STF Lillsved Vandrarhem

Adress: Lillsvedsvägen 100, 13990 Värmdö  visa karta
Område: Stockholms skärgård (Naturnära, Vid kusten)
Gästbetyg: 88% (71 av 81 rekommenderar) (22 recensioner)

Vandrarhem | Välkommen till STF Lillsved Vandrarhem - platsen för dig som längtar till lugn och ro i storstadsnära skärgårdsnatur. För dig som vill träna och utmana dig fysiskt. För dig som söker äventyr och upplevelser.

Du hittar oss på en udde på norra Värmdö landet, endast 50 minuter från Stockholms storstadsmiljö. Mitt i Stockholms skärgård, nära storstaden. Alldeles utanför vandrarhemmet förenas Lindalssundet med Saxarfjärden. Här väntar ett omväxlande skärgårdslandskap som omger anläggningen med vikar, härliga odlade och betade marker, tysta djupa skogar, massor av hav, klipp- och strandbad.

På STF Lillsved Vandrarhem finns bekvämt boende med god standard, restaurang med dagens rätt och vegetariskt alternativ, sommarcafé och skärgårdsbåtar till andra öar. I de idrotts- och kulturhistoriska byggnaderna, de äldsta från mitten av 1800- talet, bedrivs idag folkhögskola, konferensverksamhet, lägerverksamhet och vandrarhem. Du når oss enkelt med buss, Waxholmsbåten eller med bil ända fram till dörren.

Du bor i bekväma enkel- eller tvåbäddsrum med internet, dusch och wc. Under sommaren kan du även boka rum med dusch och wc i korridor. Här finns fem handikappanpassade rum och även några rum för dig som reser med husdjur. För den lilla gruppen finns det gott om plats för matlagning och skönt umgänge i våra olika kök och TV-rum. Avsluta dagen eller träningspasset med en skön bastu. Tvättmöjligheter finns.

Under sommaren är mysiga Café Sjöstugan öppen. Slå dig ned med en kopp kaffe och något gott att äta - här har du den perfekta platsen för en fikastund med underbar vy över havet. Du hittar caféet nedanför Herrgården, vid stranden vid Lillsveds brygga.

Lillsveds matsal tar emot förbokade grupper och enstaka spontangäster. Matsalen rymmer ca 150 gäster inomhus och ca 70 gäster utomhus, och erbjuder frukost, lunch, middag och fika/energipaus. Välj mellan bland annat husmanskost, vegetarisk kost och trerätters meny. Vi har fullständiga rättigheter under kvällar och i slutna sällskap. Förbokning görs alltid på telefon eller e- post.

Anläggningen passar bra för stora och små grupper, kurs, konferens, läger och möten.

Många av våra gäster kommer hit för att bara vara, njuta av tystnaden och den saltstänkta skärgårdsmiljön. Du är precis lika välkommen att ta vara på möjligheterna till lättare eller tuffare träning och aktiviteter som vår fantastiska omgivning ger.

Här finns kortare och längre spår som inbjuder till joggning/skidåkning och skyltade vandringsleder utrustade med spänger över blöta områden. Utegym, ytor för lek och spel, fotbollsplan, terräng och vägar/leder för cykling väcker träningslusten. På lugna grusvägar kan du ta dig fram med rullator, rullstol eller barnvagn och i skogarna finns gott om bär, svamp och örter att plocka. Här finns också älg, hjort, rådjur, havsörn och andra vilda djur att speja på.

På området finns både klippbad och mindre sandstränder som lockar till att simma, paddla, segla och ro. Den dykintresserade får inte heller missa de två sjunkna skeppen markerade med bojar att dyka på. Det går fint att simträna i havet, och i kombination med bra löpspår och cykelvägar hittar du här en utmärkt plats för att träna inför Klassikern eller triathlon. Det är fritt fiske från stranden och du kan bland annat få abborre, gädda, gös, lax och laxöring på kroken. Vintertid ligger ofta blanka skridskoisar, som gjorda för långfärdsskridskor.

Se och göra
Kanot- och cykeluthyrning. Tennis, boule och multigolf för bokning. Utegym, beachvolleyboll. Joggingspår- och vandringsleder. Simträning i havet, paddling, dykning, fiske. Kryssa med skärgårdstrafiken till/från Lillsveds brygga. Keramiskt centrum – porslinsmuseum med AB Gustavsbergs tidiga tillverkning, 20 km. Vaxholm med gammal stadsbebyggelse, 10 km. Stockholm city, 40 km.

”Allt var enligt förväntningar. Låg ngn död insekt på golvet - gissar att det hänt sen rummet beboddes/städades senast. ”

Rekommenderad av Alex
Sverige Sverige (tis 20 aug 2019)

”Mycket bra helg med god och nyttig mat, trevliga lokaler och sköna sängar”

Rekommenderad av Robban
Sverige Sverige (tis 20 aug 2019)

Gästbetyg 88%

(71 av 81 rekommenderar)
Totalupplevelse 4,1 av 5
Bemötande och service 4,6 av 5
Boendestandard 3,9 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3,9 av 5
Städning 3,9 av 5
Prisvärt 3,9 av 5

Faciliteter och service

 • Bastu Cykeluthyrning <1 km till badplats <1km till längdspår <1 km till markerad vandringsled Tillgänglighetsanpassad Familjerum Självhushållskök Husdjur tillåtna Wifi
 • Byggår
  1858

Policy

 • Incheckning (tidigast)
  14:00
 • Utcheckning (senast)
  10:00

Kontaktinformation

Hållbarhet

 • Hållbarhetslöftet

I närheten avBoka med oss

 • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
 • Du främjar en mer hållbar turism
 • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
 • Bästa pris för dig som medlem
 • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället

Boka med oss

 • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
 • Du främjar en mer hållbar turism
 • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
 • Bästa pris för dig som medlem
 • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället