STF Grövelsjön Fjällstation

Adress: Grövelsjövägen 495, 790 91 Idre  visa karta
Område: Grövelsjön, Rogenområdet (Naturnära, Fjällområde)
Gästbetyg: 97% (758 av 781 rekommenderar) (174 recensioner)

Gästbetyg: 97%

(758 av 781rekommenderar)
Totalupplevelse 4,5 av 5
Bemötande och service 4,7 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4,3 av 5
Prisvärt 3,9 av 5
Om våra gästrecensioner: Gästernas recensioner är skrivna av våra kunder efter deras vistelse. Detta är gästernas åsikter och reflekterar deras upplevelser av vistelsen på denna anläggning. Poäng baseras på ett poängsystem mellan 1 till 5 där 1 är dåligt och 5 är utmärkt.

Individuella recensioner från våra gäster (visar 91-100 av 197)

Familjevecka på sportlovet

Rekommenderad av Från ett regnigt Göteborg , Sverige (Sverige mån 17 feb 2020)
“Jag åkte med två barn i åldrarna 6 och 9 år, med den enda förhoppningen att få se lite snö detta år. Att vi fick tre underbara dagar utomhus, med glada och nyfikna barn, extremt vackra naturupplevelser och fin skidåkning hade jag bara kunnat drömma om. De guidade familjeturerna var fantastiska! Allt i barnens tempo och med guider som verkligen månade om att få visa barnen den vackra naturen och glädjen i att ta sig fram för egen maskin i skog och mark. Den mest enastående upplevelsen var när vi med stighudar under skidorna gick upptill en ravin i närheten av Jakobstoppen. Det var en bitvis tuff väg dit för sexåringen men väl där väntade belöningen i form av lek, vila och matsäck på ravinens brant. Att vi hade pangväder förstärkte såklart hänförelsen, men att som förälder till ganska små barn få komma upp på kalfjället är en stor upplevelse i sig. Förutom de fina arrangemangen för barn och familjer, var maten utsökt och boendet i god standard. Tack säger vi! Och på återseende! ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 3 av 5

Barnvänligt

Rekommenderad av Eva-Marie , Sverige (Sverige mån 17 feb 2020)
“Uppskattade mycket att nybörjare och barn var så välkomna, att det fanns aktiviteter för barn, att barnen blev sedda av ledarna och att det respekterades att allt inte går på räls.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5

Underbar skidåkning i spåren och på tur...

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige mån 17 feb 2020)
“Underbar skidåkning i spåren och på tur upp till Storvätteshogna, Oscarstugan och Norge. Fantastisk frukost, lunchpaket och middag, allt så gott och vällagat, jag mådde så bra.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Otydligt

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige mån 17 feb 2020)
“Jag fick ett väldigt gott bemötande av personal i restaurangen men eftermiddag när jag gick in och frågade om det fanns färsk frukt. Fick en apelsin och ett varm leende. Dagen därpå gick jag in och frågade om jag som boende kunde få en kopp kaffe på eftermiddagen. Jag fick ett vänligt men i mitt tycke tråkigt svar att kaffe ingår bara i samband med lunch/middag. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 4 av 5

Nära

Rekommenderad av Lisa, Sverige (Sverige ons 12 feb 2020)
“Det är nära till Grövelsjöns fjällstation, bussen går ända fram tull dören.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

STF Pärla

Rekommenderad av Fjällräv, Sverige (Sverige mån 10 feb 2020)
“Grövelsjön turiststation är verkligen en pärla för mig.... alldeles intill kalfjället. Lätt att komma till med kommunala medel... Mat och boende är mycket bra- allt finns! T.ex här hyr du lätt skidor eller kompletterar din utrustning. Personalen är hjälpsam och vänlig och ledarna för dagsturerna har varitt bra. Uppskattat med både yoga och stretch efter dagens turer. En tillgång när det varit två ledare på de mer äventyrliga dagsturerna uppe på kalfjället. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5

Härligt, genuint fjällboende!

Rekommenderad av Ulla, Sverige (Sverige mån 10 feb 2020)
“Passar för "riktiga" fjällmänniskor som vill gå på tur och åka längd. Turer av olika svårighetsgrad kan göras, såväl på fjället som i perfekta preparerade spår. Stämnigen på stationen är fin. Lätt att få kontakt med personalen och andra gäster. Kommer gärna tillbaka!”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 4 av 5

Förslag

Rekommenderad av Karin Nilsson, Sverige (Sverige mån 10 feb 2020)
“Köp en tesil eller tekula Ändra hängning av kylskåpsdörrar Tidigare placering av mikro bättre. Tappar yta dom behövs Ta tillbaka låda med överbliven mat Bastu med utsikt mot fjällen. Byt plats med spa Bättre sängbelysning Vallade skidor även när de är vallningsfria när man hyr för att få bättre hlid”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5

Osäker skidåkare + serviceattityd

Rekommenderad av Kristina, Sverige (Sverige mån 10 feb 2020)
“Jag har en muskelsjukdom med svårighet att åka i utförsbackar och skrev till er fjällstation och frågade om det fanns spår som passar nybörjare eller den som inte är van. Fick så svar på email att spåret från Lövåsgården mot Grövelsjön är flackt. Så då bokade vi en vecka. Vid ankomst frågade vi om detta och fick svaret att tyvärr ligger Grövelsjön i kuperad terräng och att vi kunde promenera ned till Grövelsjön med skidorna och åka längs stranden. Det visade sig vara en mycket lång promenad med skidor (vi reste kollektivt). På egen hand gjorde vi istället ett spår på åkern till höger när vi svängt av mot Grövelsjön, korsade vägen där spåret kom, gick i skoterspåret ned för backen, följde skoterspåret i lutningen mot sjön och kunde även göra en sväng i snön till spåret mot Lövåsgården. På det spåret tog jag av mig skidorna och gick på kanten utför backarna vid behov. Ett mer detaljerat förslag (enligt ovan) hade varit till stor hjälp. I restaurangen kändes det som om service inte riktigt funnit sin form. Vi fick påminna om vårt vin till varmrätten, det tog slut på plockmat i After fjäll redan 15.30 utan påfyllning, med viss ovilja reste sig någon efter frukost (personal satt ned vid ett långbord) för att betjäna oss i caféet, lite slappt svar att bullarna är slut och ännu inte bakade. Till vår lycka kom en pigg tjej med ansvar för bakningen springande och såg till att vi fick nybakade bullar med oss. Attityden hos de båda var mycket olika i bemötandet. Vi hade gärna önskat ett begränsat utbud av grönsaker för oss som lagade mat själva vissa dagar och som reste kollektivt. Morötter och isbergssallad och gurka skulle räcka bra. I hyraffären fanns också ett slappt bemötande som inte motsvarar förväntningar på god service och hjälpsamhet. Jag frågade om det fanns yogamattor att hyra, fick svaret att jag kunde gå till receptionen eller gå ned och leta i Norska rummet där de hade yoga kvällstid. Efteråt kom jag själv på att det hade varit helt okej med ett långt liggunderlag, men det hade varit fint att få ett sånt förslag, ett visat intresse av att hjälpa mig. (Jag gjorde yoga direkt på golvet i Pilgrimsrummet sen, lite kallt men det gick bra, hade fått ont i ryggen). I stort är vi mycket nöjda och fick ett gott bemötande. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Stationen var nyöppnad för säsongen. En ...

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige lör 08 feb 2020)
“Stationen var nyöppnad för säsongen. En del av personalen var helt ny, men mycket vänlig och tillmötesgående. Kunde dom inte svara på en fråga så frågade dom. Jag är imponerad över kvaliteten på maten! Genomtänkta menyer, bra råvaror. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 5 av 5

I närheten av



Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället

Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället
Build: 2020-07-22 13:40:18, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-6656.cbischannel-15272.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: showreviews
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.