STF Alesjaure Fjällstuga

Adress: 98107 Alesjaure  visa karta
Område: Abisko-Kebnekaisefjällen (Naturnära, Fjällområde)
Gästbetyg: 97% (60 av 62 rekommenderar) (17 recensioner)

Gästbetyg: 97%

(60 av 62rekommenderar)
Totalupplevelse 4,5 av 5
Bemötande och service 4,6 av 5
Boendestandard 4,4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4,2 av 5
Städning 4,2 av 5
Prisvärt 4 av 5
Om våra gästrecensioner: Gästernas recensioner är skrivna av våra kunder efter deras vistelse. Detta är gästernas åsikter och reflekterar deras upplevelser av vistelsen på denna anläggning. Poäng baseras på ett poängsystem mellan 1 till 5 där 1 är dåligt och 5 är utmärkt.

Individuella recensioner från våra gäster (visar 1-10 av 17)

Funktionell stuga

Rekommenderad av Andrea, Tyskland (Tyskland fre 09 aug 2019)
“I Alesjaurestugan tyckte vi mycket om att ha plats i sovrummet. Köket var rymmlig med långa bord och härliga stora fönster med blick i den vackra dalen. Bra att köket ligger lite separat ifrån sovrummet så att man inte stör de som sover. Tyvärr fungerade inte torkapparaten i torkrummet. Annars även det stort och funktionellt. Dasset tyvärr för nära. Man kan knappt sitta framför stugan utan att känna lukten. Bastuns anordning av tvättrum och basturummet ologiskt: Två dörrar som jämt öppnas och man måste passera bastun för att tvätta sig. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5

Nytt o helfräscht!

Rekommenderad av Ewa, Sverige (Sverige fre 02 aug 2019)
“Nytt o helfräscht!”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5

Toppenboende.

Rekommenderad av Marie, Sverige (Sverige mån 15 jul 2019)
“Mycket trevlig fjällstuga med trevligt bemötande och god standard. Mysig bastu och bad i jokken. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 5 av 5

To big and to crowded

Ej rekommenderad av Lü, Schweiz (Schweiz lör 13 jul 2019)
“The stay at Alesjaure was the worest during my trip. Since the weather wasn‘t too good, the huts were crowed and a lot of people witih tents moved into the huts and it was a bit chaotic. The staff tried hard to manage the situation, but was almost run over by the situation. I would anyone to pass the hut or camp before or after the hut ”
Totalupplevelse 3 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5

Vägen ner till bastun var övertäckt av s...

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige ons 03 jul 2019)
“Vägen ner till bastun var övertäckt av snö. Det var rent farligt att gå dit. Jag kan tycka att personalen bör skotta vägen till bastun.”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Ändrade min färdväg. Besökte aldrig plat...

Rekommenderad av Anna Törnberg , Sverige (Sverige tor 27 jun 2019)
“Ändrade min färdväg. Besökte aldrig platsen.”

Vattenhämtning vinter

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige lör 13 apr 2019)
“Vattenhämtningen på vintern är lite jobbig. Det är tungt att dra upp dunken för backen. Skulle man kunna bygga en vinsch?”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 4 av 5

Parfait

Rekommenderad av Paul Jardon Belgium, Belgien (Belgien fre 05 apr 2019)
“Tout était parfait”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

The facilities were ggood but a large co...

Rekommenderad av Anonym, Storbritannien (Storbritannien sön 17 mar 2019)
“The facilities were ggood but a large commercial group made the faciliteis both in the dorm and kitchen rather cramped”
Totalupplevelse 3 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5

Alesjaurestugorna ligger vid sydändan av...

Rekommenderad av Thiger, Sverige (Sverige tis 02 okt 2018)
“Alesjaurestugorna ligger vid sydändan av Alesjaure och efter en lång vandring från Abiskojaure (det går inga båtar över sjön i september) så finner man sig väl tillrätta på boendet. Stugorna är fräscha med fina kök och det finns både mindre och större rum med varierat antal våningssängar. Bastun är ombyggd inför denna säsongen och omklädningsrummet är rejält. Men det ryms tyvärr bara tio personer i bastun åt gången. Det blir lätt kö dit kan jag säga. Tappkranen till varmvattnet sitter dessutom inne på kaminen i bastun vilket gör att det blir mycket spring in bara för att hämta varmvatten ut till tvagningsrummet. (I Abiskojaurestugornas bastu sitter tappkranen ute i tvagningsrummet vilket är mycket bättre.) Det är ju trevligt att tvätta av sig lite redan innan man besöker bastun efter en lång och kanske svettig fjälltur. Stigen och trappan ner till vattnet skulle behöva ses över så att man lättare kan ta sig ner och upp om man vill ta sig ett dopp.”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 5 av 5

I närheten av



Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället

Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället