STF Kvikkjokk Fjällstation

Adress: Storvägen 19, 96202 Kvikkjokk
Område: Kungsleden (Naturnära, Fjällområde)
Visa karta
Gästbetyg: 80% 122 av 153 rekommenderar (49 recensioner)

Gästbetyg: 80%

(122 av 153rekommenderar)
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4,3 av 5
Boendestandard 3,9 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3,6 av 5
Städning 3,7 av 5
Prisvärt 3,7 av 5
Om våra gästrecensioner: Gästernas recensioner är skrivna av våra kunder efter deras vistelse. Detta är gästernas åsikter och reflekterar deras upplevelser av vistelsen på denna anläggning. Poäng baseras på ett poängsystem mellan 1 till 5 där 1 är dåligt och 5 är utmärkt.

Individuella recensioner från våra gäster (visar 11-20 av 41)

Stugvärdar med engagemang

Rekommenderad av Karin, Sverige (Sverige tis 25 aug 2020)
“Besökte stugorna Njunjes, Tarrekaise och Såmmarlappa nu i augusti 2020. Som vanligt är stugvärdarna engagerade och ger oss boende det där lilla extra i form av tips, upplevelser, engagemang och ibland kanske en smakbit på egen saltad rödingrom. Tack ska ni ha!”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 4 av 5

Vandrarhem med potential

Ej rekommenderad av KeF Lund, Sverige (Sverige mån 24 aug 2020)
“Detta vandrarhem har potential att bli något mer, men upplevs idag bara som ett nödvändigt övernattningsställe. Rummen är rena och funktionella, likaså toaletter/duschar. Dock snålt om duschar. Men det är kalt och känns som en barack inomhus. Restaurangen vill vara "fin-restaurang" men då måste man ha en annan miljö. Om inte - satsa på billigare husmanskost istället - då passar miljön och det blir troligen fler restauranggäster. Skulle nog även bättre möta behovet från oss vandrare. Självhushållsköket rent och trevligt men på tok för litet. Man måste boka tid för att få plats. Bygg ut detta. Internet dog den eftermiddag vi var där - receptionen visste inte riktigt vad de skulle göra men antog att månadens "pott" var förbrukad, så det var inget att göra...... ”
Totalupplevelse 3 av 5
Bemötande och service 3 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 2 av 5

Städning var och ens ansvar

Rekommenderad av Anki, Sverige (Sverige sön 23 aug 2020)
“Som boende förväntas man städa rummet efter sig. Vi kom till ett rum som inte var städat, t ex fanns det smulor på bordet. Vore bra om ansvariga på boendet faktiskt kollar hur folk lämnar rummet. F ö var anpassningen i o m corona mkt bra och ansvarsfull , kändes tryggt. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 5 av 5

I det stora hela nöjd :)

Rekommenderad av Vandraren, Sverige (Sverige tis 18 aug 2020)
“Det var en fin fjällstation att komma fram till efter några dagars vandring. Allt funkade smidigt och vi fick hjälp med svar på våra frågor. De flesta i personalen hade ett leende på läpparna :) Jag är dock något besviken på maten. Det var en pytteliten portion för 260 kr. Smaken ok, men inte värt nästan 300 spänn. Rummet mysigt och med vandrarhemstatus. Jättefina gemensamhetsytor både inne och ute. Bra anpassningar till covid-19.”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 3 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 3 av 5

Mycket god mat i restaurangen!

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige ons 12 aug 2020)
“På Kvikkjokk är det en kort a la carte meny. Blev mycket positivt överraskad av maten. kom fram till att det kändes bra med att kunna välja mat själv också. Annars väldigt van med "fjällstations-upplägget" med en serverad middag. Men nu kunde jag ju välja på mina båda fjällfavoriter:-)”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 4 av 5

Städning mm

Rekommenderad av Maria, Sverige (Sverige mån 10 aug 2020)
“Städning av dusch och toaletter kunde ha varit bättre. Inte minst nu i coronatider. Jag har varit i Kvikkjokk många gånger tidigare i samband med avslut eller start av Sarekvandringar. Stationen har ett vackert läge och utsikten över Kama(Gama?)jåkken är fantastisk. Att paddla i deltat är en verklig upplevelse liksom att bada i lagunen. Det finns också en flerhundraårig historia (malmbearbetning mm) i Kvikkjokk som sätter sin prägel på orten. Ända sedan jag första ggn kom till fjällstationen så har Björn och Helena funnits där och varit behjälpliga med bl a båtskjutsar och goda råd. Det har ingett en känsla av stabilitet och sammanhållning.”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 2 av 5
Städning 2 av 5
Prisvärt 4 av 5

Ligger fint precis vid en stor fors. Mat...

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige fre 07 aug 2020)
“Ligger fint precis vid en stor fors. Maten i resturangen var god, dock rätt dyr. Även i kiosken var det rätt dyrt. Bra med ett sällskapsrum där det fanns lite sällskapsspel och böcker. Rummen var bra.”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 3 av 5

Maten

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige tis 04 aug 2020)
“Maten var jättegod och lyfte omdömet. De allmänna ytorna var lite ostädade och slitna, rummen var bättre.”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 3 av 5

Trevligt, men ej prisvärt

Rekommenderad av Äldre storstadsgubbe, Sverige (Sverige mån 03 aug 2020)
“Vackert beläget, mysigt och trevligt, men en smula nedslitet och med låg standard på boendet. Dock sköna sängar. Maten var bra och ganska prisvärd, dock mer än 30 min väntetid på huvudrätt. Underbemannat? Fullt med mygg i reception och även en del i matsal. Inte så trevligt. Genomgående trevlig och proffsig personal. Det enda riktigt negativa är att priset, speciellt om man inte har med sig sänglinne eller fixar egen frukost, är på totalt nästan 2.000:- för ett tvåbäddsrum utan dusch och WC!! Detta torde vara i nivå med ett 4-stjärnigt hotell i en svensk storstad! Synd på en anläggning med en sådan potential, vilket jag ser att många tidigare påpekat. ”
Totalupplevelse 3 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 2 av 5

Vistelsenpå Kvikkjokks fjällstation stor besvikelse!

Ej rekommenderad av Anja Lundberg, Sverige (Sverige mån 03 aug 2020)
“Ingen personal mötte upp i receptionen när det kom en hel busslast med gäster. Fick vänta väldigt länge och bemötandet från receptionisten var snorkigt och otrevligt. Hon utgick tydligen från att man var en total nybörjare att bo på fjällstation. Rummet var av sämre vandrarhemsstandard. det var ofräscht och smutsigt.jag förstår om man inte kan byta madrasskydd varje gång men detta såg uppbart skitigt ut. Uppenbarligen hadeingenkollat städningen.detfanns 2 toaletter och 2 duschrum. toaletten hade tvåhandsgreppskranar, vilket är väldigt ohygieniskt. Duschrummet var kallt. Antalet underdimensionerat i fht antalet gäster. Shoppen var urplockad, fanns knappt något att köpa (jämfört med Ritsem som hade en väldigt välsorterad shop).Otrevliga, omysiga, nerslitna lokaler, allt kändes smutsigt. Personalen upplevdes överlag som stressade och visade ingen extra omtanke. Klart underbetyg! Överlag alltså sämre vandrarhemsstandard över det hela och förtjänar inte att kallas för Fjällstation, trots restaurangen och fullständiga rättigheter. Maten, bestod för min del av renstek som visserligen var god, men under den låg en oaptitlig hög med potatis (såg ut som sönderkokt och därefter stekt) amt några förskrämda morötter”
Totalupplevelse 1 av 5
Bemötande och service 1 av 5
Boendestandard 1 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 1 av 5
Städning 1 av 5
Prisvärt 1 av 5

I närheten av



Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället

Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället
Build: 2000-01-01 00:00:00, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-6656.cbischannel-15272.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: showreviews
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.