STF Grövelsjön Fjällstation

Adress: Grövelsjövägen 495, 790 91 Idre  visa karta
Område: Grövelsjön, Rogenområdet (Naturnära, Fjällområde)
Gästbetyg: 97% (638 av 659 rekommenderar) (163 recensioner)

Gästbetyg: 97%

(638 av 659rekommenderar)
Totalupplevelse 4,4 av 5
Bemötande och service 4,7 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3,9 av 5
Städning 4,3 av 5
Prisvärt 3,8 av 5
Om våra gästrecensioner: Gästernas recensioner är skrivna av våra kunder efter deras vistelse. Detta är gästernas åsikter och reflekterar deras upplevelser av vistelsen på denna anläggning. Poäng baseras på ett poängsystem mellan 1 till 5 där 1 är dåligt och 5 är utmärkt.

Individuella recensioner från våra gäster (visar 111-120 av 163)

Hej, jag har några synpunkter efter att ...

Rekommenderad av Johan Ekström, Sverige (Sverige tor 07 feb 2019)
“Hej, jag har några synpunkter efter att ha besökt Grövelsjön Fjällstation tre gånger de senaste åren. Det saknas ett "sällskapsrum", istället blir man hänvisad till att sitta på sitt obekväma rum. Ett förslag är att bygga om iDyllen på så sätt att dörren mot restaurangen flyttas tre meter "inåt" rummet. I den yttre delen av iDyllen ska ni installera en stor kamin eller "öppen spis" med stora glasluckor och rak skorsten. Bakgrunden utgörs av befintliga fönsterglas. Framför kaminen placeras vackra bekväma fåtöljer alternativt soffor (gärna i skinn) och anpassad belysning så man kan sitta och läsa. Närheten till baren är bra kvällstid. Inre delen av iDyllen kan ev. bevaras som den är. En särskild utmaning är inredningsstilen, de nya möblerna måste smälta väl ihop med Wikners säregna stil som genomsyrar hela Fjällstationen. Vad gäller bastun och badavdelningen kan den göras betydligt mer attraktiv. Nu är den fönsterlös och undanskymd och uppenbart nedprioriterad. Ett föredöme är den fina spa-anläggningen på Fjällnäs fjällstation. Om pengar finns skulle en liknande anläggning (men mindre) kunna byggas nedanför restaurangens stora glasvägg. Gärna med en liten kall utomhuspool och samkönad bastu. Källaren i de bortre delen är hopplöst inredd och outnyttjad. Muséet ska absolut vara kvar i någon form.”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 2 av 5

Paus i vardagen

Rekommenderad av Anna H, Sverige (Sverige tis 05 feb 2019)
“En fantastisk långhelg i Grövelsjöfjällen med mycket skidåkning, härliga vyer, underbar "Våffeltur" och god mat! ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5

Mycket nöjd

Rekommenderad av Abbe, Sverige (Sverige ons 30 jan 2019)
“Bra instruktör, god mat, trevlig fjällstation, inget att klaga på!”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 5 av 5

Att bo helt ensam på en Fjällstation

Rekommenderad av Lars-Olof, Sverige (Sverige fre 25 jan 2019)
“Jag har under årens lopp bott många nätter på olika fjällstationer. Men det var första gången jag bodde två nätter helt ensam på en fjällstation. De aktuella dagarna var Grövelsjöns Fjällstation stängd (extrem lågsäsong innan sportloven börjar). Jag bodde på självhushåll utan all service, huvudbyggnaden var stängd och inte en människa syntes till. Kändes rätt skönt, men jag saknade restaurangen och bastun. ”
Totalupplevelse 3 av 5
Bemötande och service 3 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 0 av 0
Prisvärt 0 av 0

Bastu

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige lör 19 jan 2019)
“Då jag var där var större delen av anläggningen stängd. Det hade varit trevligt med tillgång till bastu under den tiden.”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Svårt få kontakt men bra vistelse

Rekommenderad av S, Sverige (Sverige tis 08 jan 2019)
“Då fjällstugan öppnade samma dag vi hade incheckning kunde vi inte få svar på någon utav alla de frågor vi hade inför vår vistelse. Frustrerande! Dock var personalen o bemötandet/servicen väl på plats suverän! Bra boende, jättefin omgivning! ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 3 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Boende och måltider (vi har redan svarat på en enkät som inte liknade denna..? Hoppas ni fått den trots elavbrott)

Rekommenderad av Birgitta & Anders Gunnartz (rum 210), Sverige (Sverige mån 07 jan 2019)
“Boende: medveten om att Grövelsjön är en fjällstation där man kanske inte kan förvänta sig hotellstandard på rummen dock: eftersom vi har hund bodde vi i Grövlan där tycker vi att mysfaktorn på rummen är låg. Saknas skön sittplats/-er, saknas belysning över spegel/tvättfat plus en enkel trasmatta hade varit trevligt. Undermålig ventilation. Vår luftventil gick inte att öppna. Ta bort sopsorteringslådan på rummen. Det finns sopsortering i det gemensamma köket. Hylla över sängen fanns endast i underslafen? Trots många krokar/avhängningsmöjligheter får det gärna bli ännu fler – kan aldrig bli för många. Dålig/obefintlig ventilation i gemensamma duschar å toaletter – dålig lukt i korridoren i Grövlan. Slutligen vore trevligt med något umgängesutrymme i huvudbyggnaden där man får ha hund med sig! Måltider: Maten är förträfflig så ock personalen! Vi har invändningar mot bordsplacering vid middagarna. Det är inte acceptabelt att stå och vänta närmare tjugo minuter innan man blir placerad. Tveksamma till bordsplacering över huvudtaget i synnerhet vid långbord med tio personer. Vad är vitsen när man ändå inte kan prata med alla?”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 5 av 5

Vi var en grupp på 4 personer som alla v...

Rekommenderad av Rum 202 och 206, Sverige (Sverige mån 07 jan 2019)
“Vi var en grupp på 4 personer som alla var Mer än nöjda efter vår vistelse hos er (helpension, nyår). Maten var Suverän (hälsa kockarna!) och personalen på hela centret var alla trevliga, kompetenta och tillmötesgående! Tack för fantastiska dagar! ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

God mat och trevlig personal

Rekommenderad av Agneta , Sverige (Sverige lör 05 jan 2019)
“God mat och trevlig personal ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Grövelsjön

Rekommenderad av Tompa, Sverige (Sverige lör 05 jan 2019)
“Bra boende med trevlig personal och toppenmat. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

I närheten av



Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället

Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället
Build: 2019-11-13 14:01:08, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-6656.cbischannel-15272 online3data03.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: showreviews
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.