STF Helags Fjällstation

Adress: STF Helags Fjällstation, 840 35 Ljungdalen
Område: Jämtlandsfjällen (Naturnära, Fjällområde)
Visa karta
Gästbetyg: 96% 432 av 449 rekommenderar (136 recensioner)

Gästbetyg: 96%

(432 av 449rekommenderar)
Totalupplevelse 4,4 av 5
Bemötande och service 4,5 av 5
Boendestandard 4,1 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4,3 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 3,9 av 5
Frukost 4,2 av 5
Om våra gästrecensioner: Gästernas recensioner är skrivna av våra kunder efter deras vistelse. Detta är gästernas åsikter och reflekterar deras upplevelser av vistelsen på denna anläggning. Poäng baseras på ett poängsystem mellan 1 till 5 där 1 är dåligt och 5 är utmärkt.

Individuella recensioner från våra gäster (visar 31-40 av 154)

Säkrummet Helags

Rekommenderad av Johan, Sverige (Sverige mån 12 apr 2021)
“Hade bokat del i flerbäddsrum! Som jag förstod (slapp undersöka själv) så har STF inga avbokningsregler anpassade för Corona (eller vädergudarnas nycker), vilket borde finnas. (återbetalning till 7dygn före ankomst är inte Coronasnällt....!) Jag upplever STFs boendepriser generellt HÖGA, map då det aldrig ingår lakan eller frukost (när det tillkommer så är det ofta lika höga som hotellpriser och då med lägre standarden inte prisvärt) - När vi nu kommer upp i snöstorm och får komma in i värmen (utan att göra eld) så blir det en lyx/prisvärt. Så jag har respekt för balansgången - Standard och tillgänglighet i fjällvärlden. Småsakerna är det fanns ingen sophink i rummet, ingen sopskyffel. Mkt trevlig personal. Kaffetalet till efterrätten mkt uppskattat. Tycker inte personalen skall sitta bland gästerna och äta sin frukost/lunch o middag. Ok att de tar från "gäst"maten men bör sitta på annan plats. PS har testat att ringa STF växel för att komma till Storulvån samt Helags vid 2 olika tillfällen i vinter. SUPERkasst upplägg i växeln, med tusen knapptryckningar och ENGelska fråga vid varje nytt nyval - och ändå kom jag aldrig fram till Ulvån, gav upp när det var så krångligt. Automatisering har gått för långt och blivit krångligt dålig - tillsätt en växeltelefonist asap! ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 4 av 5
Frukost 5 av 5

fint ställe

Rekommenderad av Eva, Sverige (Sverige sön 11 apr 2021)
“Helags är ett mekka för topptursåkning. Lätt att ta sig dit. finns fin skoterskjuts om man vill. Boende med självhushåll är bekvämt. Rinnande vatten och el i köken. Finns god mat att köpa, middagen är perfekt efter en lång dags topptursåkning. Vill man ha frukust finns även det. Rent o fint o gullig personal!”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 0 av 0
Faciliteter (dusch, wc etc) 0 av 0
Städning 0 av 0
Prisvärt 0 av 0
Frukost 0 av 0

Jätte bra, förutom att toaletterna borde...

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige sön 11 apr 2021)
“Jätte bra, förutom att toaletterna borde finnas närmare boendet. Helst vill man inte gå ut på natten.”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5
Frukost 5 av 5

Var tvugna att ställa in denna vistelse ...

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige sön 11 apr 2021)
“Var tvugna att ställa in denna vistelse pga hårt väder, fick istället flytta vår bokning till Storulvån vilket uppskattades!”

Komersaliseringen av fjällen

Ej rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige ons 07 apr 2021)
“Helags har genom åren varit en favorit plats (sedan tidigt -80 tal) som jag gärna återkommit till både sommar och vinter men förändringen på fjällstationerna generellt tycker jag gått i fel riktning. Har själv jobbat på fjällstation och besökt många fjällstationer och stugor i fjällen. Nu är det mer kommersiellt, fokus på mat och alkohol vilket lett till en ny typ av fjällfarare som inte alltid har kunskap om att vistas i denna miljö med bristande respekt vädret och för den ömtåliga fjällnaturen med markslitage och störningar för djurlivet. Fjällen tål inte hur mycket anstormning som helst, folk skräpar ner, gör aktiviteter som sliter hårt på marken, gör toalettbestyr mm överallt med hänvisning till allemansrätten. Fjällstationerna har blivit mer som ett bekvämt hotell och inte som det var förr när man verkligen kände sig som medlem som värnade om allemansrätten och hade ett hållbarhets fokus. Nu skulle jag helst vilja inskränka allemansrätten när jag ser slitage och hur rennäringen påverkas negativt. Blir inget förnyat medlemskap om det fortsätter så här. Se den här länken så förstår ni min reaktion https://www.svt.se/special/vem-har-ratt-till-fjallen/ Vänliga hälsningar Christina”
Totalupplevelse 3 av 5
Bemötande och service 3 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 1 av 5
Städning 0 av 0
Prisvärt 0 av 0
Frukost 0 av 0

Toppenbra.

Rekommenderad av Knäckeper. , Sverige (Sverige ons 07 apr 2021)
“Jag tycke det har varit fantastiskt, så som alltid på Helags. Vädret var värdelöst och det märktes på personalen att de var trötta på det. Men oavsett så tycker jag ni levererar varje gång, jag har aldrig varit besviken när jag varit hos Er. Maten är alltid på topp och lokalerna fantastiska. Kom hit kom hem. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 5 av 5
Frukost 5 av 5

Orimliga avbokningsregler

Ej rekommenderad av Johanna, Sverige (Sverige tis 06 apr 2021)
“Mitt intryck av Helags fjällstation grundar sig helt och hållet på de hårda och oflexibla avbokningsreglerna som drabbade mig och min familj. Vi hade bokat in oss för en övernattning med middag och frukost under påskhelgen, och skulle skida från Kläppen. Vädret, med mycket hård vind - tidvis orkanbyar uppe på fjället - gjorde det dock omöjligt för oss att ta oss dit. Att ta vesslan fram och tillbaks hela familjen var inte ekonomiskt valbart för oss. Fjällturen brann alltså inne, och de stränga avbokningsreglerna som STF tillämpar gjorde att vi förlorade de över 4000 kr vi redan hade betalat för vistelsen, utan möjlighet att ens boka om eller få något tillgodokvitto. Den enda ombokning vi erbjöds var högst två dygn framåt i tiden, vilket dock inte var möjligt för oss - dels pga den corona-osäkra boendeform som då erbjöds, och dels pga vår tidsbegränsade semester. Vi är mycket besvikna på de - som vi tycker - orimligt stränga avbokningsregler som STF tillämpar, även i händelse av så hårt väder att det vore förenat med livsfara att ta sig fram till fjällstationen. ”
Totalupplevelse 1 av 5
Bemötande och service 2 av 5
Boendestandard 0 av 0
Faciliteter (dusch, wc etc) 0 av 0
Städning 0 av 0
Prisvärt 0 av 0
Frukost 0 av 0

Tips

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige mån 05 apr 2021)
“För att göra lunchpacken lite mer matig så skulle det vara gott att kunna välja till lite fler saker än bara smörgåsar. Exempelvis, köttbullar, prinskorv, kycklingvingar, frukt och grönsaker.”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5
Frukost 4 av 5

Avbokning trots snöstorm ej möjlig

Rekommenderad av Besviken STF-vän, Sverige (Sverige mån 05 apr 2021)
“Vi hade bokat en natt på Helags fjällstation med middag, frukost och matsäck. Tyvärr kom vi aldrig fram eftersom vi fick avbryta turen pga mkt hård motvind och snöfall. Vi vände på kalfjället ovanför Kesusjön. Vid Helags blåste det då över 20 m/s i medelvind och upp till 30 m/s i byarna. Prognosen för nästa dag var densamma så ombokning var inget alternativ för oss som bara hade påskhelgen ledig. Vi blev ganska förvånade då vi insåg att STF inte kommer att återbetala en enda krona, varken för rummet (som kanske beboddes av någon annan familj) eller för maten som vi aldrig fick. Vi är en familj på fyra personer och en natt med mat kostar oss alltså ca 4000 kr. Detta kommer tyvärr att inverka avskräckande på oss i framtiden. Vi kommer att tänka oss för både en och två gånger innan vi törs förboka något när avbokningsreglerna inte tar hänsyn till väder som folk avråds att ge sig ut i.”

STF bokning

Ej rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige tor 01 apr 2021)
“Har inga synpunkter på fjällstationen, där jag varit flera gånger - bor i närheten, utan det är de stelbenta STF som jag framledes kommer bojkotta. Avbokade min övernattning via mail och missade att man måste gå in på hemsidan= ingen återbetalning. Inte ens en voucher som kan utnyttjas senare. Såhär i Corona tider får väl ändå STF hänga med och vara lite smidigare ni också!! Dåligt! Jag kommer avsluta mitt medlemskap! Glad Påsk iaf! MVH// Anita Kårwik ”
Totalupplevelse 1 av 5
Bemötande och service 1 av 5
Boendestandard 0 av 0
Faciliteter (dusch, wc etc) 0 av 0
Städning 0 av 0
Prisvärt 0 av 0
Frukost 0 av 0

I närheten av



Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället

Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället
Build: 2021-07-22 10:48:21, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-6656.cbischannel-15272.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: showreviews
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.