu gäller det säkert inte alla rum, men ägarna borde nog se till att placera döva i vissa rum! Rummet var också väldigt litet. Fanns ingenstans att lägga upp resväskorna, så de fick ligga på golvet och då blev det svårt att ta sig fram. Rummets storlek kändes mer som att det var för en person. Frukosten är säkert som de beskriver den, mestadels lokal. Inte många sorters bröd och av de som fanns var vissa inte ens färdiga. Deg i brödet, sådant lägger man inte ut. Färdigskuret bröd upptäckte jag var enbart för att tina brödet, den sista morgonen fanns hela bröd. Även personalen var utbytt den morgonen, kanske spelade in? Lunchpaket fanns att köpa, mycket prisvärt i jämförelse med andra STF boenden. Dock, enbart vad frukosten erbjöd men även kaffe/mjölk och en flaska juice. Ett alternativ skulle kunna vara att man lägger med en påse varma koppen. Mättar bättre än smörgåsar. Under sommaren har de grillning på kvällarna; Måndag, Onsdag och Fredag. Deltog den första kvällen. Tyckte själv inte det var prisvärt. Flera viner på menyn, som också visade priset. Det vinet som ägaren lät oss provsmaka fanns inte på menyn och kostade en bra bit mer. Det tycker jag är fel, samtidigt frågade inte jag efter prislappen heller. Grillkvällar är ett bra alternativ om man inte orkar ta sig från pensionatet på kvällen. Övriga kvällar finns enbart barsnacks och någon macka. Kändes lite torftigt med tanke på att det ska vara en "Restaurang med rättigheter". För det vi fick de fyra nätterna så är det inte prisvärt. Nog för att det är högsäsong men pensionatet var inte fullbelagt den veckan. Överhörde en av personalen som sa att nästkommande vecka skulle det bli mer rush. Ett bättre och mer tyst rum samt bättre koll på vad som ställs fram på frukostbordet hade varit mer prisvärt. Även möjligheten till bättre urval för lunchpaketet. Totalt betyg: 3 ”
STF Vickleby/Bo pensionat svarar (sön 01 sep 2019)
Tack för tipset, varma koppen är en fantastisk idé. Storleken på rummen är från den tid då pensionatet var kursgård, då med våningssängar. Vi har valt bort dessa och har resårmadrasser vilket givetvis påverkar ytan. Kommentar om döva lämnar jag därhän. Utöver"mackan" som är vår bookmakertoast med lokalt nöt har vi samtliga mellankvällar erbjudit vår egenrökta lax och en charktallrik. Det har framgått på samma meny hela sommaren. Tyvärr är den spartanska menyn en förutsättning för att vi skall kunna hålla ett sortiment på grillen, med Ölandslamm, lokalt nöt och vilt . kanin, egna korvar och riklig grönsaksbuffé samt tårta. Det enda vin som jag kan ha rekommenderat utöver vårt glasvin(24cl för 110 kr) är det franska grillvinet som jag hade några flaskor kvar av. En skillnad på 25-30 kr vilket jag borde informerat om, dom återbetalar jag gärna. När det gäller frukosten är det du upplevt oacceptabelt, och jag hoppas vi fick synpunkterna direkt och en möjlighet till bättring. Tack för dina synpunkter, Klaus
Totalupplevelse 3 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 2 av 5
Frukost 2 av 5

Charmigt boende

Rekommenderad av Lotta, Sverige (Sverige tor 11 jul 2019)
“Stor villa med stor trädgård med många uteplatser. Mycket av den äldre inredningen är kvar i huset, som tavlor och skåp. Vi hade ett ljust och modernt rum med en liten balkong, balkongdörren var dock rätt gisten men det gick att stänga med liten ansträngning. Fina sängar som gick att ställa in i olika lägen. Bra frukostbuffé och trevlig personal.”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 3 av 5
Frukost 4 av 5

Umgängesytor

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige sön 16 jun 2019)
“Lite synd att man stängde ”salongsytorna” redan kl 2100. De som var disponibla var för få.”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5
Frukost 4 av 5

Mycket trevligt bemötande, god mat

Rekommenderad av Erik, Sverige (Sverige tis 04 jun 2019)
“Det var en genomgående trevlig upplevelse dagarna i Vickleby på Bo pensionat. Sammanfattning är att allt var bra, fint rum, god mat, trevlig personal och fina utflykter.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5
Frukost 5 av 5

Specialkost

Rekommenderad av Agneta, Sverige (Sverige lör 18 maj 2019)
“Jag äter specialkost och de var mycket tillmötesgående och ordnade mycket god mat även till mig.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5
Frukost 5 av 5

Bo Pensionat och vandrarhem

Rekommenderad av Kerstin, Sverige (Sverige fre 10 maj 2019)
“Supertrevligt ställe och jättegod mat. Rekommenderas varmt”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5
Frukost 5 av 5

I närheten av



Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället

Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället