STF Grövelsjön Fjällstation

Adress: Grövelsjövägen 495, 790 91 Idre  visa karta
Område: Grövelsjön, Rogenområdet (Naturnära, Fjällområde)
Gästbetyg: 97% (666 av 687 rekommenderar) (166 recensioner)

Gästbetyg: 97%

(666 av 687rekommenderar)
Totalupplevelse 4,4 av 5
Bemötande och service 4,7 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3,9 av 5
Städning 4,3 av 5
Prisvärt 3,8 av 5
Om våra gästrecensioner: Gästernas recensioner är skrivna av våra kunder efter deras vistelse. Detta är gästernas åsikter och reflekterar deras upplevelser av vistelsen på denna anläggning. Poäng baseras på ett poängsystem mellan 1 till 5 där 1 är dåligt och 5 är utmärkt.

Individuella recensioner från våra gäster (visar 1-10 av 166)

Härlig julhelg i snörika Grövelsjön

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige tis 21 jan 2020)
“Julbordet var mycket uppskattat! Även andra middagar var goda. Kanske kunde man ha en variant på julmaten också på juldagen. Bra lunchpaket. Det var trevlig stämning på fjällstationen och skiduthyrningen var bra. Trevlig och duktig personal. Att tänka på: På julen mörknar det ute tidigt och dagarna är korta - det kan vara fint att tänka på kvällsaktiviteter och hur ni kan arrangera sådana. För tiden på kvällsaktiviteter, som föredrag om fjällen runt Grövelsjön som vi fick, är att sista middagssittningen är till ca 21.30 och det är inte roligt att behöva rusa från matbordet innan. Vi missade gästinformationen första kvällen pga att vi inte hann för middagen. På just julen är det också många trevliga julprogram på TV (uppesittarkväll etc) och därför kan man vara mera intresserad (än på tex sommaren) att se på TV. ; skulle då önska något mysigare TV-rum på fjällstationen (men bra att det fanns två TV rum för olika programmen), kanske möblerat mera som sällskapsrummen men med många sittplatser. Kul att tomten kom med livs levande ren! Kvällsstund med Inga Borgs Plupp kanske kunde vara en ide (roligt att många av hennes böcker säljs i butiken på fjällstationen eftersom hon ofta bodde i närheten på nästa fjällstation (hörde vi)!! Vi var mycket nöjda med vistelsen och träffade många andra trevliga gäster (och många trevliga hundar...) Skidspåren var vi också nöjda med; fina spår för både skidåkare och skoterfarandes. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Mycket för pengarna

Rekommenderad av Annette, Sverige (Sverige tor 09 jan 2020)
“Mycket bra arrangemang. Fanns något för alla åldrar. Bra boende, bra mat och bra skidspår. Trevlig personal och alla var mycket omtänksamma. Lagom mycket folk och lagom ljudnivå. Kul att fjällstationen behållt gammal inredning. Känns som man kommer till en svunnen tid som ändå känns uppdaterad. Bra gemensamma ytor och bra rum för barnen att leka i.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Vackert.Mysigt god mat

Rekommenderad av Lars-Göran Björhagen, Sverige (Sverige tor 09 jan 2020)
“Fantastiskt kul. Väl genomtänkt. Bra matpaket. Men dålig ventilatorn plus fall i bastun . Tråkigt med hundar som lämnas på rum ensamma . Skäller och låter hela tiden. Rastgård eller vara i bilen. ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 2 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5

Fantastiskt att få komma till snö och åk...

Rekommenderad av leiftjonsson, Sverige (Sverige tor 09 jan 2020)
“Fantastiskt att få komma till snö och åka skidor denna snöfattiga vinter. Mycket vänligt för våra barnbarn. Generöst att de kunde låna skidutrustning gratis. Synd att menyn inte var mer ”norrländsk ” den dagen vi hade tänkt äta i restaurangen ( kallrökt torsk och lammgryta). Ni behöver isolera kallvatten ledning i herrarnas omklädningsrum till bastun, det droppar kondens ner på träbänken. Självhushållets kök fungerar men kanske behöver lite bättre organisation, översyn av husgeråd mm men är en trevlig mötesplats. Mycket pengar för att bo i huvudbyggnaden men, givet sen bokning och snöbrist söderut var det värt pengarna. STF är välkänt för vår familj, vi är medlemmar sedan 70-talet och fjällstugvärdar.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 3 av 5

Toppenställe med önskan till yogapass och utökade bastutider

Rekommenderad av Kajsa, Sverige (Sverige tis 07 jan 2020)
“Hej jag hade en toppenvistelse hos er. Bara två saker hade förgyllt ytterligare: 1. Bastu till 21 så man hinner basta när man kommer med 1950 bussen 2. Dedikerad plats för yoga/meditation på morgonen Tack för ert jobb!”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Skidupplevelse med mersmak

Rekommenderad av Anders, Sverige (Sverige tis 07 jan 2020)
“STF Grövelsjön är anläggningen där känslan av den gamla fjällstationstiden vårdas med varlig hand. Rummen är mysiga och fint renoverade i gammal stil. Den nya vallaboden - Vallhalla - har också byggts i en stil att vackert smälta in i miljön. Invändigt finns förvaring av skidor och nya vallningsprofiler för bästa glid. Och det finns dessutom möjlighet att bättra på skidåkningen med ett litet gym med bla 2 stakmaskiner. Torkrummen är effektiva och våta kläder är inga problem. Skidspåren är varierade och bra preparerade och går i vacker miljö med fin fjällkänsla. Personalen på STF Grövelsjön tar hand om dig på ett trevligt sätt. Maten som serveras är mycket god och gör total-upplevelsen komplett med mersmak. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Suverän avkoppling

Rekommenderad av Eva, Sverige (Sverige tis 07 jan 2020)
“Härlig och mysig miljö att koppla av i, god och nyttig mat, hög servicenivå, omtänksam personal, sköna sängar, litet men funktionellt rum (tvåbäddsrum). Vacker utsikt och fina skidspår!”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 4 av 5

Annexet

Rekommenderad av Linda, Sverige (Sverige mån 06 jan 2020)
“Hej! Vi trivdes på STF Fjällstation! Trevlig personal och fantastisk mat! Helpension rekommenderas! Bra med lunchpaketet man fick plocka ihop själv! Bra skidspår och nära till Norska spår! Jobbigt med skällande hund bara på morgonen som bodde i annexet med sin husse och matte.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5

Maten en höjdpunkt

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige mån 06 jan 2020)
“Vackert beläget med fin natur och fina skidspår. Trevlig matsal med utsikt över fjällvärlden. Maten en höjdpunkt! Närproducerat, mycket välsmakande och näringsrik. Bra service med trevlig och hjälpsam personal. Rummen små och toalettutrymmet trångt. /JC”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 2 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 3 av 5

Heja Grövelsjön!

Rekommenderad av Björn & Elisabeth, Sverige (Sverige sön 05 jan 2020)
“Vi tyckte att det mesta var mycket bra och välordnat. Mycket bra mat och bra bemötande av personalen! Några punkter vi skulle se förbättringar gäller: 1. Möjlighet till Yin-yoga varje dag. Det blev fullt direkt på passen. 2. Dans på nyårsafton skulle vara mycket uppskattat. Helst levande musik men inte nödvändigt. 3. Gärna några spelmän från trakten som kom och spelade låtar på en kvällsaktivitet. 4. Vid några tillfällen fanns möjlighet att följa med en färdledare upp på fjället. De flesta gånger var för barn. Vi efterlyser fler tillfällen för vuxna. 5. Vi hade den senare sittningen vid middagen, kl 19.30. Då blev det för stressigt att hinna till kvällsföredragen kl 20.30.”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5

I närheten av



Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället

Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället
Build: 2020-01-13 17:00:40, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-6656.cbischannel-15272 online3data03.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: showreviews
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.