STF Grövelsjön Fjällstation

Adress: Grövelsjövägen 495, 790 91 Idre  visa karta
Område: Grövelsjön, Rogenområdet (Naturnära, Fjällområde)
Gästbetyg: 97% (593 av 612 rekommenderar) (145 recensioner)

Gästbetyg: 97%

(593 av 612rekommenderar)
Totalupplevelse 4,4 av 5
Bemötande och service 4,7 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3,9 av 5
Städning 4,3 av 5
Prisvärt 3,8 av 5
Om våra gästrecensioner: Gästernas recensioner är skrivna av våra kunder efter deras vistelse. Detta är gästernas åsikter och reflekterar deras upplevelser av vistelsen på denna anläggning. Poäng baseras på ett poängsystem mellan 1 till 5 där 1 är dåligt och 5 är utmärkt.

Individuella recensioner från våra gäster (visar 1-10 av 146)

Trevligt, pensionatsliknande boende i fjällmiljö

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige ons 21 aug 2019)
“Så här på sensommaren var beläggningen inte så stor, och särskilt vid middagarna var det en mindre grupp av relativt gamla gäster (till vilka jag själv kunde räkna mig) som samlades för en gemytlig samvaro. ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 3 av 5

En minnesrik sista skollovsvecka med familjen

Rekommenderad av Nilla, Sverige (Sverige sön 18 aug 2019)
“Vi kom i en tolvmannatrupp för att fira Hans 70 år och( Kalle 10 år av bara farten). Bokade redan i vintras, fick så fina rum 22, 23 och 24 precis i anslutning till trivsamma Linné rummet, där vi kunde sitta tillsammans en stund på kvällen och planera nästa dags utflykt! En behövde klippas och en tog chansen till massage. Kreativa barnbarn njöt av möjligheten att tillverka troll i STF - Verkstan. Gemensam familjemiddag för att fira jubilarerna- hur gott och välordnat som helst! Lycka när kökspersonalen kommer in med glassefterrätten och leder "Ja må de leva" 🤗🥳🥰”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Lite trångt och lyhört

Ej rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige lör 17 aug 2019)
“Dörren tio korridoren smäller högt varje gång någon stänger den på kvällen natt . Trångt rum imman ska dela och inte bäddat bör ingå till det priset”
Totalupplevelse 2 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 2 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 2 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 2 av 5

Service

Rekommenderad av Inger, Sverige (Sverige lör 17 aug 2019)
“Jag är glad att mina önskemål om grovt glutenfritt bröd och müsli beaktades. Ö h t att det serverades mycket god mat är vi glada över.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 4 av 5

Är kostnaden rimlig?

Rekommenderad av Oscar, Sverige (Sverige ons 14 aug 2019)
“Hej, Vi bestämde oss för att ta upp barnen på sommarfjället för första gången som en liten bonussemester. Valet föll på Grövelsjön mycket pga barnfokuset och den enkla fjällterrängen. Vi åt middag, sov samt duschade några dagar senare efter fjället, Det kostade ca. 4500kr. Hälften av den kostnaden är relaterat till mat. Borde det inte finnas en alternativ till de tre rätters sittningar som erbjuds? Vad sägs om lite enklare matigare mat för de personer som faktiskt är på fjället för natur och träning? Någonstans så känns det som att STF skjuter lite förbi målet med denna prisbild. När vi stod i kön till middagen kom flera grupper med ungdomar som tittade på menyn sedan priset, skakade på huvudet och gick iväg. ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 1 av 5

Enkelt och skönt!

Rekommenderad av Caroline och Svante , Sverige (Sverige tis 13 aug 2019)
“Tillbringade en vecka på Grövelsjöns fjällstation, anexet. Rummet var enkelt men funktionellt med gott om förvaring både i form av hyllor och många krokar att hänga kläder mm på. Handfat, våningssängar ett litet bord och två stolar ryms väl i rummet, fantastiskt sköna sängar. Toalett och dusch var helt okej, rent och funktionellt men klart utsatt för högt slitage då även campare nyttjade dessa faciliteter. Köket hade allt en "gördetsjälvare" kan tänkas behöva. Frukost och middag intog vi i restaurangen som bjöd på mycket goda upplevelser för både vuxen och barn! Med glädje såg vi hur gårdagens rester förnyades i dagens sallad eller i form av grötbullar till frukost, extra plus för minskat matsvinn. Vi deltog i Grövelsjöns "familjevecka" vilken vi varmt kan rekommendera, både barn och vuxen ger upplevelsen högsta möjliga betyg. Att tillsammans med andra vuxna och barn med trygg guidning av kunniga guider få prova på vandring, tältövernattning på kalfjället med allt vad det innebär, vadning, orientering, kanoting med mera var en toppupplevelse som gav mersmak! ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 4 av 5

Vi tyckte nog att varmrätterna vid vissa...

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige tor 01 aug 2019)
“Vi tyckte nog att varmrätterna vid vissa av middagarna hade blivit sämre än de tidigare 6-7 besöken. Tidigare har det varit lite renare och fräschare smaker. Nu var det ibalnd lite för mycket kryddat.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Underbara dagar vid Grövelsjön

Rekommenderad av ZinalRothorn, Sverige (Sverige tor 01 aug 2019)
“Verkligt bra fjällstation: mycket bra, och vänligt, bemötande från samtlig personal - särskilt i restaurangen.Väldigtt bra mat ( inklusive fantastiskt bra veganska alternativ). Ekologisk profil som genomsyrar. Underbart läge med nära tillgänglighet till fjällvärlden. Trevliga, små, men funktionelle, rum.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5

Miljön och maten mkt bra!

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige ons 31 jul 2019)
“Miljön och maten mkt bra!”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 3 av 5

Jättefint litet rum renoverat i ursprung...

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige ons 31 jul 2019)
“Jättefint litet rum renoverat i ursprunglig gammal stil. Mycket sköna sängar”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 3 av 5

I närheten av



Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället

Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället