STF Grövelsjön Fjällstation

Adress: Grövelsjövägen 495, 790 91 Idre  visa karta
Område: Grövelsjön, Rogenområdet (Naturnära, Fjällområde)
Gästbetyg: 97% (671 av 693 rekommenderar) (171 recensioner)

Gästbetyg: 97%

(671 av 693rekommenderar)
Totalupplevelse 4,4 av 5
Bemötande och service 4,7 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3,9 av 5
Städning 4,3 av 5
Prisvärt 3,8 av 5
Om våra gästrecensioner: Gästernas recensioner är skrivna av våra kunder efter deras vistelse. Detta är gästernas åsikter och reflekterar deras upplevelser av vistelsen på denna anläggning. Poäng baseras på ett poängsystem mellan 1 till 5 där 1 är dåligt och 5 är utmärkt.

Individuella recensioner från våra gäster (visar 41-50 av 171)

Vi tyckte nog att varmrätterna vid vissa...

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige tor 01 aug 2019)
“Vi tyckte nog att varmrätterna vid vissa av middagarna hade blivit sämre än de tidigare 6-7 besöken. Tidigare har det varit lite renare och fräschare smaker. Nu var det ibalnd lite för mycket kryddat.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Underbara dagar vid Grövelsjön

Rekommenderad av ZinalRothorn, Sverige (Sverige tor 01 aug 2019)
“Verkligt bra fjällstation: mycket bra, och vänligt, bemötande från samtlig personal - särskilt i restaurangen.Väldigtt bra mat ( inklusive fantastiskt bra veganska alternativ). Ekologisk profil som genomsyrar. Underbart läge med nära tillgänglighet till fjällvärlden. Trevliga, små, men funktionelle, rum.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5

Miljön och maten mkt bra!

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige ons 31 jul 2019)
“Miljön och maten mkt bra!”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 3 av 5

Jättefint litet rum renoverat i ursprung...

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige ons 31 jul 2019)
“Jättefint litet rum renoverat i ursprunglig gammal stil. Mycket sköna sängar”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 3 av 5

Några dagars lätt :) fjällturism

Rekommenderad av MJ, Sverige (Sverige tis 30 jul 2019)
“Fantastiska vyer och flera lättgångna turer. God mat. Hjälpsam och kunning personal. Långt från trafikbuller, avgaser och just för vår del "tur" att wi-fi låg nere :). Kunde koppla av till 100%. Och tur med vädret hade vi också. Vi återkommer! Det är ju säkert 15 gången vi gör en sommarvandring här! Och några vinterveckor har vi också prövat på och kan rekomendera! Skidturerna är lika många och en hel del är lätta. Men det finns turer både på sommar och vinter som har olika svårighetsgrader. Ett komplett fjälläventyr, sommar som vinter, helt enkelt.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

för dyra rum för den standarden

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige tis 30 jul 2019)
“för dyr mat för utbudet, skulle finnas ett alternativ i restaurangen till 3-rättersmenyn ( som var överprissatt man har höga krav för det priset och den servisen) ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 2 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 2 av 5

Första besöket

Rekommenderad av Turist, Sverige (Sverige sön 28 jul 2019)
“Vi har tidigare bott i Grövelsjön flera gånger, men då med helpension på annan anläggning. Denna gången ville vi vara mer flexibla med tältvistelse och valde därför att bo en natt på STF Grövelsjön efter lång bilresa. Vi valde också att äta middag vid ankomst samt frukost morgonen därpå. Bra bemötande vid ankomst och fin middag. Huvudrätten på middagen var helt vegetarisk och kändes kanske lite tråkig, men var god och vällagad. Bra med barnalternativ. Väldigt trevligt bemötande från all personal! Rummet var litet men detta visste vi från informationen vid bokning. Väldigt lyhört och självstängande tunga dörrar som det smälldes i till sent på kvällen. Sköna sängar och helt ok wc/dusch på rummet, dock väldigt varmt på natten. God frukost! Blev stundtals lite dålig rotation på platser då många struntade i att plocka bort sin disk. Trevlig fika på dagarna, men kändes lite underbemannat då det ibland tog lång tid att få hjälp vid kassan. Väldigt bra butik och service vid receptionen! En av de mer välsorterade friluftsbutikerna, har det mesta man behöver. Vi valde även att göra en sen bokning av ett rum samma dygn som vi skulle åka hem. Vi hade tur som fick ett ledigt rum, men betalade 800:- mer än vår första bokning. Som förklaring var sen bokning och att bokningar via hemsidan rabatteras. Helt ok anledningar, men hade varit bra info att ta ställning till när vi frågade hur beläggningen såg ut tidigare under veckan. Sammanfattningsvis är STF Grövelsjön väldigt charmigt. Personalen, naturen och stämningen bland besökarna höjer anläggningen. Priserna för rum med städning, middagar och fika tycker jag är något i överkant. Möjligheterna och priserna för självhushåll känns helt ok. ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 2 av 5

Bra service och bemötande

Rekommenderad av Elisabeth, Sverige (Sverige fre 26 jul 2019)
“STF Grövelsjön är ett gemytligt vandrarhem med personlig service. Mycket god mat.”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5

Vistelse med två barn

Rekommenderad av Pierre, Sverige (Sverige ons 24 jul 2019)
“Boendet upplevde jag som högt i pris. Rummen var mycket slitna och små. Maten var bra, jag var nöjd med den men tycker även den var rejält dyr i förhållande till nivån på vad man fick och hur det var tillagat. Kändes som god men vanlig husman för som kostade 395 kronor. En vistelse på tre nätter kostade med boende och mat för mig och barnen (3 och 5 år) nästan 6000 kronor. Då åt vi endast frukost och middag, ej lunch.”
Totalupplevelse 3 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 3 av 5

Bra service

Rekommenderad av Marie, Sverige (Sverige mån 22 jul 2019)
“Maten i restaurangen var riktigt bra, ett klart lyft från förra året! Bra och trevlig service b la blev alla mina knepiga specialönskemål tillgodosedda på väldigt bra sätt! Fjällstationen är trevlig men standarden på rummet motsvarar inte riktigt priset. 70 kr för att låna en extra handduk till bastun var i mesta laget. ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 3 av 5

I närheten av



Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället

Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället