STF Helags Fjällstation

Adress: STF Helags Fjällstation, 840 35 Ljungdalen  visa karta
Område: Jämtlandsfjällen (Naturnära, Fjällområde)
Gästbetyg: 98% (475 av 483 rekommenderar) (122 recensioner)

Gästbetyg: 98%

(475 av 483rekommenderar)
Totalupplevelse 4,5 av 5
Bemötande och service 4,5 av 5
Boendestandard 4,1 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4,5 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5
Frukost 4,3 av 5
Om våra gästrecensioner: Gästernas recensioner är skrivna av våra kunder efter deras vistelse. Detta är gästernas åsikter och reflekterar deras upplevelser av vistelsen på denna anläggning. Poäng baseras på ett poängsystem mellan 1 till 5 där 1 är dåligt och 5 är utmärkt.

Individuella recensioner från våra gäster (visar 1-10 av 160)

corona

Rekommenderad av Liselotte, Sverige (Sverige tis 11 aug 2020)
“Fullbokad fjällstation gör att man inte kan hålla de avstånd som krävs. Detta var en besvikelse då man på hemsidan kan läsa att man vidtagit åtgärder för att glesa ut mellan olika sällskap med tanke på corona. ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 3 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 2 av 5
Prisvärt 4 av 5
Frukost 5 av 5

Helags

Rekommenderad av Helena, Sverige (Sverige tis 11 aug 2020)
“Hej, jag upplevde Helags som helhet magiskt. Fick sova i bastun och det va fin utsikt. Fel på toaletter och duschar så bastun var avstängd. Borde innebära ett reducerat pris eller en kaffe tycker jag. Men jag förstår ju att pengarna ska in. Det som drog ner besöket va servicen. Upplever att personalen är ostrukturerad och virrig. Soppan, cream fraiche och chokladbollar och bröd tar slut, kaffe tar slut flera gånger, våfflorna tar tid att få trots väldigt lugnt på stationen. Skralt utbud i shoppen om jag jämför med tex Gåsen och Anaris. Stort plus för väldigt goda små grötfrallor. Mvh Helena”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 2 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 3 av 5
Frukost 5 av 5

Saknas ledning och helhetssyn på Helags?

Ej rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige mån 10 aug 2020)
“Tillbringade en vecka med helpension på Helags och upplevde följande: 1. Det verkade saknas ledning och samordning för personalen. Många verkade nya och inte ha gemensamma strategier, t.ex. för hur Covid-19 hanteras eller bordsplacering under middagen. 2. Det blev trångt i stugan kring recepetionen och fanns inte någon strategi från personalen hur de skulle hantera flera flöden av folk på samma gång: nyanlända gäster, befintliga fika/uppehållsgäster i café, matgäster som plockar undan disken och måste igenom kön till receptionen, middagsgäster som skall betala för maten, samt kunder i butiken. Det hade enkelt gått att separera dessa genom att t.ex. öppna en till kassa till, ta betalt från middagsgäster i köket och flytta diskinlämningen. 3. Frukosten var svår att hantera och vi försökte anpassa tiden vi åt för att minska risken att trängas med många andra gäster. Det hade underlättat om alla frukostgäster tilldelats en tid att äta så att trängseln minskade och spreds ut över hela frukosttiden. 4. Jag tycker att det är under all kritik att serveras samma rätter (viltskavsgryta) varannan kväll. Jag har förståelse för att det kan uppstå problem med helikopterleveranser och annat på fjället, men STF borde tydligt informera om hur ofta samma rätter serveras så att jag som gäst kan välja att boka utan middag vissa dagar. Nu fick vi 3 rätter på 6 dagar. Enligt kocken finns enbart fyra rätter och det borde jag fått information om i samband med beställningen, så hade vi troligen gjort ett annat val. 5. Det saknades städutrustning, t.ex. mopp så det gick inte att våttorka golv när vi skulle checka ut. Jag påtalade detta för receptionen och fick till svar att göra mitt bästa med det som fanns och att han jag pratade med inte jobbade med städ. Denna respons är under all kritik, speciellt med tanke på hur viktigt det är med städningen för att minska smittspridning. 6. Tandborstning vid toaletterna borde inte tillåtas då det gjorde att trängsel uppstod. ”
Totalupplevelse 3 av 5
Bemötande och service 3 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 2 av 5
Prisvärt 1 av 5
Frukost 3 av 5

Dyrt och enkelt

Rekommenderad av Johanna, Sverige (Sverige mån 10 aug 2020)
“Måste erkänna att jag blev lite besviken efter att ha betalat >2400 för vår familj. Efter 4 dagar i tält, utan dusch och toalett såg jag fram emot att få nyttja faciliteterna och hade högre förväntningar på boendet. I princip sov vi i egna sovsäckar i våningssängar för den summan. Var alltid kö till toan så att man själv blev stressad när man skulle använda den (och behövde tid efter magknip). Sen gick avloppssystemet sönder så att vi fick gå på dass ist. Allt som allt, bra jobbat av personal, men tycker det var väldigt mkt pengar för låg standard som inte gav så mkt kontrast från tältning. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Boendestandard 2 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 2 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 2 av 5
Frukost 5 av 5

Otur

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige mån 10 aug 2020)
“Vi hade otur och reningsverket gick sönder när vi var där och duschar och toaletter fungerade inte. Förstår att det inte var meningen jag är inte ledsen för det. Men utedassen var vidriga. Jag hade inget emot att bada i en fjällbäck, men jag höll mig in i det längsta för att slippa gå på toa. Passade hellre på att skita på fjället när vi besteg toppen. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 1 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 4 av 5
Frukost 4 av 5

Vi vandrar från Storulvån till Grövelsjö...

Rekommenderad av Jon, Sverige (Sverige sön 09 aug 2020)
“Vi vandrar från Storulvån till Grövelsjön. Har hittills bott på Sylarna, Helags och Fältjägarstugan. Bra boenden, trevligt bemötande och mycket vällagad mat på fjällstationerna. Dock ovanligt många gäster med trängsel och långt ifrån coronasäkert. Trevligt boende på Fältjägaren men rummen mycket smutsiga, krävde rengöring.”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 2 av 5
Prisvärt 3 av 5
Frukost 5 av 5

Corona

Rekommenderad av Erik, Sverige (Sverige sön 09 aug 2020)
“Vi var en grupp på åtta personer och hade beställt niobäddsrummet i Östan, men vi fick fembäddsrummet och tre fick ligga i niobäddsrummet med tre andra grupper vilket inte var det bästa ur smittosynpunkt.”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 3 av 5
Frukost 0 av 0

Skönt ställe att vara på i fjällen.

Rekommenderad av Till toppen, Sverige (Sverige sön 09 aug 2020)
“STF Helags var ett ställe med bra faciliteter mitt ute i ödemarken. Här fanns duschar, torkrum, kök och fina små övernattningsrum för 4personer. Även restaurangen och butiken var en skön lyx efter en lång vandring i blåst och regn. Ett plus hade varit om STF skrev ut väderprognosen varje morgon och satte upp på anslagstavla eller dylikt.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 3 av 5
Frukost 0 av 0

Helags är toppen - men det finns lite till....

Rekommenderad av HC, Sverige (Sverige sön 09 aug 2020)
“Helags. Toppen att komma dit. Vänlig personal. Coronaförberedelser: Vi var ett 70+ gäng. Det var väl förberett på stationen med coronarutiner för middag, linjer på golvet osv. Frukosten var inte alls lika bra - här kom man odisciplinerat men det fanns anvisningar som följdes. Det regnade då vi anlände till stationen och det var massvis med folk i vestibulen mot receptionen som troligen tog skydd av regn eller väntade på att få gå på toaletten. Detta kändes inte bra. Bokning: Bokningen fungerade inte som tänkt. Eftersom vi var ett 70+ gäng hade vi avtalat ett separat rum för fyra personer med hund. Tyvärr blev en person sjuk (vi hade bokat i två namn) och då hade vi blivit särade (enligt uppgift av misstag). Det löste sig men det var inte roligt att vara ute i regnet med två hundar en timme. Till slut fick vi komma in i en vestibul. I övrigt mycket trevligt!! Mycket fina förberedelser men det räckte inte hela vägen. Kan dock varmt rekommenderas!”
Totalupplevelse 5 av 5

Fina Helags

Rekommenderad av Lars, Sverige (Sverige lör 08 aug 2020)
“Jättetrevlig personal. Fantastisk miljö. Lite grann saknade jag korvarna och äggröran vid frukosten, men, man kan ju inte få allt. Sedan kändes det lite socialt nära med 6 personer i det lilla rummet i gamla Östan.Lars”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5
Frukost 4 av 5

I närheten av



Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället

Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället
Build: 2020-08-10 14:03:42, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-6656.cbischannel-15272.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: showreviews
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.