STF Grövelsjön Fjällstation

Adress: Grövelsjövägen 495, 790 91 Idre  visa karta
Område: Grövelsjön, Rogenområdet (Naturnära, Fjällområde)
Gästbetyg: 97% (638 av 659 rekommenderar) (156 recensioner)

Gästbetyg: 97%

(638 av 659rekommenderar)
Totalupplevelse 4,4 av 5
Bemötande och service 4,7 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3,9 av 5
Städning 4,3 av 5
Prisvärt 3,8 av 5
Om våra gästrecensioner: Gästernas recensioner är skrivna av våra kunder efter deras vistelse. Detta är gästernas åsikter och reflekterar deras upplevelser av vistelsen på denna anläggning. Poäng baseras på ett poängsystem mellan 1 till 5 där 1 är dåligt och 5 är utmärkt.

Individuella recensioner från våra gäster (visar 81-90 av 156)

Sköna dagar i vacker natur. Fräsch anläg...

Rekommenderad av Karin, Sverige (Sverige sön 31 mar 2019)
“Sköna dagar i vacker natur. Fräsch anläggning som svarar mot mina behov och förväntningar”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5

På flykt från civilisation

Rekommenderad av Kajsa, Sverige (Sverige lör 30 mar 2019)
“Underbart att slippa tv etc. med dessutom två nätter i fjällatuga. Skön avkoppling från all uppkoppling. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Återseendets underbara känsla

Rekommenderad av Grövelsöälskare, Sverige (Sverige lör 30 mar 2019)
“Första gången i Grövelsjön 1958. Alltsedande dess njutit av utsikten från "runda bordet" i matsalen, oslagbart ! Kan verkligen rekommenderas för de som vill njuta av stillheten i fjällvärlden. Telefoner, paddor och annat fepplande vid matborden bör ej vara tillåtet, otroligt ovärdigt en god måltid med chans att träffa andra fjällälskare !”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 4 av 5

Trevlig kväll

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige lör 30 mar 2019)
“Vi hade en bra kväll och natt hos Er. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Trivsamt och med bästa läget men andefattigt kök.

Rekommenderad av Anna L , Sverige (Sverige tis 26 mar 2019)
“Undebart läge vid vägs ände. Avspänd trevlig atmosfär på hela stationen. Socialisering mkt lätt! Rummen bra ffa i stenlängan dvs rum 16-18 t ex. Och hytterna (38-44 t ex). Duschar nere vid bastun usla. En kamp för att bli blöt. Blandarna uttjänta? Saknar kvällsprogram - nu endast vid ett till (Renskötsel - inte men hört det otaliga ggr) Fungerande väderinfo - vindmätaren ur funktion sen flera år - kan inte fjällstationen bli väderstation också? KÖKSCHEFENS budget/ambitioner/engagemang måste ökas betydligt! Åtminstone närma sej förra kocken i smakvariation och känsla för kvalité (som fanns vid middagarna de flesta åren från 90-talet). Påsken 2017 var en chock för oss stamgäster, men ändå var det sämre denna gång. Middagarna: Ingen aptitretare syn när man lagt upp sin portion på tallriken.. Ngt grönt, lite broccoli, haricots verts eller ngt annat grönt varmt hade livat upp dessa anemiska kompositioner. Nu fick råkostsalladerna bli räddningen. Smaklökarna inte helt nöjda med det men bättre för ögat. VÄRST: den överkokta helt svampiga kritvita potatisen med bruna prickar (som i skolan i högstadiet...), den torra kycklingen, det helt hopklibbade och smaklösa riset. BRA:God ärtsoppa (lunchpaket övriga dgr). Bra ingredienser till lunchpaketen. Tjälknölen och rödingen god - me34n hu så trista att se ukpplagda.. MEN; Frukostbuffen hygglig men brödsortlimentet en spillra av forna dagar... saknar fullkornslimpa. Nu kletig mörk limpa med söt smak eller kletigt nybakt helvitt bröd eller pyttesmå kompakta frallor - utom den 21/3 då vi fick fantastiska frallor av helt annan sort. Samarbete med Fjällbageriet möjligt? Och, kaffet åter svagt, svagt, svagt - men kan för all del fixas mha tillägg av frystorkat. Kanske bokar frukostpension nästa gång - och tar middagarna nere på Storsätern.... ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5

Direkt ut på fjället!

Rekommenderad av Fjällräven, Sverige (Sverige lör 23 mar 2019)
“Från Grövelsjöns fjällstation kommer du direkt ut på fjället. Ett bra boende med många möjligheter. Vill du motionera eller åka i förtida spår så finns det och vill du gå längre turer på fjället så finns det många möjligheter för detta. Ta på dig sidorna utanför dörren och åk. När du kommer tillbaka finns möjlighet för bastu eller en fika i restaurangen med fantastisk utsikt. ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Gemytligt boende i trevlig miljö

Rekommenderad av Ulla i Brämhult, Sverige (Sverige tor 21 mar 2019)
“Alla var mycket tillmötesgående och försökte stå till tjänst med vad man bad om. Det var mycket välorganiserat med förvaringen på rummen med gott om fack. Toppen med handfat på rummen. Endast sängarna är för hårda madrasser.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Sjunkande gästvänlighet.

Rekommenderad av Martin, Sverige (Sverige ons 20 mar 2019)
“Åker till Grövelsjön 1 vecka per år för att njuta av fantastiska vyer och trevligt boende på STF. Har gjort så de senaste 5 åren. Har dock upplevt en sjunkande standard i gästbemötande. Det har dykt upp lappar om vilka som är välkomna i allrum, det påpekas att medhavd dryck/mat i restaurangdelen inte är tillåtet osv. Absolut inga konstigheter, men känslan av att vara på en fjällstation där gästvänlighet och öppenheten för alla har fått sig en törn. Känslan är helt enkelt inte den samma och det är verkligen tråkigt.”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Vistelse vecka 10

Rekommenderad av Gerd Palmér, Sverige (Sverige tis 19 mar 2019)
“Vi gästade fjällstationen 5-7 mars 2019. Fjällstationen var verkligen fin och välskött. Härlig frukost med bl a väldigt gott bröd. Generöst erbjudande att få ta med smörgåspaket utan extra kostnad. Vi bodde i huvudbyggnaden i rum med säng, handfat, hyllor samt massor av krokar - precis vad som behövdes. Fina sällskapsutrymmen, gott om litteratur för alla åldrar. Ena kvällen fixade vi egen middag i annexets välutrustade kök som var rent, snyggt och funktionellt. Andra kvällen åt vi 3-rätters middag på stationen, mycket god och vällagad mat. I butiken på stationen fanns mycket att välja på både vad gäller matvaror och annan utrustning. Fina skidspår runt stationen. Hit kommer vi att återvända!”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Allt var bra förutom gröten !

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige mån 18 mar 2019)
“Mycket vänlig personal ! Gröten var som en stor klibbig klump många morgnar.Kanske det fungerar bättre med grytor ? Mycket gott bröd och god mat Mycket bra ledare.”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5

I närheten av



Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället

Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället
Build: 2019-11-29 11:45:56, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-6656.cbischannel-15272 online3data03.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: showreviews
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.