STF Borensberg/Göta kanal Vandrarhem

Adress: Kanalvägen 17, 590 31 Borensberg  visa karta
Område: Göta kanal (Naturnära)
Gästbetyg: 97% (72 av 74 rekommenderar) (22 recensioner)

Gästbetyg: 97%

(72 av 74rekommenderar)
Totalupplevelse 4,5 av 5
Bemötande och service 4,8 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3,8 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4,1 av 5
Om våra gästrecensioner: Gästernas recensioner är skrivna av våra kunder efter deras vistelse. Detta är gästernas åsikter och reflekterar deras upplevelser av vistelsen på denna anläggning. Poäng baseras på ett poängsystem mellan 1 till 5 där 1 är dåligt och 5 är utmärkt.

Individuella recensioner från våra gäster (visar 11-20 av 22)

jättetrevlig boende

Rekommenderad av Renka, Sverige (Sverige mån 10 jun 2019)
“helt underbar boende, fint trädgård och badtrappor :) ....bara väggarna är tunna, rekommenderar jag öronproppar ;) ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 5 av 5

TA dig tid att koppla av

Rekommenderad av Ugglan, Sverige (Sverige ons 05 jun 2019)
“Borensberg/Glasbruket är en underbar miljö att bara vara i. Omgiven av vatten är det en njutning för själen. Mycket trevlig personal gör vistelsen angenäm. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 4 av 5

Ljuvlig miljö

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige ons 29 maj 2019)
“Lugnt och skönt. Härlig natur. Vackert vid vattnet. Fint bemötande. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Miljö

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige tis 07 maj 2019)
“Härlig miljö”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 4 av 5

Lyhört

Rekommenderad av Sören, Sverige (Sverige sön 21 apr 2019)
“Blev störda mitt i natten av nyanlända gäster, hördes väl genom väggarna.”
Totalupplevelse 3 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 3 av 5

En fantastisk liten oas

Rekommenderad av Jo, Sverige (Sverige lör 01 sep 2018)
“Vi tillbringade 7 magiska dygn i denna lilla oas. Mitt mellan Göta kanal och Motala ström ligger ett av de mysigaste vandrarhem vi någonsin besök. Det är undangömd pärla, även i bokstavlig bemärkelse, då man för att sig dit måste åka en smal, slingrande grusväg längs kanalen. Grönskan, frukost under äppelträden och svalkande bad är bara några av de många njutningar, som detta ställe har att erbjuda. De vackra gamla trähusen ramar ståtligt in omgivningen och här finns något för alla smaker och plånböcker; sovplatser, rum och lägenheter. Många äventyr som kanalen erbjuder ligger inom kryp- och gångavstånd. Personalen är fantastik och stämningen är väldigt gemytlig och familjär. Här är både djur och natur nära, med fåren längs kanalen, igelkotten som springer runt träden och tornseglarna som hittar åtråvärda nästen längs husknutarna. Det serveras förutom frukost även tex mackor och sallader samt hembakat fika. Vi avnjöt några av de bästa macrones vi smakat och en förtjusande räkmacka. Behöver vi ens nämna att det är galet prisvärt? Det tar dock emot att skriva denna recension då vi egentligen inte vill att denna pärla ska upptäckas av flera, men det känns samtidigt som vår plikt att berätta om den. Det är en hemlighet för fin för att bära ensam. Så uppskattar ni att bo i gamla charmiga hus med en historia, vackra naturmiljöer, närhet till vatten samt lugn, då kommer ni precis som vi, att aldrig vilja åka därifrån.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Bilvägen till Glasbruket

Rekommenderad av Inger, Alingsås, Sverige (Sverige mån 20 aug 2018)
“Trodde inte att bilvägen till Glasbruket gick utefter kanalen, vi vände efter 500 meter och trodde att vi åkt fel. Frågade i en butik och fick veta att vägen gick utefter kanalen. Nytt försök och då kom vi fram.I vägbeskrivningen vore det bra om det stod att 1 km utefter kanalen är både för bil och cyckel.”
STF Borensberg/Göta kanal Vandrarhem svarar (lör 25 aug 2018)
Hej, Tack så mycket för din kommentar. I vägbeskrivningen står det tydligt att man ska åka längs med kanalen. Där man svänger in finns en skylt där det står "Bil tillåten", även andra vägskyltar och ett par 20 skyltar vilket inte finns om det inte är en bilväg. Vi vet att vägen hit kan vara svår så jag ska se om man kan göra ännu mer åt tydligheten. Vänligen
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 0 av 0
Städning 0 av 0
Prisvärt 0 av 0

Sov i bilen...

Ej rekommenderad av detstorabla, Sverige (Sverige mån 13 aug 2018)
“Då rummet låg på andra våningen och fönstret inte gick att öppna mer än några cm på glänt blev det supervarmt i rummet. Efter att kämpat för att sova i flera timmar gick jag ut i bilen och sov där. Åkte tidigt vidare innan receptionen öppnat. Annars hade jag krävt pengarna tillbaka. ”
STF Borensberg/Göta kanal Vandrarhem svarar (lör 25 aug 2018)
Hej, Fönstret går att öppna helt men det är en barnspärr. Synd att du inte tog upp detta med personal på plats. Kanske kunde vi löst något åt dig. Kan inte se vilket rum du hade men vissa rum har även AC. Vänligen, Emma
Totalupplevelse 1 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 1 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 1 av 5

Fint ställe som är lite dyrt

Rekommenderad av Christoph, Sverige (Sverige tis 07 aug 2018)
“När vi kom på sent eftermiddag var rummet inte klart och snabba städningen som gjordes var inte tillräckligt. Våningssängarna är gammalmodiga som gör att vi upplevde priset lite för högt. Däremot bemöttes vi trevligt, själva stället är lugnt och jättefint. Frukosten är gott och varierad. Lånecyklar är i bra skick. Vi trivdes och rekommenderar stället.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 2 av 5
Prisvärt 2 av 5

En het vistelse med bristfällig information om boendet.

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige lör 04 aug 2018)
“Det var mycket varmt under vistelsen, tvärdrag i bostaden var nödvändigt för att man skulle kunna sova. Under den andra kvällen var den vedeldade bastun i huset bredvid uthyrd till några gäster. De använde ved som inte var riktigt torr, trots att värden påstod detta. Det rök hiskeligt från skorstenen när de eldade. Några av killarna som bastade uppmärksammade själva detta, men de lyckades inte påverka röken, hur de än ändrade luften till kaminen. Dagen därpå påpekade jag detta för stugvärden, hon sa att veden var torr, hon hade hämtat den i garaget........ Jag tog ett vedträ och hällde lite vatten på detta, vattnet sögs in på direkten! Torr ved stöter ifrån sig vatten, fuktig ved suger åt sig vatten!! Tyvärr så jobbar jag med trä/ved hela dagarna och värmer dessutom upp vårt hus med .....ved. Brännved ska förvaras utomhus under tak tills vintern kommer i okt-nov. Under detta samtal med värden fick vi veta att det finns en luft/värmepump för att kyla lägenheten, men vi såg ingen fjärrkontroll och trodde därför att den inte fungerade.........dålig information! Över huvud taget saknade vi information om och hur saker och ting fungerar, på de flesta vandrarhem finns det en skriftlig information på rummet när man kommer. Får se om vi återkommer, kanske när det är lite svalare ute i så fall. ”
STF Borensberg/Göta kanal Vandrarhem svarar (tor 23 maj 2019)
Hej, Vi hämtade veden innan sommaren och den har legat inne i garaget sedan dess. Vi har eldat med den hela sommaren och aldrig stött på detta tidigare. Om veden vore så blöt borde någon ha lagt märke till detta tidigare då er vistelse var i slutet av säsongen. Vi har annan ved utomhus som vi sågade till i våras efter att vi tog ned några träd. Kanske använde de sig felaktigt utav den veden istället. Kanske var det även den veden du provade att hälla vatten på. Eftersom den andra veden som vi eldar i bastun med är inlåst borde det vart svårt för dig att komma åt den. Angående ACn på rummet så behöver man endast trycka på ON/OFF knappen som sitter på ACn så hoppar den igång. Det går även bra att fråga personalen om hur den fungerar då receptionen är öppen 8-18 och vi alltid finns tillgängliga på telefon. I varje lägenhet finns en informationspärm bredvid TVn. Tråkigt om ni missade den också men även här går det bra att ställa frågor till personalen. Välkomna åter! Mvh, Emma
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5

I närheten av



Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället

Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället