STF Tivedstorp Vandrarhem

Adress: Tivedstorp, 69596 Tived  visa karta
Område: Västergötland (Naturnära)
Gästbetyg: 100% (28 av 28 rekommenderar) (2 recensioner)

Vandrarhem | Tivedstorp är en by mitt inne i Tiveden, en sägenomspunnen skogsbygd på gränsen mellan Västergötland och Närke. Kulturmiljön från 1600-talet är välbevarad med slåtterängar och torvtak. Du bor i trivsamma rum och stugor i gammaldags miljö med naturen inpå knuten.

På Tivedstorp andas du Tivedens trolska atmosfär med de vilda skogarna och den kuperade terrängen inpå knuten. Byn har anor från 1600-talet och är välbevarad med sina stugor med torvtak, gamla gärdesgårdar, ängar och hagar.

Vandrarhemmets rum och stugor erbjuder ett trivsamt boende i gammaldags och lantlig miljö. Som boende på vandrarhemmet har du tillgång till kök för självhushåll. Om du vill ta det lugnt och koppla av serverar vi frukost, lunch och middag i Kaffestugan. Lunchpaket som du kan ta med ut i på turen i skogen kan du också beställa.

Utomhus finns stora grönytor där ni kan grilla, spela och leka. Och i hagarna kring stugorna går får, hästar och kor på grönbete.

I Kaffestugan har vi både kafé och restaurang. Här kan du fika, äta och ofta njuta av livemusik. Eller bara avnjuta en kall öl en lugn sommarkväll. I kaféet är allting hembakat på riktigt smör och fina mjölsorter. I Kaffestugan finns tillgång till trådlöst internet för våra gäster.

I Hantverksboden säljs hantverk av lokala konsthantverkare.

För våra hästburna gäster har vi en sadelkammare där du kan hänga av utrustning. Hästen din lämnar du i hagen under natten.

Hundar är tillåtna i alla boendelokaler.

Se och göra
Hos oss hittar både äventyraren nya smultronställen men även den som bara vill njuta av skog och natur.

Tivedens Nationalpark, med södra Sveriges vackraste urskogsområden, ligger precis runt knuten. Tivedstorp är en bra utgångspunkt för kortare och längre vandringar på både Bergslagsleden och lederna i nationalparken. Det finns 25 kilometer vandringsled i området och de flesta leder går i mycket vacker, varierad och kuperad terräng.

Vi hjälper till att anordna ridturer på Islandshäst. Härifrån går det bra att ge sig ut på ridturer längs de 30 mil långa ridlederna genom Tiveden.

Eller varför inte ta cykeln förbi Tivedens många sevärdheter. Vitsands barnvänliga badstränder och Fagertärns röda näckrosor har du inom bekvämt cykelavstånd. Har du inte egen cykel, hjälper vi dig gärna att hyra en.

Vandrarhemmet har öppet 1 april – 31 oktober.
Frukost serveras dagligen 1/7-20/8 samt under helger i maj, juni, augusti och september.

En lanthandel finns 15 kilometer från oss.

För större sällskap och grupper ordnar vi även luncher, middagar och fester.

För gruppbokning, paketerbjudanden och övriga frågor - hör av dig till oss på telefon +46 584 47 20 90 eller e-post boka@tivedstorp.se

Välkommen till Tivedstorp - nära lugnet och äventyret!

”Härligt boende för oss som ville vandra några dagar. Vi har hund och kände att även den var mycket välkommen. Ett speciellt tack till den trevliga personalen. Bokningen var enkel att genomföra. Vi återkommer gärna. ”

Rekommenderad av Erik
Sverige Sverige (tis 13 aug 2019)

”Härlig natur, mycket rofyllt. Men madrassen i den säng min son sov i, gav sonen svårt att andas. Gick bra genom att öppna fönster o ha det öppet under natten.”

Rekommenderad av Sujer
Sverige Sverige (tis 16 jul 2019)

Gästbetyg 100%

(28 av 28 rekommenderar)
Totalupplevelse 4,6 av 5
Bemötande och service 4,6 av 5
Boendestandard 3,9 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3,9 av 5
Städning 3,9 av 5
Prisvärt 4,1 av 5

Faciliteter och service

 • Butik Bastu <1 km till markerad vandringsled Tillgänglighetsanpassad Kaféservering Familjerum Självhushållskök Husdjur tillåtna Wifi

Policy

 • Incheckning (tidigast)
  16:00
 • Utcheckning (senast)
  11:00

Kontaktinformation

Hållbarhet

 • Hållbarhetslöftet

I närheten avBoka med oss

 • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
 • Du främjar en mer hållbar turism
 • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
 • Bästa pris för dig som medlem
 • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället

Boka med oss

 • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
 • Du främjar en mer hållbar turism
 • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
 • Bästa pris för dig som medlem
 • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället