STF Kebnekaise Fjällstation

Adress: Kebnekaise Fjällstation, 98199 Kiruna  visa karta
Område: Abisko-Kebnekaisefjällen (Naturnära, Fjällområde)
Gästbetyg: 91% (990 av 1092 rekommenderar) (229 recensioner)

Gästbetyg: 91%

(990 av 1092rekommenderar)
Totalupplevelse 4,2 av 5
Bemötande och service 4,5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3,9 av 5
Städning 3,9 av 5
Prisvärt 3,4 av 5
Om våra gästrecensioner: Gästernas recensioner är skrivna av våra kunder efter deras vistelse. Detta är gästernas åsikter och reflekterar deras upplevelser av vistelsen på denna anläggning. Poäng baseras på ett poängsystem mellan 1 till 5 där 1 är dåligt och 5 är utmärkt.

Individuella recensioner från våra gäster (visar 211-220 av 229)

Mycket speciellt

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige mån 05 aug 2019)
“Det blev en strömavbrott på 20 timmar då vi var på fjällstationen. När vi kom ner från Kebnekajse efter 14 timmars vandring var allt mörkt. Personalen löste detta på ett föredömligt sätt och det gav en extra dimension till vår vistelse. ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 3 av 5

Kungsleden Abisko-Nikkaloukta juli 2019

Ej rekommenderad av MJ, Sverige (Sverige tor 01 aug 2019)
“Leden är bitvis dåligt underhållen med många trasiga spänger. Kunde vara tätare skyltat och stämmer verkligen de angivna avstånden? Varierande standard i stugorna, t.ex. utrustningen i köken behöver ses över i vissa. Och varför är det inte myggnät i alla fönster? Skulle vara bra med försäljning i alla stugor. Toaletterna var riktigt äckliga på ett par platser. Väldigt långt mellan stugor och toa på ett par platser. En stor eloge till Kebnekaise fjällstation, både vad gäller miljötänk, boende och den jättegoda maten! Helikopterturen mellan Kebnekaise och Nikkaloukta var en positiv upplevelse! ”
Totalupplevelse 3 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 2 av 5
Städning 2 av 5
Prisvärt 3 av 5

Bra boende men bitvis ont om plats

Rekommenderad av Anna, Sverige (Sverige tis 30 jul 2019)
“Boendet i sig var väldigt bra, rent och fräscht! Det enda som inte var kanon var att det fanns lite ont om sittplatser i receptionshuset så ett tag fick vi sitta på golvet. Jag även lite för få toaletter i ser olika boningshusen men det störde inte så farligt. Mycket trevlig och hjälpsam personal. Är väldigt nöjd överlag och positivt över att det var så fräscht. ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Faciliteter

Rekommenderad av Selena Svillar, Sverige (Sverige tis 23 jul 2019)
“Lite senare på em brukar det inte finnas varmt vatten i duschen. Det kan vara besvärligt om man kommer tillbaka från vandringen och ser fram emot en varm dusch. Jag vet inte om det finns någon smidig lösning på detta men det vore önskvärt. I damomklädningsrummet finns det bara ett ställe där det går att torka håret. Detta gör att det blir ofta kö eller att man avstår från att torka håret till förmån för någon annan. Det blir då svårt att lägga sig med blöt hår. Kanske för mycket begärt...men det kanske går att ordna. :) ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 0 av 0
Städning 0 av 0
Prisvärt 0 av 0

Totally unflexible service team members

Ej rekommenderad av Anonym, Tyskland (Tyskland tis 23 jul 2019)
“My wife and i arrived one day before our booked date because of the very great weather on the kingstrail. As we arrived at the STF Kebnekaise Fjällstation we tried to change our booking to today. That wasn't possible because the house was fully booked, that's OK. But when we tried to change our prepayed reservation about 145€ to a "shower and service building fee (30€ per person)" the service personal decelined it. Generally it wasn't possible to get a refund or an exchange to another cheaper option. All other STF huts on the kingstrail were very friendly, only this last hut was very different.”
Totalupplevelse 2 av 5
Bemötande och service 1 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 2 av 5

Höga förväntningar på resa som fick snöpligt slut

Rekommenderad av Ingrid, Örebro , Sverige (Sverige lör 20 jul 2019)
“Vi hade bara varit på stationen i 2 timmar då strömavbrottet inträffade. Då 18 tim gått och den mycket tillmötesgående personalen flaggat för att de inte kunde ta höjd för mat-och hygienförsörjning de kommande dagarna insåg vi att ett toppförsök under de tre dagar vi avsåg att vara på stationen skulle vara förgäves. STF kan inte rå för strömavbrottet men ett (!) utedass på en helt fullbelagd anläggning och inget reservaggregat är under all kritik. Vad hade hänt om någon fått hjärtinfakt? Utan vandring menar jag. Man avrådde från vandringar, men saker kan hända ändå. Och en epidemi kan lätt bryta ut med det enda torrdass som fanns. Har varit deppig när jag kom hem eftersom vi laddat in mycket energi, pengar och tid att lyckas nå toppen, men fick vända hem efter 20 tim på stationen. Vi vågade inte chansa på att behöva göra en sidan ansträngande vandring utan proviant. Men fantastiskt tillmötesgående personal som gjorde allt de kunde för oss gäster. ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 1 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5

Inget Luft att andas

Ej rekommenderad av Lisa , Sverige (Sverige tor 18 jul 2019)
“Sängen är helt ok i princip, men hela boende hade så dålig ventilation att det var svart att sova och jag vaknade med huvudvärk pga den dåliga luften. Finns det nåt ventilationssystem överhuvudtaget? Personalen är vänlig, men incheckningen tog lång tid, samt att jag inte förstår varför man inte kan hitta två sänger i samma rum bara för att man inte ha samma bokningen? Det kan väl inte vara så svart? 900kr för en säng och så måste man även betala för sängkläder? Samt hyra handduk för 90kr? Jag förstår att det är fjällen, men de priserna är inte rimliga. ”
Totalupplevelse 2 av 5
Bemötande och service 2 av 5
Boendestandard 2 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 1 av 5

Boende

Ej rekommenderad av Stina, Sverige (Sverige ons 17 jul 2019)
“Själva fjällstationen är ju fantastiskt fin men att dela rum med nitton andra utan att det ens fanns myggfönster gav inte mycket sömn. Ok kanske till priset av någon hundralapp men inte till hotellpriser. Här måste ni tänka om eller i alla fall jobba med lite draperier,skärmar. Fanns heller ingenstans att hänga/lägga sina saker. Toppturen makalöst fin så därför nöjd ändå! ”
Totalupplevelse 2 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 2 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 2 av 5
Prisvärt 1 av 5

Jag tycker att boendet är fint, mysigt ...

Rekommenderad av Happ, Sverige (Sverige ons 10 jul 2019)
“Jag tycker att boendet är fint, mysigt och ligger jättefint med jättetrevlig personal. Det finns en resturang som är fin, men tycker att det var lite för små portioner för personer som har varit igång hela dagen och behöver fylla på. Tycker även att butiken kunde haft mer i matväg för att kunna göra eget. ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5

God mat och fin atmosfär

Rekommenderad av Jatta, Finland (Finland ons 10 jul 2019)
“Frukostet var underbar. Personal vänlig och hjälpvillig. Atmosfär i fjällstationen var fin och unik.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5

I närheten av



Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället

Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället
Build: 2020-11-23 18:15:40, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-6656.cbischannel-15272.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: showreviews
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.