STF Kebnekaise Fjällstation

Adress: Kebnekaise Fjällstation, 98199 Kiruna  visa karta
Område: Abisko-Kebnekaisefjällen (Naturnära, Fjällområde)
Gästbetyg: 91% (840 av 922 rekommenderar) (231 recensioner)

Gästbetyg: 91%

(840 av 922rekommenderar)
Totalupplevelse 4,2 av 5
Bemötande och service 4,6 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3,9 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 3,5 av 5
Om våra gästrecensioner: Gästernas recensioner är skrivna av våra kunder efter deras vistelse. Detta är gästernas åsikter och reflekterar deras upplevelser av vistelsen på denna anläggning. Poäng baseras på ett poängsystem mellan 1 till 5 där 1 är dåligt och 5 är utmärkt.

Individuella recensioner från våra gäster (visar 1-10 av 231)

Luggslitna men klassiska flerbäddsrum

Rekommenderad av Anders Blom, Sverige (Sverige tis 11 aug 2020)
“Sovalkoverna för fyra personer i huvudbyggnaden har varit med så länge jag kan minnas och det märks. Lyhört, tunna madrasser och allmänt slitet, men på sätt och vis charmigt just av den anledningen att de ser ut som de gjorde för mer än tjugo år sedan. Plus för att de skänker avskildhet till en familj om fyra personer och att de ligger riktigt nära toaletterna. För övrigt är fjällstationen suverän. Mysig att vara på och så mycket olika aktiviteter för vandrare och klättrare. I år var maten lite svajig vid middagsserveringarna. Tänker främst på signaturrätten Souvas, som inte höll måttet. Frukosten och luncherna håller dock riktigt hög kvalitet. Atmosfären är också härlig och det ska definitivt tillskrivas personalen som ser till att alla har det bra.”
Totalupplevelse 3 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 2 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 3 av 5

Då det var "Corona-tider" när vi vistade...

Rekommenderad av Helena, Sverige (Sverige tis 11 aug 2020)
“Då det var "Corona-tider" när vi vistades på Kebnekaise Fjällstation kan jag tycka att det var lite för mycket folk i "receptions-huset" ! I restaurangen kändes det väl ordnat, vid middag och frukost ! Kred till er där ! Men i samlingsrum (fåtöljdelen) och i entrén (där man ställde av sig skorna) blev det trångt. Och tyvärr, så upplevde vi att de flesta inte tog hänsyn till alla de lappar som satt uppe om att "HÅLLA AVSTÅND TILL VARANDRA". Så det kändes inte bekvämt ! Hade varit bra om personalen "påmint" gästerna löpande om att hålla avstånd (skrik ut det, det gör man på många ställen och "styr upp" folk som inte bryr sig), bla blev det tät kö-bildning innan restaurangen öppnade för kvällen. Även i badrums/toalett.-delen i korridoren i stugorna där man sov, kändes det mindre bekvämt ! Varför har ni handsprit utan pump var bla ett irritations-moment ! Varför ska man behöva ta i hela flaskan med sina händer, som alla andra också måste göra ! Med pump hade varit mkt bättre !”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 2 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 2 av 5

Kebenekaise fjällstation

Rekommenderad av Jenny, Sverige (Sverige tis 11 aug 2020)
“Personalen på fjällstationen var väldigt trevliga och hjälpsamma, vi fick ett mycket bra bemötande. Det var väldigt mycket folk på stationen så det var svårt att få någonstans att sitta förutom när vi had ebokat plats i restaurangen. När vi kom så regnade det vilket innebar att alla torkrum var extremt fulla med kläder. Möjlighet att kunna torka skor i rummen hade varit toppen. LIte svårt med uppdelningen mellan STF och restaurangen, om dessa hade kunnat samköras så att man hade kunnat boka restaurangen i receptionen hade varit toppen. Vår laddare gick sönder och vi fick låna en ny i receptionen, mycket bra service. Varmt vatten hade vi varje gång vi duschade i motsats till vad vi hade hört. Toalett och dusch var fint städade där vi hade rummet, dock var toaletterna i stora byggnaden i behov av en extra städning. Det allmänna intrycket blir sammanfattingsvis positivt tack vare den fantastiska personalen”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 4 av 5

Avstånd under Corona

Rekommenderad av Jessica, Sverige (Sverige tis 11 aug 2020)
“Kanske kunde ni varit tydligare i de gemensamma ytorna, tex i er lounge på fjällstationen, att man ska hålla avstånd. Folk satt lite väl tätt på varandra.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5

Boende

Rekommenderad av linry, Sverige (Sverige tis 11 aug 2020)
“Boendet var bra. Vi var två i sällskapet och hade valt eget rum för avskildhet och för att inte störas av andra. Huset som vi bodde i, Loggi, var väldigt lyhört. Det hördes mycket väl varje gång en annan dörr stängdes. Det vore kanske också bra att sätta upp någon form av "regel" när det ska vara tyst i korridoren och i huset. Båda nätterna blev vi störda av andra boende som pratade högt i korridorerna. ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 2 av 5

An exciting adventure

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige mån 10 aug 2020)
“It was my first time on the Kungsleden, and I was impressed by the welcoming atmosphere of STF staff. Facilities were basic but clean (and of course I didn't expect a hotel as that's not the point!). I am glad STF exists and look forward to my next adventure. ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5

Kebnekaise fjällstation

Rekommenderad av Madeleine, Sverige (Sverige mån 10 aug 2020)
“Vi besökte Kebnekaise fjällstation för första gången i augusti. Många turister förstås eftersom det är högsäsong! "Coronaregler" innebar att antal middagsgäster var begränsat till 50 per sittning och att gemensamma kök inte fick användas som uppehållsrum. Tyvärr innebar dessa regler istället stor trängsel i den gemensamma "storstugan". Det var svårt att få en sittplats eftersom dessa var ockuperade av gäster som spelade spel och surfade på sina mobiler. Det hade annars varit trevligt att kunna dricka ett glas vin, men utan sittplats inget vin! Personalen är ung, oerfaren och osynlig styr inte upp verksamheten tillräckligt. Kanske hade det gått att öppna upp rum för grupper som vill sitta tillsammans och spela, t.ex. konferensrum?”
Totalupplevelse 3 av 5
Bemötande och service 3 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 3 av 5

Lite saftiga priser i restaurang/kiosk

Rekommenderad av Makrill, Sverige (Sverige mån 10 aug 2020)
“Lite saftiga priser i restaurang/kiosk”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 3 av 5

Bra, men!

Rekommenderad av Alex, Sverige (Sverige mån 10 aug 2020)
“Allt var bra förutom duschen, första natten i Gorni så var det inget varm vatten och andra natten i service huset så var själva rummet iskallt (duschen funka felfritt där) och vi upptäckte även två stycken som sov i torkrummet (servicehuset)”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 0 av 0
Prisvärt 0 av 0

Bokning av Kebnekaise Fjällstation och turguidning.

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige mån 10 aug 2020)
“Hej På det stora hela är jag väldigt nöjd med min vistelse på STF Kebnekaise. Anledningen till att jag inte är helt lyrisk är att det har varit lite struligt med mina bokningar under hela tiden och även uppe på fjällstationen. Där jag har fått bevisa vad jag betalt och bokat. (" OK - jag får väl lita på dig") Det gäller bl a middags bokningen dag 2 samt en den privata guidningen för 6 personer. Totalt var vårt (mitt) sällskap 14 personer. Men det jag har störst feedback på är ert middagsalternativ. Hur kan ni ha en rätt + en VEGAN rätt som alternativ? Jag kan möjligtvis förstå om ni har ett vegetariskt alternativ men VEGAN!. Det kan inte vara många procent som käkar Veganskt i normalfall. Så det tycker jag ni skall fundera på. Hälsningar Mikael Höglund”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 0 av 0

I närheten av



Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället

Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället
Build: 2020-08-10 14:03:42, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-6656.cbischannel-15272.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: showreviews
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.