STF Stora Kalholmen Vandrarhem

Adress: Stora Kalhomens brygga, 13034 Skälvik  visa karta
Område: Stockholms skärgård (Naturnära, Vid kusten)
Gästbetyg: 93% (63 av 68 rekommenderar) (26 recensioner)

Gästbetyg: 93%

(63 av 68rekommenderar)
Totalupplevelse 4,6 av 5
Bemötande och service 4,6 av 5
Boendestandard 4,1 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3,6 av 5
Städning 4,2 av 5
Prisvärt 4,1 av 5
Om våra gästrecensioner: Gästernas recensioner är skrivna av våra kunder efter deras vistelse. Detta är gästernas åsikter och reflekterar deras upplevelser av vistelsen på denna anläggning. Poäng baseras på ett poängsystem mellan 1 till 5 där 1 är dåligt och 5 är utmärkt.

Individuella recensioner från våra gäster (visar 1-10 av 26)

Sotra Kalholmen, min favoritö

Rekommenderad av Stina, Sverige (Sverige lör 22 aug 2020)
“Har besökt Stora Kalholmen under flera år, och trivs väldigt bra där. Det är lugnt och skönt, och erbjuder underbara klipphällar att ligga o koppla av på. Denna gång besökte jag ön några dagar mitt i veckan i mitten av augusti, så vandrarhemmet var nästan tomt, och vattnet i havet hade hunnit bli skönt att bada i. Får nog bli en tradition :-) Vandrarhemsvärden Eva är dessutom toppen! ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5

Vandrarhemmet med hjärta

Rekommenderad av Sonja, Sverige (Sverige fre 14 aug 2020)
“Jag kan varmt rekommendera detta vandrarhem och Stora Kalholmen. Det är spartanskt med utedass och enbart kallt vatten i kranarna, men Eva som förestår vandrarhemmer gör det med hjärta. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Sjöstugan

Rekommenderad av Hanna, Sverige (Sverige fre 14 aug 2020)
“Litet kryp in för fyra personer med hund. Fint läge vid vattnet men en bit ifrån huvudbyggnaden. Mycket mygg då det låg nära en liten våtmark. Väldigt välfylld "överlevnadskiosk", gick till och med att beställa nybakta bullar/bröd till morgonen. Fantastisk kvällssol och utsikt uppifrån klippan vid viken. Lugnt och skönt! ”
Totalupplevelse 3 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 3 av 5

Idyll

Rekommenderad av Håkan, Sverige (Sverige mån 03 aug 2020)
“En så vacker ö med fint vandrarhem. Trevlig värdinna! Som finne skulle det förstås ha varit optimalt med vedeldad bastu. Skulle önska mer luftcirkulation i bastun. Underbar vistelse! ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Naturskönt men rekommenderar ej 4-bäddsrummet i huset

Rekommenderad av Petra, Sverige (Sverige tor 16 jul 2020)
“Trevligt bemötande av värdinnan och väldigt vacker plats. Håller dock med om problematiken med utedasset i föregående recension, enligt anvisningar skulle man lägga i mull för att motverka lukt men ngn sådan fanns ej att tillgå under hela vistelsen. Väldigt lyhört i rummet intill köket (hörde allt som sades i kök och matsal) och hände även flera gånger att folk öppnade dörren då de ej förstod att det var ett gästrum där det bodde folk. Ingen fungerande rullgardin där och bara spetsgardiner så fick själv ordna med mörkläggning genom att hänga upp handdukar och dylikt för fönstret. Låg standard på madrasser och kuddar gjorde även att nattsömnen inte blev den bästa. Enda tvättmöjligheten bastun som kostar 150 kr att hyra per gång. Skulle dock gärna åka igen då i övrigt trivdes, men inte i samma rum! Problemet med stugorna att husdjur tillåts där, dvs. inget för pälsallergiker.”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 2 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 2 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 3 av 5

Enkelt och väldigt mysigt

Rekommenderad av Carina H, Sverige (Sverige mån 13 jul 2020)
“På Stora Kalholmen kommer du nära naturen. Boendet är enkelt, har allt som behövs och är väldigt mysigt”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Naturnära men för spartanskt

Ej rekommenderad av Peter, 45 år, 3 barn , Sverige (Sverige tis 07 jul 2020)
“Vi hyrde en liten stuga på Stora Kalholmen och fick ett mycket vänligt bemötande av värdinnan. Positiv överraskning att STF hade en liten kiosk på ön med proviant, så det skulle gått att stanna längre om man ville köpa mat där. Positivt var mysig, enkel stuga där vi sov bra då det var tyst och fanns myggnät. Minus var det dåligt fungerande utedasset. Ett utedass behöver inte vara dåligt per se, men problemen här var : För låg kapacitet och ingen mull gjorde att det luktade förfärligt på dasset Dassen ligger för nära boningshuset och uteplatsen, det känns märkligt att gå in på dasset och samtidigt hälsa på de som sitter och äter middag... ”
Totalupplevelse 3 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 1 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 3 av 5

En pärla i Stockholms skärgård!

Rekommenderad av Eli, Sverige (Sverige tor 25 jun 2020)
“Fantastiskt vandrarhem i Skärgården. Underbara klippor, bastubad sen kväll, lugn och ro! Att insupa naturen här på Stora Kalholmen är ett önskemål minst en gång per år. Trevlig värd och bra standard på boendet! Utbudet i kiosken är mycket större än tidigare. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 3 av 5

Quiet and nice, beautiful island

Rekommenderad av Tique and Sari, Sverige (Sverige ons 24 jun 2020)
“Stora Kalholmen is a great island to visit. The accommodations are simple yet had everything we needed. Despite what earlier reviews said, there was running water. The host (Eva) was very friendly when we found her and explained how everything worked. The kitchen was stocked with all the utensils, pots and pans that we needed. The sauna was working and is just a stone’s throw away from the water. We will definitely come back for an extended visit to this quaint island. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 3 av 5

Stora Kalholmen, toppenställe

Rekommenderad av Leif L, Sverige (Sverige fre 12 jun 2020)
“Ett fantastiskt ställe med ett otroligt trevligt bemötande. Välorganiserat. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

I närheten av



Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället

Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället
Build: 2020-09-23 19:01:06, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-6656.cbischannel-15272.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: showreviews
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.