STF Grövelsjön Fjällstation

Adress: Grövelsjövägen 495, 790 91 Idre  visa karta
Område: Grövelsjön, Rogenområdet (Naturnära, Fjällområde)
Gästbetyg: 97% (672 av 694 rekommenderar) (171 recensioner)

Gästbetyg: 97%

(672 av 694rekommenderar)
Totalupplevelse 4,4 av 5
Bemötande och service 4,7 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3,9 av 5
Städning 4,3 av 5
Prisvärt 3,8 av 5
Om våra gästrecensioner: Gästernas recensioner är skrivna av våra kunder efter deras vistelse. Detta är gästernas åsikter och reflekterar deras upplevelser av vistelsen på denna anläggning. Poäng baseras på ett poängsystem mellan 1 till 5 där 1 är dåligt och 5 är utmärkt.

Individuella recensioner från våra gäster (visar 151-160 av 171)

Varför är inte ensamma längre välkomna?

Ej rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige tis 14 aug 2018)
“Jag är mycket kritisk till den exkluderande profil Grövelsjön fjällstation har med satsning på familj och äldre par. Varför är man inte välkommen som ensam, utan straffas med att betala mycket dyrare per person. Grövelsjön hällen är "snälla" och passar bra för ensamma vandrare, men på fjällstationen är man inte välkommen. Att man inte kan boka bädd i sovsal förändringar på plats är helt knasigt. Vad ska man då göra om det inte finns en ledig bädd, sova under en gran?”
Totalupplevelse 3 av 5
Bemötande och service 2 av 5
Boendestandard 2 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 1 av 5

Bra läge som man kan göra så mycket mera av

Ej rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige tor 09 aug 2018)
“Läget på Grövelsjöns fjällstation är perfekt med fjällen i både Sverige och Norge bokstavligen utanför dörren. Dessutom fjäll som är perfekta som start för den som vill testa på. Tyvärr förvaltar man inte denna potential fullt ut och i jämförelse med t.ex. Abisko, Sylarna och Storulvån som vi besökt de senaste åren sladdar Grövelsjön. Som i alla tjänsteproducerande branscher blir det detaljer som bygger en helhet. Personalen i framförallt receptionen är mycket vänliga och hjälpsamma, men det är bara några meter längre bort i köket som bristerna blir som mest tydliga. Om det är avsaknad av kompetens, intresse eller kunnig arbetsledning som brister är svårt att avgöra på några dagar - men man kan konstatera att vare sig organisation eller slutprodukten (maten) fungerar optimalt. En annan detalj var att vi under hela vår vistelse inte fick tillgång till wifi - trots att det uppenbart fanns mobil täckning. Det fungerade fortfarande inte efter fyra dagar. Receptionens personal hade kunskap om vandringsalternativ som inte fanns på vare sig anslagstavla eller i pärmen på rummet. Här skulle man kunnat bjuda fler på denna inspiration. ”
Totalupplevelse 3 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 3 av 5

Köket och serveringen

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige ons 08 aug 2018)
“Maten var god men det var rörigt vid serveringen under middagen. Spenatsoppan var "blaskig" och smaklös. Maten tog slut fkera gånger och det tog tid att fylla på. Efterrätten såg också olika ut.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 3 av 5

De 4 dar vi bodde där var det mycket fol...

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige tis 07 aug 2018)
“De 4 dar vi bodde där var det mycket folk o 2 middagssottningar. Lite stressigt o rörigt, men denunga personalen klarade det bra. ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5

Bra gemensamhetskök men ta bort TV:n

Rekommenderad av adoxa, Sverige (Sverige mån 06 aug 2018)
“Det behövs ingen TV i köket/matplatsen. Det är störande i en sådan anläggning”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 3 av 5

Livligt

Rekommenderad av Trött pensionär, Sverige (Sverige sön 05 aug 2018)
“Hade inte förstått att "Fjällintroduktion" var en vecka för föräldrar med barn. Stökigt med barn både vid frukost och spring i korridorerna. Bra med 2 val av middagstid.”
Totalupplevelse 3 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 3 av 5

Allt var perfekt!

Rekommenderad av bjoernsson, Tyskland (Tyskland sön 05 aug 2018)
“Grövelsjöns fjällststation var en perfekt avslutning till fjällvandringen. Rummet är enkelt - men det behövs inte mer för bara en natt (om man stanner flera nätter sa kan det blir trangt, tycker jag). Bäst var middagen!”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 4 av 5

Trevligt och enkelt men

Rekommenderad av Marie, Sverige (Sverige lör 04 aug 2018)
“Fjällstationen och personalen är trevlig men allt verkar inte orka leva upp till sina ambitioner. Sängarna är hårda och obekväma, rummen lyhörda, dörrarna gnisslar och smäller när de går igen. Frukosten var rätt bra utom gröten, som var bedrövlig (blöta havregrynsklumpar med salt på?), såg många med mig som spottade ut den. Helt ok laktos- och glutenfria produkter. 3 av 4 middagar var bra. Fiskrätterna var fina men älgsteken var i det närmaste oätlig, seg och halvrå, lite trist att se en fin älg slarvas bort så. Laktos- och glutenfritt funkade bra. Vi har bott på anläggningen flera gånger tidigare och det här är första gången vi haft anledning att vara mindre näjda med maten. ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 3 av 5

Min enda synpunkt på vad som kan förbätt...

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige tis 31 jul 2018)
“Min enda synpunkt på vad som kan förbättras gäller några av de gemensamma utrymmena. Eftersom jag reste själv och det regnade tänkte jag att det kunde vara en ba idé att gå till tv-rummet. Men jag vände i dörren då jag tyckte det var väldigt omysigt. Det kändes mer som en konferenslokal än ett tv-rum där man vill vara. Det så kallade pilgrimsrummet var fint men kunde också göras mer ombonat. Som ensamresande blir dessa lokaler viktiga och de skulle kunna höras mer användarvänliga.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 3 av 5

Fantastisk port in till den närmaste fjällvärlden!

Rekommenderad av Snakejake, Sverige (Sverige mån 30 jul 2018)
“Makalös utsikt, bra mat, bra läge. Rimliga priser. Det enda dåliga är en vakuumtoalett (bara i vissa av rummen i den nyare flygeln(?)) som låter som ett tröskverk - väcker rumskompisarna när man behöver gå på muggen nattetid...”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 4 av 5

I närheten av



Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället

Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället