STF Grövelsjön Fjällstation

Adress: Grövelsjövägen 495, 790 91 Idre  visa karta
Område: Grövelsjön, Rogenområdet (Naturnära, Fjällområde)
Gästbetyg: 97% (664 av 685 rekommenderar) (165 recensioner)

Gästbetyg: 97%

(664 av 685rekommenderar)
Totalupplevelse 4,4 av 5
Bemötande och service 4,7 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3,9 av 5
Städning 4,3 av 5
Prisvärt 3,8 av 5
Om våra gästrecensioner: Gästernas recensioner är skrivna av våra kunder efter deras vistelse. Detta är gästernas åsikter och reflekterar deras upplevelser av vistelsen på denna anläggning. Poäng baseras på ett poängsystem mellan 1 till 5 där 1 är dåligt och 5 är utmärkt.

Individuella recensioner från våra gäster (visar 91-100 av 165)

Peisestua

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige tor 04 apr 2019)
“Jag saknade bara att det inte finns något rum att umgås i, typ peisestua i de norska fjällstationerna. Det fanns ett rum en trappa ner, men det hittade vi först andra dagen och ingen var där. Annars var allt mycket bra. Ann”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 3 av 5

Lite smått men mycket gott

Rekommenderad av HC, Danmark (Danmark tis 02 apr 2019)
“Grundläggande är Fjällstationen ett underbart och mycket prisvärt boende för en vecka i fjället. Servicen och maten är i topp - enbart roser härifrån. Det samma gäller själva anläggningen och alla göra initiativ på alla niveauer . Ett gympa-rum kunne ha varit fint. Annars fattades intet. Dem fina vardagsrummen med öppen spis nyttjade vi oss inte mycket av, då vi var trötta efter middagen och drog oss tillbaka til rummet för at läsa eller se en film. Vi var bara oss två, men hade vi varit med vänner kanske vi hade använt dem efter middagen, tänt opp i kaminen och spelat spel. Sovrummen äro mysiga och praktiska med fina trädetaljer även om kvarntoaletten kräver lite tålamod. Duschen på rummet använde vi inte alls; den är helt enkelt aldeles för trång och överflödig eftersom vi begge gick i den rymliga och socialt främjande bastu med tillhörande dusch en gång varje dag. Vi kunne ha klarat oss helt utan/toilet och bara nöjt oss med en nattpotta. Den ekstra plats som detta hade givet kunde givit plats för en rigtig dubbelseng. Vi försökta att ommöblera rummet med två sängar bredvid var andra men det var inte riktigt bra. Vi hade valt rummet för at det var västanvent och det var underbart att vakna med solen på norska fjällen. Vi återkommer helt säkert ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 2 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 4 av 5

skön avkoppling efter tur på fjället

Rekommenderad av Karin, Sverige (Sverige tis 02 apr 2019)
“Härligt att komma tillbaka till Grövelsjön och alla bekvämligheter och god mat efter två nätter utan el i fjällstugor. Trevlig personal och bra stämning:)”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Härlig semester

Rekommenderad av Lena, Sverige (Sverige tis 02 apr 2019)
“Trevligt. Dock unken lukt i rumskorridorerna. Avloppslukt. Urdålig köksutrustning i gästköket i stora huset, inte en temugg till kvällstet. Väldigt trevlig personal överallt! Många olika rum, kändes aldrig trångt. Härlig skidåkning!”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 3 av 5

Utmärkt

Rekommenderad av Håkan, Sverige (Sverige mån 01 apr 2019)
“Mycket välskött o trivsam anläggning.Utmärkt god frukost o middag.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 0 av 0

Sköna dagar i vacker natur. Fräsch anläg...

Rekommenderad av Karin, Sverige (Sverige sön 31 mar 2019)
“Sköna dagar i vacker natur. Fräsch anläggning som svarar mot mina behov och förväntningar”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5

På flykt från civilisation

Rekommenderad av Kajsa, Sverige (Sverige lör 30 mar 2019)
“Underbart att slippa tv etc. med dessutom två nätter i fjällatuga. Skön avkoppling från all uppkoppling. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Återseendets underbara känsla

Rekommenderad av Grövelsöälskare, Sverige (Sverige lör 30 mar 2019)
“Första gången i Grövelsjön 1958. Alltsedande dess njutit av utsikten från "runda bordet" i matsalen, oslagbart ! Kan verkligen rekommenderas för de som vill njuta av stillheten i fjällvärlden. Telefoner, paddor och annat fepplande vid matborden bör ej vara tillåtet, otroligt ovärdigt en god måltid med chans att träffa andra fjällälskare !”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 4 av 5

Trevlig kväll

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige lör 30 mar 2019)
“Vi hade en bra kväll och natt hos Er. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Trivsamt och med bästa läget men andefattigt kök.

Rekommenderad av Anna L , Sverige (Sverige tis 26 mar 2019)
“Undebart läge vid vägs ände. Avspänd trevlig atmosfär på hela stationen. Socialisering mkt lätt! Rummen bra ffa i stenlängan dvs rum 16-18 t ex. Och hytterna (38-44 t ex). Duschar nere vid bastun usla. En kamp för att bli blöt. Blandarna uttjänta? Saknar kvällsprogram - nu endast vid ett till (Renskötsel - inte men hört det otaliga ggr) Fungerande väderinfo - vindmätaren ur funktion sen flera år - kan inte fjällstationen bli väderstation också? KÖKSCHEFENS budget/ambitioner/engagemang måste ökas betydligt! Åtminstone närma sej förra kocken i smakvariation och känsla för kvalité (som fanns vid middagarna de flesta åren från 90-talet). Påsken 2017 var en chock för oss stamgäster, men ändå var det sämre denna gång. Middagarna: Ingen aptitretare syn när man lagt upp sin portion på tallriken.. Ngt grönt, lite broccoli, haricots verts eller ngt annat grönt varmt hade livat upp dessa anemiska kompositioner. Nu fick råkostsalladerna bli räddningen. Smaklökarna inte helt nöjda med det men bättre för ögat. VÄRST: den överkokta helt svampiga kritvita potatisen med bruna prickar (som i skolan i högstadiet...), den torra kycklingen, det helt hopklibbade och smaklösa riset. BRA:God ärtsoppa (lunchpaket övriga dgr). Bra ingredienser till lunchpaketen. Tjälknölen och rödingen god - me34n hu så trista att se ukpplagda.. MEN; Frukostbuffen hygglig men brödsortlimentet en spillra av forna dagar... saknar fullkornslimpa. Nu kletig mörk limpa med söt smak eller kletigt nybakt helvitt bröd eller pyttesmå kompakta frallor - utom den 21/3 då vi fick fantastiska frallor av helt annan sort. Samarbete med Fjällbageriet möjligt? Och, kaffet åter svagt, svagt, svagt - men kan för all del fixas mha tillägg av frystorkat. Kanske bokar frukostpension nästa gång - och tar middagarna nere på Storsätern.... ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5

I närheten av



Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället

Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället
Build: 2020-01-13 17:00:40, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-6656.cbischannel-15272 online3data03.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: showreviews
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.