STF Vålådalen Fjällstation

Adress: 837 75 Vålådalen  visa karta
Område: Jämtlandsfjällen (Naturnära, Fjällområde)
Gästbetyg: 95% (201 av 211 rekommenderar) (48 recensioner)

Gästbetyg: 95%

(201 av 211rekommenderar)
Totalupplevelse 4,3 av 5
Bemötande och service 4,5 av 5
Boendestandard 4,1 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4,1 av 5
Städning 4,2 av 5
Prisvärt 3,9 av 5
Om våra gästrecensioner: Gästernas recensioner är skrivna av våra kunder efter deras vistelse. Detta är gästernas åsikter och reflekterar deras upplevelser av vistelsen på denna anläggning. Poäng baseras på ett poängsystem mellan 1 till 5 där 1 är dåligt och 5 är utmärkt.

Individuella recensioner från våra gäster (visar 31-40 av 42)

Uppdatera

Rekommenderad av Petronella, Sverige (Sverige tis 02 jul 2019)
“Vålådalen dit åker man för naturen. Fjällstationen behöver uppdateras o behöver en engagerad platschef som ser vad som ska göras. Vårt rum behövde nya sängar, torkskåpet var trasigt, rullgardinen var trasig. Restaurangen där är frukosten bra men middagen mkt ojämn och ibland dålig. Mer sallad och grönsaker så kan man välja till kött el fisk. Miljömedvetet o lokalproducerat, mer av det. Yogan var bra. Totalpriset dyrt m tanke på ovan.”
Totalupplevelse 3 av 5
Bemötande och service 3 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 2 av 5
Prisvärt 2 av 5

Dålig service

Rekommenderad av Wiktor, Sverige (Sverige mån 01 jul 2019)
“Boendet var fint med rena och fräscha rum och lokaler. Det tråkiga var den dåliga servicen i receptionen. Jag och min flickvän kom med hund och fick betala tillägget för hund på 100kr (inga stora pengar). Men att behöva betala något som inte nämns på er hemsida. Personalen i receptionen gav ingen info om var vi fick ha hund osv, färdbeskrivning till rätt stuga fick vi inte heller utan var tvungna att leta själva. Sedan information om fjälluffa hade dem inte heller utan såg nästan ut som frågetecken. När sedan 8 ungdomar står och väntar i ca 10 min på att få sin stämpel så väljer personalen i receptionen att lära upp någon istället för att hjälpa kund. Så att utbilda personal i service hade varit en förbättring för allt annat är jag riktigt nöjd med. ”
Totalupplevelse 3 av 5
Bemötande och service 2 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5

Dyr frukost och middag i matsalen

Rekommenderad av Anders, Sverige (Sverige tor 27 jun 2019)
“120kr för denna frukost är ett överpris. För det priser kan man förvänta sig att frallorna är tinade inuti, att det finns fler pålägg av bättre kvalitet mm. Men egentligen tycker jag standarden är ok , men priset alldeles för högt. Det är mycket värt att kunna starta vandringen med en rejäl frukost men inte till vilket pris som helst och i så fall ska den ha mycket hög kvalitet. 3 rätters middagen för 385kr inger också ganska höga förväntningar. Med tanke på att man hämtar maten själv, ingen bordsservering tex, mycket enkel efterrätt; köpt maräng (mycket seg, hade fastnat i tallriken) med lemoncurd. Potatisen inte helt färdigkokt. Allt smakade gott och man får ju ta om så mycket man vill, så mätt blir man. Men i likhet med frukosten: Billigare pris för detta eller högre kvalitet på servering och mat. ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 3 av 5

Skidresa

Rekommenderad av Längdåkare, Sverige (Sverige tis 09 apr 2019)
“Bra boende , nära till skidspår, fin relaxavdelning med dusch, bastu och badtunnor, bra med vallabod. Vissa spår av mycket god kvalitet, andra förstörda av skoter.”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5

Underhåll

Rekommenderad av Olle, Sverige (Sverige tor 04 apr 2019)
“Vålådalen är alltid fantastiskt fint att komma till med ett rikt utbud av aktiviteter. Det som stör är att jag upplever att underhållet börjat bli eftersatt, och jag får intryck att det varit så en tid. Några exempel: i duschen i herrarnas avdelning finns en hylla med upphängningskrokar som är på väg att lossa från kaklet och det ser ut att ha varit så en tid; däcket på en av skottkärrorna har spruckit och den får stå kvar trots påpekande; en elkabel som inte är korrekt isatt i början av spårsystemet; en duschblandare som hänger löst i ett av rummen. Hoppas ni tar tag i det och hittar bra rutiner för underhållet.”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 4 av 5

Trevligt i Vålådalen

Rekommenderad av Mats, Sverige (Sverige sön 31 mar 2019)
“Mycket trevligt att inleda och avsluta fjällskidturen i Vålådalen. Väldigt gott och mysigt att äta i restaurangen. Funkade bra med hyra av vinterprylar etc.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 5 av 5

Transport till fjällstationen

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige lör 30 mar 2019)
“För att ta sig till/från fjällstationen är man beroende av transport - taxi eller fjällstationens egen transportservice. nattåget väntar inte när man skall därifrån. Under denna vinter har det uppenbarligen vid 3 tillfällen inte fungerat när receptionen beställt transport med Björns taxi. torsdag 28/3 hände det igen. Taxi kom ej, vi hade beställt via receptionen ett annat sällskap på egen hand. Vi hade tur, en av fjällstationens anställda körde oss ned i snabb fart ( men säkert) och vi hann med. Eftersom man är beroende av dessa transporter - och fjällstationen är beroende av dessa för sina gäster så kan man fundera över att på något sätt kunna säkra dessa. Jag vill inte rekommendera mina vänner ett boende där man uppenbarligen inte kan vara säker att komma med tåget hem pga beställningsfunktionen på taxibolaget är bristande- ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 3 av 5

Recension

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige ons 13 mar 2019)
“Var lite tråkigt att vara ensam. De övriga gästerna var väldigt osociala. Detta drog ner omdömet liksom snövädret på lördagen. Lite svårt för STF att åtgärda. Man har ju de medlemmar man förtjänar och det snöar i Norrland. Tätare spårning vid snöfall och kanske att samla alla singlar till ett matbord?”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 0 av 0
Faciliteter (dusch, wc etc) 0 av 0
Städning 0 av 0
Prisvärt 0 av 0

livsfarlig trappa i bastun

Ej rekommenderad av jag heter Lars Ohlsson, Sverige (Sverige tis 12 mar 2019)
“min skidsemester förstördes på grund av obefintligt halkskydd i trappan från bastun upp till relaxrummet. handledare saknas på båda sidor om trappan ,där det nu på ena sidan 3 stora plastbackar för sopsorterin g var uppställda,på andra sidan spolslang med upphängningsanordning. Trappan är livsfarlig. Jag kunde slagit nacken i stentrappan,nu fick högerhanden ta värsta stöten,med resultat att besöka åre vårdcentral och utebliven skidåkning resten av vistelsen,dvs fred-lörd -sön. Jag påpekade direkt i receptionen att halkskydd samt handledare omgående måste monteras för att unvika fler olyckor.”
Totalupplevelse 1 av 5
Bemötande och service 3 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 1 av 5

Nytt favoritställe!

Rekommenderad av Suz, Sverige (Sverige ons 06 mar 2019)
“Jag blev så förtjust i Vålådalen, både omgivningen och fjällstationen! En avslappnad, härlig känsla! Fjällgården är så himla mysig med världens fjällkänsla. Jag bodde på Tungårde med självhushåll. Det var rent å prydligt, rymligt. Sköna sängar. Bra torkmöjligheter. Restaurangen har bra mat och mycket bra service. Bra att det finns olika typer av boende att välja på! Fina möjligheter till aktiviteter ute i det fria, men super å lyxigt att det finns även välutrusd sporthall och gym! Uthyrningen var kunniga och service. Bästa att det är så smidigt att ta sig dit med tåg å transfer! Jag kommer definitivt tillbaka! ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

I närheten av



Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället

Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället
Build: 2020-07-03 18:01:16, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-6656.cbischannel-15272.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: showreviews
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.