STF Fågelsjö/Gästis Vandrarhem

Adress: Fågelsjövägen 239, 82770 Los
Område: Dalarna (Naturnära)
Visa karta
Gästbetyg: 89% 33 av 37 rekommenderar (14 recensioner)

Vandrarhem | Fågelsjö vandrarhem, även kallat Gästis, är ett vandrarhem beläget i natursköna Orsa Finnmark. Vandrarhemmet ligger en kilometer från Fågelsjö Gammelgård Bortom Åa och knappa tre kilometer från vägskälet vid väg E45.

Till vandrarhemmet hör även byns sovstugor och stugrum samt Bygdegården. Dessa ligger några hundra meter från Vandrarhemmet Gästis och har en något enklare standard med begränsad tillgång till kök samt toalett och dusch i separat byggnad.

Vandrarhemmet Gästis drivs idag av Fågelsjö Hembygdsförening men byggnaden är inte obekant med denna form av verksamhet. Byggnaden i sig har en lång historia både som gästgiveri men också som diverse/lanthandel där en hel del förändringar ägt rum under årens gång. Rummen har idag renoverats samtidigt som man försökt behålla den äldre stilen genom hela huset.

I området finns flera olika sevärdheter, bland annat Världsarvet Fågelsjö Gammelgård Bortom Åa, där det äldre boningshuset och dess inventarier lämnades år 1910 för det nya ”Amerikahuset” som byggdes på andra sidan gårdsplanen. Detta gör att vi idag kan få en inblick i hur livet och vardagen kunde se ut för människor i en tid, så olik vår egen. Andra upplevelser i närområdet, väl värda att uppleva är Hamra Nationalpark, Börningsbergets skogsmuseum och fantastiskt vackra sjöar och åar som kan upptäckas med båt eller kanot som hyrs ut vid Världsarvsgården.

Incheckning
Då vandrarhemmet och stugorna inte har en bemannad reception utan drivs av Fågelsjö Hembygdsförening innebär detta att incheckning genomförs som själv-incheckning. Vanligen kan incheckning ske efter 17.00 om inte annat avtalats. Tiden för incheckning kan självklart diskuteras då vi kan se till att få ut nycklarna till den tid ni tänkt anlända. Nycklarna finner ni vid ankomst i en postlåda på vandrarhemmets högra gavel eller på Bygdegårdens högra gavel vid bokning av stugor och stugrum.

Husdjur
Vid önskan att boka ett husdjurstillåtet rum ber vi er vänligen kolla om ett husdjurstillåtet rum finns tillgängligt vid genomförande av bokning. Om så inte är fallet ber vi er att vända er direkt till oss för att via telefon eller mejl se tillgängligheten på ett sådant boende. Det är således INTE tillåtet att ha med husdjur i andra rum än det som är tillägnat detta. Våra sovstugor och stugrum är öppna för husdjur och är ett alternativ när husdjursrummet på vandrarhemmet Gästis är bokat.

Slutstädning
Slutstädning ingår inte vid bokning av boende, vilket gör att du som gäst förväntas lämna rummet i det skick du fann det. Detta innebär således att om rummet inte är städat, så kommer vi att skicka en separat faktura för städningen som genomförts i efterhand. Vad gäller allmänna utrymmen ber vi er vänligen att ta undan efter er själva och att lämna platsen på ett sådant sätt som du själv skulle vilja möta den på!

Varmt välkomna till natursköna Orsa Finnmark! Vi önskar er en trevlig vistelse hos oss!

”Hemtrevligt vandrarhem som påminner om en stor sommarstuga där ägaren för tillfället inte är hemma utan låter gamla vänner bo. Standard i huset är enkelt men anpassad till syftet. Passa på att vandra/skida i Hamra nationalpark och naturreservat i närheten. Området och huset är värd mer än bara en natts stopp på vägen.”

Rekommenderad av Nela
Sverige Sverige (tis 01 mar 2022)

”Enkelt boende mitt i naturen med utsikt över fjället! Fjällgården har allt man kan önska inkl bastu! Trevlig värdinna också.”

Rekommenderad av Isbr
Sverige Sverige (fre 31 dec 2021)

Gästbetyg 89%

(33 av 37 rekommenderar)
Totalupplevelse 4,1 av 5
Bemötande och service 3,8 av 5
Boendestandard 3,7 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3,7 av 5
Städning 3,9 av 5
Prisvärt 4,1 av 5

Faciliteter och service

Cykeluthyrning <1 km till badplats Kanotuthyrning Familjerum Självhushållskök Husdjur tillåtna

Kontaktinformation

Telefonnummer (Bokning)
+46 761863003
Telefonnummer
+46 65730030
Gatuadress
Fågelsjövägen 239
82770 Los
Öppettider (reception)
1/1- 31/12

Hållbarhet

Hållbarhetslöftet


Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem

Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
Build: 2022-05-17 10:14:09, Host: ONLINE3CORE20, DB: o3.cbguide-6656.cbischannel-15272.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: showdetails
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.