STF Kvikkjokk Fjällstation

Adress: Storvägen 19, 96202 Kvikkjokk
Område: Kungsleden (Naturnära, Fjällområde)
Visa karta
Gästbetyg: 84% 168 av 201 rekommenderar (66 recensioner)

Gästbetyg: 84%

(168 av 201 rekommenderar)
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4,3 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3,7 av 5
Städning 3,8 av 5
Prisvärt 3,7 av 5
Om våra gästrecensioner: Gästernas recensioner är skrivna av våra kunder efter deras vistelse. Detta är gästernas åsikter och reflekterar deras upplevelser av vistelsen på denna anläggning. Poäng baseras på ett poängsystem mellan 1 till 5 där 1 är dåligt och 5 är utmärkt.

Individuella recensioner från våra gäster (visar 1-10 av 66)

Slitet och rätt ocharmigt

Rekommenderad av Roger B, Sverige (Sverige ons 17 aug 2022)
“Omöjliga att få kontakt med på telefon, men trevligt och bra bemötande på plats. ”Nya” delen sliten och ocharmig. Gamla delens sällskapsdelar fina men nästan helt outnyttjade.”
Totalupplevelse 3 av 5
Bemötande och service 3 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 3 av 5

Bra fjällststion med god service

Rekommenderad av Bergsgeten, Sverige (Sverige mån 15 aug 2022)
“Kvikkjokks fjällstation är mycket bra. Fin service och personal som gör så gott dom kan för att vi ska ha det bra där. Det ska sägas att vi var där under en mycket hektisk vecka vilket förklarar mycket av de brister vi upplevde. Tack ändå för en underbar vecka hos er! Vi kommer tillbaka ;)”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 4 av 5

A lost mountain station

Ej rekommenderad av Yorkshire walker, Storbritannien (Storbritannien fre 12 aug 2022)
“This mountain station is caught in the middle of privatisation and still being STF. The previous mountain stations further north have good shops feel like a mountain station and had good food. This one doesn't have that same feel with keys for showers and toilets with alotted times and no facilities for campers, a smaller shop and less charm from staff. Food wise it's trying to be more than a mountain station. When you finish your day walking you want a hearty meal to refill you. For just less than a STF hut further north you get a small portion of food. On a side note the alcohol menu's are not clear and when I made this point to a member of staff they did not really care. I was also over charged compared to the menu price. The buildings are also ran down and could do with a face lift and some investment. It's a shame because you expected a good chance to recharge and reboot when reaching mountain stations while discussing with walkers and campers your adventures . Unfortunately this mountain station does lack the feel and charm and I would recommend people to either camp before hand or move on into the next stage. ”
Totalupplevelse 2 av 5
Bemötande och service 2 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 2 av 5

Vården av byggnaderna och miljön.

Rekommenderad av Per, Sverige (Sverige sön 07 aug 2022)
“Bemötande och boendet är mycket bra, som sagt. Men byggnaderna och de närmaste omgivningarna är utsatta för stark nötning och det pågår ett långsamt men tydligt förfall. I jämförelse med storhetstiden på 60- och 70-talen (då jag ofta besökte och bodde på platsen) är igenväxningen, rötskadorna och otypiska, nyskapade byggdelar, skyltar o. likn. påtagliga. Tråkigt. Om inget görs, t.ex. upprättande av en vårdplan och regelbundna vårdinsatser enligt planen, blir det dyrt i längden och i värsta fall alldeles för dyrt för att ägaren ska kunna klara bördan. Jag är utbildad pensionerad arkitekt. Om jag fick stöd av en utbildad byggnadsantikvarie skulle jag kanske (av kärlek) bidra på plats till något slags vårdplan. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5

Mycket bra och fint ställe! Det enda som...

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige lör 06 aug 2022)
“Mycket bra och fint ställe! Det enda som inte var toppen var att restaurangen var fullbokad hela kvällen när vi kom dit, jag hade antagit att den som har bokat ett helt rum skulle få plats på restaurangen någon tid under kvällen. (Det kom ett mail två veckor innan resan där de bad oss boka middagstid, men då visste jag inte specifikt om jag ville ha mat 18 eller 19.30 två veckor i framtiden så det svarade jag på först samma dag ungefär kl 2, och då var det tydligen för sent.) Dock så fanns det fina lokaltillverkade matlådor med färsk mat att köpa, vi köpte de två sista, så det gick ändå bra. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Det mesta är rätt ok/bra, men till skill...

Rekommenderad av Vic, Sverige (Sverige lör 06 aug 2022)
“Det mesta är rätt ok/bra, men till skillnad från andra fjällstationer var servicen och bemötandet något ojämnt (långa köer, ovilja att hjälpa till att hitta lösningar etc). Dessutom var lunch/middagen inte i nivå med andra fjällstationer. Tyvärr. ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 3 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 3 av 5

Kvikkjokk STF vid vägens slut

Rekommenderad av 51 vandringsår, Sverige (Sverige mån 01 aug 2022)
“En lite sliten oas med charm har varit start-, mellan- och slutpunkt för många vandrare på Kungs-, Nordkalott- och Padjelantaleden. Har sovit i de mysiga äldre rummen och ätit riktigt goda middagar och frukostar. Utmärkt service har jag fått. Dock kommer jag inte att förboka boende efter vandring, eftersom villkoren för ombokning på denna station är oflexibla. Om vädret, skada etc skulle göra mig försenad, vill jag inte förlora betalda pengar. STF fjällstugor är väldigt flexibla. ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 3 av 5

Slitet

Rekommenderad av Peter, Sverige (Sverige mån 01 aug 2022)
“Anläggningen ger intryck av att vara sliten. Behöver en upprustning. Läget är mycket bra. ”
Totalupplevelse 3 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 2 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 3 av 5

Fint ställe i behov av mer mysfaktor

Ej rekommenderad av Göteborgare , Sverige (Sverige tis 26 jul 2022)
“Jag bodde i den gamla byggnaden som har en gammaldags nationalromantisk charm. Där finns ett stort sällskapsrum med bibliotek samt den fina "myggverandan" (i stort sett myggfri). Både sällskapsrummet och verandan har utsikt över den brusande forsen men det var inget folk där vid mitt besök vilket gav ett ödsligt intryck. Gästköket ligger i den nyare byggnaden så det var lite bökigt att behöva gå dit men utrymmet där räckte bra just då även om det är litet. Det känns som att fjällstationen har potential att bli en varmare, trevligare plats även om inget var direkt dåligt.”
Totalupplevelse 3 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 3 av 5

Kvikkjokk fjällstation

Rekommenderad av Richard, Sverige (Sverige fre 22 jul 2022)
“Trevlig personal med bra service, själva stationen är lite för eftersatt skulle behövas piggas upp med en invändig renovering samt mysigare matsal. 3-rätters menyn var riktigt god och rekommenderas varmt.”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5



Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem

Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
Build: 2022-07-26 14:25:13, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-6656.cbischannel-15272.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: showreviews
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.