STF Grövelsjön Fjällstation

Adress: Grövelsjövägen 495, 790 91 Idre  visa karta
Område: Grövelsjön, Rogenområdet (Naturnära, Fjällområde)
Gästbetyg: 98% (643 av 659 rekommenderar) (164 recensioner)

Gästbetyg: 98%

(643 av 659rekommenderar)
Totalupplevelse 4,5 av 5
Bemötande och service 4,7 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4,3 av 5
Prisvärt 3,9 av 5
Om våra gästrecensioner: Gästernas recensioner är skrivna av våra kunder efter deras vistelse. Detta är gästernas åsikter och reflekterar deras upplevelser av vistelsen på denna anläggning. Poäng baseras på ett poängsystem mellan 1 till 5 där 1 är dåligt och 5 är utmärkt.

Individuella recensioner från våra gäster (visar 51-60 av 164)

Osäker skidåkare + serviceattityd

Rekommenderad av Kristina, Sverige (Sverige mån 10 feb 2020)
“Jag har en muskelsjukdom med svårighet att åka i utförsbackar och skrev till er fjällstation och frågade om det fanns spår som passar nybörjare eller den som inte är van. Fick så svar på email att spåret från Lövåsgården mot Grövelsjön är flackt. Så då bokade vi en vecka. Vid ankomst frågade vi om detta och fick svaret att tyvärr ligger Grövelsjön i kuperad terräng och att vi kunde promenera ned till Grövelsjön med skidorna och åka längs stranden. Det visade sig vara en mycket lång promenad med skidor (vi reste kollektivt). På egen hand gjorde vi istället ett spår på åkern till höger när vi svängt av mot Grövelsjön, korsade vägen där spåret kom, gick i skoterspåret ned för backen, följde skoterspåret i lutningen mot sjön och kunde även göra en sväng i snön till spåret mot Lövåsgården. På det spåret tog jag av mig skidorna och gick på kanten utför backarna vid behov. Ett mer detaljerat förslag (enligt ovan) hade varit till stor hjälp. I restaurangen kändes det som om service inte riktigt funnit sin form. Vi fick påminna om vårt vin till varmrätten, det tog slut på plockmat i After fjäll redan 15.30 utan påfyllning, med viss ovilja reste sig någon efter frukost (personal satt ned vid ett långbord) för att betjäna oss i caféet, lite slappt svar att bullarna är slut och ännu inte bakade. Till vår lycka kom en pigg tjej med ansvar för bakningen springande och såg till att vi fick nybakade bullar med oss. Attityden hos de båda var mycket olika i bemötandet. Vi hade gärna önskat ett begränsat utbud av grönsaker för oss som lagade mat själva vissa dagar och som reste kollektivt. Morötter och isbergssallad och gurka skulle räcka bra. I hyraffären fanns också ett slappt bemötande som inte motsvarar förväntningar på god service och hjälpsamhet. Jag frågade om det fanns yogamattor att hyra, fick svaret att jag kunde gå till receptionen eller gå ned och leta i Norska rummet där de hade yoga kvällstid. Efteråt kom jag själv på att det hade varit helt okej med ett långt liggunderlag, men det hade varit fint att få ett sånt förslag, ett visat intresse av att hjälpa mig. (Jag gjorde yoga direkt på golvet i Pilgrimsrummet sen, lite kallt men det gick bra, hade fått ont i ryggen). I stort är vi mycket nöjda och fick ett gott bemötande. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Stationen var nyöppnad för säsongen. En ...

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige lör 08 feb 2020)
“Stationen var nyöppnad för säsongen. En del av personalen var helt ny, men mycket vänlig och tillmötesgående. Kunde dom inte svara på en fråga så frågade dom. Jag är imponerad över kvaliteten på maten! Genomtänkta menyer, bra råvaror. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 5 av 5

Som att komma hem

Rekommenderad av Ulrika, Sverige (Sverige tor 06 feb 2020)
“Det här var sjätte gången jag bodde på STF Fjällstation. Det är så mysigt och hemtrevligt och maten är fantastisk. Utsikten, omgivningarna, personalen mm - toppklass!”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 4 av 5

Boende och miljö

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige tor 06 feb 2020)
“Enkelt boende, bra frukost, fantastisk miljö.”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 2 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 3 av 5

STF Grövelsjön är bäst

Rekommenderad av Helena, Sverige (Sverige tis 04 feb 2020)
“Har bott på fjällstationen totalt 8 ggr. Första gången var med barnen som var 6 och 8 år viket var 18 år sedan. Har sedan regelbundet bott på stationen mest sommartid men nu också på vintern. Känns alltid som att komma hem!”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Helg i Grövelsjön

Rekommenderad av SSM, Sverige (Sverige tis 04 feb 2020)
“En helg i Grövelsjön är som en tidsresa till 50-talet. Mysigt med bra mat men mitt rum var så litet mer som en skrubb,”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 2 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 2 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 2 av 5

Härlig julhelg i snörika Grövelsjön

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige tis 21 jan 2020)
“Julbordet var mycket uppskattat! Även andra middagar var goda. Kanske kunde man ha en variant på julmaten också på juldagen. Bra lunchpaket. Det var trevlig stämning på fjällstationen och skiduthyrningen var bra. Trevlig och duktig personal. Att tänka på: På julen mörknar det ute tidigt och dagarna är korta - det kan vara fint att tänka på kvällsaktiviteter och hur ni kan arrangera sådana. För tiden på kvällsaktiviteter, som föredrag om fjällen runt Grövelsjön som vi fick, är att sista middagssittningen är till ca 21.30 och det är inte roligt att behöva rusa från matbordet innan. Vi missade gästinformationen första kvällen pga att vi inte hann för middagen. På just julen är det också många trevliga julprogram på TV (uppesittarkväll etc) och därför kan man vara mera intresserad (än på tex sommaren) att se på TV. ; skulle då önska något mysigare TV-rum på fjällstationen (men bra att det fanns två TV rum för olika programmen), kanske möblerat mera som sällskapsrummen men med många sittplatser. Kul att tomten kom med livs levande ren! Kvällsstund med Inga Borgs Plupp kanske kunde vara en ide (roligt att många av hennes böcker säljs i butiken på fjällstationen eftersom hon ofta bodde i närheten på nästa fjällstation (hörde vi)!! Vi var mycket nöjda med vistelsen och träffade många andra trevliga gäster (och många trevliga hundar...) Skidspåren var vi också nöjda med; fina spår för både skidåkare och skoterfarandes. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Mycket för pengarna

Rekommenderad av Annette, Sverige (Sverige tor 09 jan 2020)
“Mycket bra arrangemang. Fanns något för alla åldrar. Bra boende, bra mat och bra skidspår. Trevlig personal och alla var mycket omtänksamma. Lagom mycket folk och lagom ljudnivå. Kul att fjällstationen behållt gammal inredning. Känns som man kommer till en svunnen tid som ändå känns uppdaterad. Bra gemensamma ytor och bra rum för barnen att leka i.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Vackert.Mysigt god mat

Rekommenderad av Lars-Göran Björhagen, Sverige (Sverige tor 09 jan 2020)
“Fantastiskt kul. Väl genomtänkt. Bra matpaket. Men dålig ventilatorn plus fall i bastun . Tråkigt med hundar som lämnas på rum ensamma . Skäller och låter hela tiden. Rastgård eller vara i bilen. ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 2 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5

Fantastiskt att få komma till snö och åk...

Rekommenderad av leiftjonsson, Sverige (Sverige tor 09 jan 2020)
“Fantastiskt att få komma till snö och åka skidor denna snöfattiga vinter. Mycket vänligt för våra barnbarn. Generöst att de kunde låna skidutrustning gratis. Synd att menyn inte var mer ”norrländsk ” den dagen vi hade tänkt äta i restaurangen ( kallrökt torsk och lammgryta). Ni behöver isolera kallvatten ledning i herrarnas omklädningsrum till bastun, det droppar kondens ner på träbänken. Självhushållets kök fungerar men kanske behöver lite bättre organisation, översyn av husgeråd mm men är en trevlig mötesplats. Mycket pengar för att bo i huvudbyggnaden men, givet sen bokning och snöbrist söderut var det värt pengarna. STF är välkänt för vår familj, vi är medlemmar sedan 70-talet och fjällstugvärdar.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 3 av 5

I närheten av



Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället

Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället
Build: 2020-07-02 17:10:58, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-6656.cbischannel-15272.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: showreviews
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.