STF Grövelsjön Fjällstation

Adress: Grövelsjövägen 495, 790 91 Idre  visa karta
Område: Grövelsjön, Rogenområdet (Naturnära, Fjällområde)
Gästbetyg: 98% (643 av 659 rekommenderar) (164 recensioner)

Gästbetyg: 98%

(643 av 659rekommenderar)
Totalupplevelse 4,5 av 5
Bemötande och service 4,7 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4,3 av 5
Prisvärt 3,9 av 5
Om våra gästrecensioner: Gästernas recensioner är skrivna av våra kunder efter deras vistelse. Detta är gästernas åsikter och reflekterar deras upplevelser av vistelsen på denna anläggning. Poäng baseras på ett poängsystem mellan 1 till 5 där 1 är dåligt och 5 är utmärkt.

Individuella recensioner från våra gäster (visar 111-120 av 166)

Lite trångt och lyhört

Ej rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige lör 17 aug 2019)
“Dörren tio korridoren smäller högt varje gång någon stänger den på kvällen natt . Trångt rum imman ska dela och inte bäddat bör ingå till det priset”
Totalupplevelse 2 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 2 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 2 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 2 av 5

Service

Rekommenderad av Inger, Sverige (Sverige lör 17 aug 2019)
“Jag är glad att mina önskemål om grovt glutenfritt bröd och müsli beaktades. Ö h t att det serverades mycket god mat är vi glada över.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 4 av 5

Är kostnaden rimlig?

Rekommenderad av Oscar, Sverige (Sverige ons 14 aug 2019)
“Hej, Vi bestämde oss för att ta upp barnen på sommarfjället för första gången som en liten bonussemester. Valet föll på Grövelsjön mycket pga barnfokuset och den enkla fjällterrängen. Vi åt middag, sov samt duschade några dagar senare efter fjället, Det kostade ca. 4500kr. Hälften av den kostnaden är relaterat till mat. Borde det inte finnas en alternativ till de tre rätters sittningar som erbjuds? Vad sägs om lite enklare matigare mat för de personer som faktiskt är på fjället för natur och träning? Någonstans så känns det som att STF skjuter lite förbi målet med denna prisbild. När vi stod i kön till middagen kom flera grupper med ungdomar som tittade på menyn sedan priset, skakade på huvudet och gick iväg. ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 1 av 5

Enkelt och skönt!

Rekommenderad av Caroline och Svante , Sverige (Sverige tis 13 aug 2019)
“Tillbringade en vecka på Grövelsjöns fjällstation, anexet. Rummet var enkelt men funktionellt med gott om förvaring både i form av hyllor och många krokar att hänga kläder mm på. Handfat, våningssängar ett litet bord och två stolar ryms väl i rummet, fantastiskt sköna sängar. Toalett och dusch var helt okej, rent och funktionellt men klart utsatt för högt slitage då även campare nyttjade dessa faciliteter. Köket hade allt en "gördetsjälvare" kan tänkas behöva. Frukost och middag intog vi i restaurangen som bjöd på mycket goda upplevelser för både vuxen och barn! Med glädje såg vi hur gårdagens rester förnyades i dagens sallad eller i form av grötbullar till frukost, extra plus för minskat matsvinn. Vi deltog i Grövelsjöns "familjevecka" vilken vi varmt kan rekommendera, både barn och vuxen ger upplevelsen högsta möjliga betyg. Att tillsammans med andra vuxna och barn med trygg guidning av kunniga guider få prova på vandring, tältövernattning på kalfjället med allt vad det innebär, vadning, orientering, kanoting med mera var en toppupplevelse som gav mersmak! ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 4 av 5

Vi tyckte nog att varmrätterna vid vissa...

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige tor 01 aug 2019)
“Vi tyckte nog att varmrätterna vid vissa av middagarna hade blivit sämre än de tidigare 6-7 besöken. Tidigare har det varit lite renare och fräschare smaker. Nu var det ibalnd lite för mycket kryddat.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Underbara dagar vid Grövelsjön

Rekommenderad av ZinalRothorn, Sverige (Sverige tor 01 aug 2019)
“Verkligt bra fjällstation: mycket bra, och vänligt, bemötande från samtlig personal - särskilt i restaurangen.Väldigtt bra mat ( inklusive fantastiskt bra veganska alternativ). Ekologisk profil som genomsyrar. Underbart läge med nära tillgänglighet till fjällvärlden. Trevliga, små, men funktionelle, rum.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5

Jättefint litet rum renoverat i ursprung...

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige ons 31 jul 2019)
“Jättefint litet rum renoverat i ursprunglig gammal stil. Mycket sköna sängar”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 3 av 5

Några dagars lätt :) fjällturism

Rekommenderad av MJ, Sverige (Sverige tis 30 jul 2019)
“Fantastiska vyer och flera lättgångna turer. God mat. Hjälpsam och kunning personal. Långt från trafikbuller, avgaser och just för vår del "tur" att wi-fi låg nere :). Kunde koppla av till 100%. Och tur med vädret hade vi också. Vi återkommer! Det är ju säkert 15 gången vi gör en sommarvandring här! Och några vinterveckor har vi också prövat på och kan rekomendera! Skidturerna är lika många och en hel del är lätta. Men det finns turer både på sommar och vinter som har olika svårighetsgrader. Ett komplett fjälläventyr, sommar som vinter, helt enkelt.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

för dyra rum för den standarden

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige tis 30 jul 2019)
“för dyr mat för utbudet, skulle finnas ett alternativ i restaurangen till 3-rättersmenyn ( som var överprissatt man har höga krav för det priset och den servisen) ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 2 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 2 av 5

Första besöket

Rekommenderad av Turist, Sverige (Sverige sön 28 jul 2019)
“Vi har tidigare bott i Grövelsjön flera gånger, men då med helpension på annan anläggning. Denna gången ville vi vara mer flexibla med tältvistelse och valde därför att bo en natt på STF Grövelsjön efter lång bilresa. Vi valde också att äta middag vid ankomst samt frukost morgonen därpå. Bra bemötande vid ankomst och fin middag. Huvudrätten på middagen var helt vegetarisk och kändes kanske lite tråkig, men var god och vällagad. Bra med barnalternativ. Väldigt trevligt bemötande från all personal! Rummet var litet men detta visste vi från informationen vid bokning. Väldigt lyhört och självstängande tunga dörrar som det smälldes i till sent på kvällen. Sköna sängar och helt ok wc/dusch på rummet, dock väldigt varmt på natten. God frukost! Blev stundtals lite dålig rotation på platser då många struntade i att plocka bort sin disk. Trevlig fika på dagarna, men kändes lite underbemannat då det ibland tog lång tid att få hjälp vid kassan. Väldigt bra butik och service vid receptionen! En av de mer välsorterade friluftsbutikerna, har det mesta man behöver. Vi valde även att göra en sen bokning av ett rum samma dygn som vi skulle åka hem. Vi hade tur som fick ett ledigt rum, men betalade 800:- mer än vår första bokning. Som förklaring var sen bokning och att bokningar via hemsidan rabatteras. Helt ok anledningar, men hade varit bra info att ta ställning till när vi frågade hur beläggningen såg ut tidigare under veckan. Sammanfattningsvis är STF Grövelsjön väldigt charmigt. Personalen, naturen och stämningen bland besökarna höjer anläggningen. Priserna för rum med städning, middagar och fika tycker jag är något i överkant. Möjligheterna och priserna för självhushåll känns helt ok. ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 2 av 5

I närheten av



Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället

Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället
Build: 2020-07-07 13:03:42, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-6656.cbischannel-15272.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: showreviews
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.