STF Luleå/Gammelstaden Vandrarhem

Adress: Gamla Bodenvägen 11, 95433 Gammelstad  visa karta
Område: Norrbotten (Naturnära)
Gästbetyg: 92% (55 av 60 rekommenderar) (12 recensioner)

Gästbetyg: 92%

(55 av 60rekommenderar)
Totalupplevelse 4,2 av 5
Bemötande och service 4,1 av 5
Boendestandard 4,1 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4,4 av 5
Städning 4,1 av 5
Prisvärt 4,2 av 5
Om våra gästrecensioner: Gästernas recensioner är skrivna av våra kunder efter deras vistelse. Detta är gästernas åsikter och reflekterar deras upplevelser av vistelsen på denna anläggning. Poäng baseras på ett poängsystem mellan 1 till 5 där 1 är dåligt och 5 är utmärkt.

Individuella recensioner från våra gäster (visar 1-10 av 12)

really clean and lovely hostel!

Rekommenderad av china, Sverige (Sverige sön 29 sep 2019)
“ really clean and lovely hostel!”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

En besvikelse

Ej rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige ons 25 sep 2019)
“Bra rum, ljust och bra dusch och toa. Men - städningen var under all kritik, särskilt i de gemensamma utrymmena. Köket var så smutsigt och otrivsamt att vi avstod från att laga mat och sitta i det. Synd om de som hyr för att de jobbar i Lule med omnejd! Återvinningskärlen ingrodda och illaluktande. Städredskapen smutsiga, sur golvmopp och för få trasor. Undermålig köksutrustning - exempelvis endast tre djupa tallrikar... Kylarna fulla av mat, men smutsiga. Tomma kökskåp helt ostädade. Golven i allmänhet var smutsiga och i köket direkt äckligt. I rummet var det någorlunda städat, golvet var smutsigt men dammsuget. Personal endast via mobil - och vid frukost en dag. Kalla allmänna utrymmen.Inga gemensamma utrymmen, typ matsal eller vardagsrum var öppna för de boende, varför det inte fanns möjlighet att läsa lite i låneböcker, broschyrer eller så. - eller möjlighet till gemenskap - en av fördelarna med vandrarhem! Vi har bott på många ställen men aldrig varit missnöjda förr. ”
Totalupplevelse 2 av 5
Bemötande och service 2 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 1 av 5
Prisvärt 3 av 5

Långt från stan men fint med Gammelstaden.

Rekommenderad av Lasse L, Sverige (Sverige tis 24 sep 2019)
“Obemannat när vi kom, funkade ändå, men kunde varit bra att träffa någon som kunde svara på frågor. Mycket hög standard på vårt tvåbäddsrum med både eget WC och dusch. Långa korridorer, tillgång till bagagevagn hade varit bra, men det fanns inte. Fler laddplatser för elbil borde finnas.”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 3 av 5
Boendestandard 0 av 0
Faciliteter (dusch, wc etc) 0 av 0
Städning 0 av 0
Prisvärt 0 av 0

Skitigt

Ej rekommenderad av Peter Möhring Madsen, Sverige (Sverige mån 29 jul 2019)
“Det var det skitigaste och mest deprimerande självhushålls kök jag sett och värden/värdinnan var osynligt för utom när påtalade smutsen. Hela området såg ovårdat och skräpigt ut. det låg hög av fimpar vid ena ingången. Redskapen i kökslådan var helt odiskade, Ovanför kylskåpen var det tomrum och man såg den orenoverade väggen. Borde inte få hissa STF flagga. Det enda ljuspunkten var badrummet i vårt bokade rum.”
Totalupplevelse 1 av 5
Bemötande och service 1 av 5
Boendestandard 1 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 1 av 5
Prisvärt 1 av 5

En vecka i juni juli.

Rekommenderad av Kalle, Sverige (Sverige fre 05 jul 2019)
“Boende i utkanten av Kyrkstaden i Luleå, var Luleå, en hamnstad sedan medeltiden, tills Luleå på 1600-talet flyttades. Landhöjningen hade gjort det omöjligt att lägga till med fartyg från östersjön. Världsarv enl Unesco. Lugnt men en hel del folk, mycket bussar, kyrka, små hus för långväga kyrkobesökare i äldre tiden. Pågick ombyggnadsarbeten. Rörigt i köket, tycker jag; kanske skulle tveka att just nu rekommendera till barnfamilj som boende för ett semesterbesök i Luleå. Kändes inte helt som "STF", med den bild man får av utrymmen med rustikt äldre möbler, böcker, "gammalt pensionat". Man hade en del långtidsgäster, långpendlare som verkade bo månadsvis. Rent på mitt rum, TV toalett med dusch, mer av enklare hotellboende än vandrarhem. OK, tycker jag, med ovanstående i minnet. ”
Totalupplevelse 3 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 3 av 5

Frukost

Rekommenderad av Tehrani, Sverige (Sverige lör 16 mar 2019)
“Frukosten börjar servera vid kl.7:00 på morgonen och jag hann inte äta något p g a lång väg till universitet , med tänka på studenten är det bra om restaurangen öppnar lite tidigt då hinner man äta och ta bussen till sin skolan. Tack”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 3 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 2 av 5
Prisvärt 4 av 5

Idylliskt läge mitt i Gammelstad kyrkby.

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige sön 17 feb 2019)
“Idylliskt läge mitt i Gammelstad kyrkby.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Bra boende i världsarvet

Rekommenderad av Dr. Hans-Martin Müller, Tyskland (Tyskland tor 20 sep 2018)
“Förutom att det fanns ingen personal i huset, när vi övernattade på vandrarhemmet - bara telefonkontakt är för utländska gäster som vi var, litet besvärligt - var boendet bra och läget i Gammelstaden fantastiskt. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 3 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5

Boring accommodation

Rekommenderad av charlotte, Danmark (Danmark tis 28 aug 2018)
“The room was nice and big and the location excellent but the building (both inside and outside) is extremely boring with no charm what so ever (looks like a school) - and there is no place to sit outside (except on the grass).”
Totalupplevelse 3 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5

Mycket fräscht boende, bra frukost, till...

Rekommenderad av Lena Sollander, Sverige (Sverige fre 10 aug 2018)
“Mycket fräscht boende, bra frukost, tillgänglig och trevlig personal. Närhet till fina kyrkbyn för en trivsam kvällspromenad innan dagens slut.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

I närheten av



Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället

Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället