STF Stockholm/Hellasgården Vandrarhem

Adress: Ältavägen 101, 131 33 Stockholm  visa karta
Område: Stockholm City (Naturnära)
Gästbetyg: 75% (27 av 36 rekommenderar) (12 recensioner)

Gästbetyg: 75%

(27 av 36rekommenderar)
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4,1 av 5
Boendestandard 3,6 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3,9 av 5
Städning 3,8 av 5
Prisvärt 3,7 av 5
Om våra gästrecensioner: Gästernas recensioner är skrivna av våra kunder efter deras vistelse. Detta är gästernas åsikter och reflekterar deras upplevelser av vistelsen på denna anläggning. Poäng baseras på ett poängsystem mellan 1 till 5 där 1 är dåligt och 5 är utmärkt.

Individuella recensioner från våra gäster (visar 1-10 av 12)

Trevligt, men enkelt

Rekommenderad av Jocce, Sverige (Sverige lör 30 nov 2019)
“Rekommenderas. Det är en enkel standard, men det tror jag man vet när man väljer med "vandrarhemsstuk". Man får räkna med att en rullgardin kanske inte funkar som den ska eller att stolarna inte är av toppkvalitet... men det var inte därför jag valde Hellas. Den härliga platsen, den sköna atmosfären och den trevliga öppna personalen skapar en fin vistelse. Att kunna kliva rätt ut i den sköna skogen efter frukost är en ynnest. Så tack!”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 4 av 5

Prisvärt

Rekommenderad av TahQ, Sverige (Sverige sön 20 okt 2019)
“Bekväma sänger, bra kök, bra uteplats och bra bemötande men det blir för många folk i duschrummen pga. aktiviteterna i bastun. Mix bastu några dagar i veckan kan vara lite annorlunda för de som är inte van med ett sådant setup.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 5 av 5

Att receptionen öppnar tidigare. Lite me...

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige tis 30 jul 2019)
“Att receptionen öppnar tidigare. Lite mer serviceinriktad personal.”
STF Stockholm/Hellasgården Vandrarhem svarar (ons 07 aug 2019)
Hej! Tack för att ni valde att bo hos oss och att ni lämnat era synpunkter, dessa hjälper oss att utveckla verksamheten. Vi har idag öppet i receptionen från kl 10 varje dag. Planer finns att, som ni efterlyser, öppna tidigare. Vår personal ger ofta upphov till mycket uppskattning hos våra gäster. När vi har nyanställda och feriepersonal så kan ovana ibland felaktigt tolkas som ett ointresse. Vi fortsätter att försöka förbättra introduktionen av våra anställda så att de känner sig ännu mer trygga i sina uppgifter från dag ett.
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 3 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5

Personalen i receptionen behöver mer in...

Rekommenderad av X, Sverige (Sverige mån 10 jun 2019)
“Personalen i receptionen behöver mer info, utbildning, stöd för att möta gästerna på ett bekvämt tryggt sätt.”
STF Stockholm/Hellasgården Vandrarhem svarar (mån 08 jul 2019)
Hej, tack för att ni ville bo hos oss. Vi har många anställda och många jobbar enbart extra. Det är ingen ursäkt, självklart ska alla ha tillräcklig information och kunskap för att bemöta våra gäster på ett bra sätt. Om du läser det här får du gärna höra av dig till mig och mer utförligt berätta vad du saknade. Mvh, Mikael Nyberg, 070-787 58 53
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 3 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5

Härlig upplevelse

Rekommenderad av William, Sverige (Sverige mån 10 jun 2019)
“Hej, Vi var mycket nöjda med vistelsen, dock kändes det inte anpassat för par.”
STF Stockholm/Hellasgården Vandrarhem svarar (mån 08 jul 2019)
Hej, tack för att ni valde att prova vårt boende, och tack för synpunkter. Hellasgården är en plats som oftast lämpar sig för avkoppling och rekreation, men jag förstår om ni som par inte fullt ut kunde uppleva den avskildhet som jag förmodar att ni hade hoppats på. Mvh, Mikael
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 2 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 3 av 5

Uselt

Ej rekommenderad av hmmmm...., Sverige (Sverige mån 27 maj 2019)
“En av nätterna regnade det och golvet i vår stuga/rum blev blött och till slut bildades det små pölar. Betalade för frukost men den glömdes bort-vi och övriga gäster som köpt den blev utan. (Som kompensation erbjöds vi var sin chokladboll och pengarna tillbaka.) Inte bra ordning i matsalen. Under flera dagar låg det ex. sängkläder och handdukar i säckar eller löst på bord och golv. Uteslutande yngre personal som arbetar, oengagerad och inte serviceinriktad. Vår uppfattning var att det saknades en ansvarig. Det blir kanske bättre när säsongen kommer igång på allvar men STF Hellasgården har öppet året runt så.......... ”
STF Stockholm/Hellasgården Vandrarhem svarar (mån 08 jul 2019)
Hej, jag läste din synpunkt för länge sedan och har sedan dess talat med den person som organiserade utbildningen som du var på. Jag beklagar att du inte fick den upplevelse du önskade den här helgen. Med frukost har vi nu vid mer än ett tidigare tillfälle haft ett problem, vid något tillfälle har vi missat detta i bokningen (brukar dubbelkollas vid incheckning, men det blev tydligen inte gjort), vid ytterligare något tillfälle har frukost gjorts i ordning och placerats i kyl, men informationen har inte nått de boende. Inget av detta ska såklart kunna hända. Sedan vårt personalmöte i juni har vi stärkt rutinerna kring detta, och nu hoppas och tror jag att vi fått rätsida på det som tidigare gått fel. Vad gäller vatten i rummet så har jag nu avvaktat kraftigt regnväder, och kan konstatera att läckan måste ha varit tillfällig... Självklart ska ni erbjudas kompensation om er frukost uteblir och det regnar in i rummet. Om du läser det här och vill tala om det, så når du mig på 070-787 58 53. Mvh, Mikael
Totalupplevelse 2 av 5
Bemötande och service 2 av 5
Boendestandard 2 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 2 av 5

Natursköna stugor nära storstaden utan toalett

Rekommenderad av Eva, Sverige (Sverige tis 14 maj 2019)
“Stugorna ligger precis bredvid en sjö i ett vackert område. Bastu, duschar och kök är rena och prydliga. Men ett stort minus är de jättesmå stugorna som består av två våningssängar, ett litet bord och fyra stolar i plats. Jag saknar en toalett. Det är inte så bekvämt att springa ut mitt i natten i mörkret för att leta sig ner till dusch/bastun där toaletten finns. ”
STF Stockholm/Hellasgården Vandrarhem svarar (mån 08 jul 2019)
Hej Eva, och tack för att du valde att bo hos oss, och tack för ditt fina omdöme. Vi är noga med att informera om att vi alltså inte har toalett på rummen. Det ska inte vara en överraskning för någon som väljer att bo hos oss! Mvh, Micke
Totalupplevelse 3 av 5
Bemötande och service 3 av 5
Boendestandard 2 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 3 av 5

Bra bemötande vid incheckning. Väldigt f...

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige sön 28 apr 2019)
“Bra bemötande vid incheckning. Väldigt fint område. Lyhört. Fick dessvärre inte min förbokade frukos alla dagar. Inget krångel med att få tillbaka pengar för det. Omklädningsrummen med toaletter städades tidigt på mornarna så gick inte att gå på toaletten när man gick upp vid 6.30-07 tiden. ”
STF Stockholm/Hellasgården Vandrarhem svarar (mån 08 jul 2019)
Hej, tack för att du valt vårt boende. Vi beklagar att du vid något tillfälle inte fick din frukost. Vi har nu skärpt våra rutiner kring just frukost, se kommentar ovan. Mvh, Mikael
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5

Hellasgården en underbar oas

Rekommenderad av Wim-Hoffer, Sverige (Sverige fre 01 feb 2019)
“Härligt boende för den som vill leva enkelt mitt i naturen bara 15 minuter från Stockholm. Förvänta dig mycket enkel standard - Små enkla stugor med fyra sängar , ett litet bord och fyra stolar. WC och dusch i separata utrymmen. Tillgång till fin bastu och utomhusbad (året om),gym och yogahall och ett gemensamt rum där man kan laga mat och umgås. Bastun kan bli väldigt full med folk. Härlig natur med många stigar, skidspår, plogad skridskobana, motionsspår... Det finn uthyrning av skridskor och skidor, men man måste boka minst ett dygn i förväg. Trevlig personal och god service.”
STF Stockholm/Hellasgården Vandrarhem svarar (mån 08 jul 2019)
Hej! Tack för att du valde att bo hos oss - och tack för din fina kommentar! Mvh, Mikael
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 3 av 5

Kallt och dålig lukt

Ej rekommenderad av Vintergästerna, Sverige (Sverige tor 03 jan 2019)
“Besvikna... Rummet var inte större än en städskrubb och det luktade mögel. Dessvärre var inte det vårt största problem, elementet i vårt rum fungerade inte. Mitt i natten kunde det stängas av och vi frös konstant under vår vistelse på rummet, förutom sista natten då det helt plötsligt blev för varmt?! Tilläggas ska också att temperaturen låg kring 0C under hela vår vistelse vilket som bekant är en normal temperatur i Sverige under vintermånaderna. + Att det fanns bastu iallafall! ”
STF Stockholm/Hellasgården Vandrarhem svarar (ons 09 jan 2019)
Hej, blir väldigt besviken när jag läser er kommentar, men likväl: tack att ni har bemödat er med att dela med er! Alla våra element är termostatstyrda, och de blir snabbt kalla när de väl slår ifrån, vilket gjort att en del gäster före er trott att de inte fungerat. Vi har för vana att informera gäster som kommer till oss vintertid att de kan få låna extra portabla element om de önskar högre värme i rummen. Uppenbarligen har ni inte nåtts av denna information, vilket jag beklagar. Vi får se över våra rutiner på den punkten. Att det skulle lukta mögel avstår jag från att kommentera. Jag skulle personligen inte stanna en enda natt i ett rum med mögellukt, utan omedelbart påpeka detta för värden och kräva ett annat boende.
Totalupplevelse 2 av 5
Bemötande och service 3 av 5
Boendestandard 2 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 3 av 5

I närheten av



Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället

Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället
Build: 2019-11-29 11:45:56, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-6656.cbischannel-15272 online3data03.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: showreviews
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.