STF Vistas Fjällstuga

Adress: 98199 Vistas  visa karta
Område: Abisko-Kebnekaisefjällen (Naturnära, Fjällområde)
Gästbetyg: 98% (48 av 49 rekommenderar) (13 recensioner)

Fjällstuga | Fjällstugan ligger på Vistasjåkkas strand längs leden mellan Alesjaure och Nikkaluokta. Vistas är som en grönskande oas bland ruvande fjällmassiv, snö och glaciärer. Här byggdes Vistaskåtan som den första turistanläggningen i Kebnekaiseområdet.

Fjällstugan har två gäststugor med totalt 30 bäddar. De nuvarande stugorna ligger på samma plats som Vistaskåtan, vackert inbäddade i Vistasdalens björkskog.

65:an med stugvärdsrum
En stuga med två 10-bäddssrum, med kök och två sovalkover i varje rum. I mittrummet har stugvärden sitt rum. Ett av de gamla torkrummen i entrén är omgjort till butik (sortiment small).

33:an (gamla stugan)
Stugan har två rum med 6 resp 4 bäddar. Det mindre rummet fungerar även som säkerhetsrum och här får du bo med hund. I detta rum finns även hjälptelefonen.

Vid fjällstugan har du ingen mobiltäckning, men uppe på den markerade klippknabben på andra sidan jokken brukar man åtminstone kunna få SMS-kontakt.

Sommartid är det populärt att ta båttransport från Nikkaluokta in i Vistasdalen. Man sparar då mellan 7 – 13 kilometer på vandringen beroende på hur långt båtturen kan köras. Det hänger på hur stor vattentillgång det är i älven. Båttransporterna sköts av Nikkaluokta Alltransport.

Upplev STF Vistas
• Från STF Vistas kan du göra både kortare promenader eller mer krävande heldagsturer. Ett par kilometer från fjällstugan finns ett vattenfall. Om du tar dig riktigt nära kan du uppleva skådespelet från den flata klipphällen.
• Prova också den branta stigen mot Mårma. Det känns i benen men den strålande utsikten ger en god belöning.
• Om du ska vidare mot STF Nallo och vill göra ett annorlunda vägval, är en vandring runt Räittatjåkkamassivet ett gott tips. Turen går genom ett bedövande vackert högalpint landskap.
• En tur upp till höjden vid Vassiloamijaure (ovanför stugan) gör att du får en otrolig utsikt över området.
• Dalgången är rik på ren, älg och ripa och vintertid kan du även se spår av järv och lo.

Så här funkar en fjällstuga
I en fjällstuga bor du mysigt och enkelt med självhushåll i flerbäddsrum. På plats finns en stugvärd som välkomnar dig och hjälper dig till rätta. Som gäst hugger du själv ved, hämtar vatten i bäcken eller sjön, diskar och städar efter dig. Rummen är olika stora och har kaminer som värmekälla samt våningssängar. Täcke och kudde finns på plats. Det är obligatoriskt att ha med eget underlakan och örngott, och dessutom egen sovsäck eller påslakan till befintliga täcken. På alla fjällstugor finns boende för gäster med hund. I många av våra fjällstugor har vi fjällbutiker där du kan proviantera. Vissa av dessa butiker har också försäljning av gasolflaskor, T-bränsle, fjällkartor och myggmedel. Notera att vi under sommaren 2020 inför obligatorisk bokning och förbetalning av övernattning i våra fjällstugor för att säkerställa att vi inte har fler gäster än antal bäddar. Bokning och förbetalning ska ske för aktuellt datum och stuga, och görs online här på hemsidan.

Betalning i fjällstuga
Det finns flera sätt för dig att betala ditt boende på fjällstugorna. Information om betalningssätt och priser hittar du här: http://www.svenskaturistforeningen.se/betalningfjall

För att kunna välkomna dig och andra gäster på ett tryggt sätt under sommaren har vi gjort ett antal förändringar. Dessa förändringar och förutsättningar gäller för dig som besökare på STFs fjällstugor i sommar. Tack för din förståelse och välkommen ut på fjället!

• Uppdatera dig på de senaste rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten
• Vi inför begränsningar i antal övernattande gäster utifrån fjällstugans storlek och tar endast emot gäster som har bokat och förbetalt sin övernattning på aktuellt datum och fjällstuga.
• Så långt det är möjligt är det bara gäster från samma sällskap som får dela rum. Stugvärden ansvarar för placering.
• Det är obligatoriskt att ha med eget underlakan och örngott, samt egen sovsäck eller påslakan till befintliga täcken.
• Begränsning av antal personer i självhushåll, butik och gemensamma utrymmen gäller.
• Förbättrade handtvättmöjligheter vid dass, i kök och vid ingången till stugan.
• Tältande gäster får använda köket mellan 9.00 och 17.30.
• Ta med egen vattenflaska, handduk/tvättlapp, egen handsprit och bo gärna med samma personer hela vandringen för att minska antalet kontakter.
• Du som gäst måste ta ett stort eget ansvar. Tillsammans får vi det här att fungera. Tack för att du hjälper till.

”Vistas fjällstuga is a quite originally hut but also comfortable! It's smaller than the Kungsleden-huts and therefore much calmer. Absolutely one of my favourites!”

Rekommenderad av Barbara
Tyskland Tyskland (ons 16 sep 2020)

”Vistas måste vara det finaste stället i hela fjällvärlden. Har allt. Varit här flera gånger, och denna gång blev det med hela familjen. Alltid supertrevliga stugvärdar som pricken över i. Denna gång hette han Petter Svärd. We’ll be back ”

Rekommenderad av Luleborna
Sverige Sverige (ons 16 sep 2020)

Gästbetyg 98%

(48 av 49 rekommenderar)
Totalupplevelse 4,6 av 5
Bemötande och service 4,7 av 5
Boendestandard 4,2 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3,9 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4,1 av 5

Faciliteter och service

Butik Bastu Endast kontantbetalning Självhushållskök Husdjur tillåtna

Kontaktinformation

Hållbarhet

Hållbarhetslöftet

I närheten avBoka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället

Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället
Build: 2020-10-21 12:39:14, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-6656.cbischannel-15272.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: showdetails
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.