STF Saltoluokta Fjällstation

Adress: STF Saltoluokta Fjällstation, 98299 Gällivare  visa karta
Område: Laponia (Naturnära, Fjällområde)
Gästbetyg: 97% (304 av 313 rekommenderar) (53 recensioner)

Gästbetyg: 97%

(304 av 313rekommenderar)
Totalupplevelse 4,5 av 5
Bemötande och service 4,6 av 5
Boendestandard 4,1 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4,1 av 5
Prisvärt 3,9 av 5
Om våra gästrecensioner: Gästernas recensioner är skrivna av våra kunder efter deras vistelse. Detta är gästernas åsikter och reflekterar deras upplevelser av vistelsen på denna anläggning. Poäng baseras på ett poängsystem mellan 1 till 5 där 1 är dåligt och 5 är utmärkt.

Individuella recensioner från våra gäster (visar 1-10 av 77)

"Lyxig" fjällvistelse

Rekommenderad av Karin S, Sverige (Sverige mån 03 aug 2020)
“Efter 5 dagar utan el och varmvatten var det underbart med 2 bekväma dagar i Saltoluokta. Vilka fina omgivningar. Och vilken god mat!!! Serviceinriktad personal och väldigt trevligt!”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Fantastisk personal

Rekommenderad av Ingrid, Sverige (Sverige sön 02 aug 2020)
“Vår vistelse i Saltoluokta var otroligt lyckad, och det som främst stack ut jämfört med boende på andra fjällstationer var den fantastiska personalen. Kunnig, intresserad, och med ett varmt och väldigt trevligt bemötande. Pricken över i:et! ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

STF Saltoluokta är en fantastisk oas mit...

Rekommenderad av Cecilia, Sverige (Sverige lör 01 aug 2020)
“STF Saltoluokta är en fantastisk oas mitt ute i fjällvärlden. Vi är så tacksamma för att vi inte började utan avslutade vår veckolånga vandring här. Utsikten är fantastisk och boendet mycket bra. Hit kommer vi igen😊”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Mysigaste fjällstationen

Rekommenderad av Anna, Sverige (Sverige fre 31 jul 2020)
“Saltoloukta fjällstation är mysig och barnvänlig med trevlig och kunnig personal. Det finns böcker att låna och trevliga sällskapsytor som tyvärr var begränsade den här sommaren på grund av Corona. Vi åt två middagar, den ena (sista) helt fantastiskt god, det var rengryta/svampgryta med ugnsbakad potatis och till efterrätt pannacotta med sylt och björksavssirap. Toaletterna i huvudbyggnaden är för få för antalet gäster och duschrummen är något underdimensionerade men i övrigt är servicen bra. Vi kommer garanterat tillbaka!”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Middagarna utmärkta men för att nå superligan krävs mer

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige fre 31 jul 2020)
“Middagarna och den fina miljön i huvudbyggnaden är höjdpunkter (förutom utsikten och själva platsen så klart!). Annexet Laponia mycket fint! Alltid trevlig personal på STF anläggningar! Men de får jobba lite med att förbättra städning, inte minst i toaletterna huvudbyggnaden. I stort bra Corona hantering men för många människor släpps in i entréhallen. Inser det är svårt att få ekonomin att gå ihop men det vore toppen med egna toaletter och dusch för boende i huvudbyggnaden, nu kommer många allmänna besökare upp till "boende toaletter" i stället för att gå till servicehuset.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 2 av 5
Prisvärt 4 av 5

Hemtrevligt, vänligt och välordnat!

Rekommenderad av Felix, Sverige (Sverige tor 30 jul 2020)
“Vi hade en jättefin upplevelse hos er! Supertrevligt bemötande, god mat och rent och fräscht. Uppskattade coronaanpassningen i badrummen. Förstod dock inte riktigt poängen med att inte ha förrättsbuffe och lunch mht Corona, när huvudrätten serverades som buffé och kön till våfflorna var lång vid lunchtid.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 4 av 5

Matsalen Saltoluokta

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige ons 29 jul 2020)
“Maten, personalen och inredningen i matsalen samt vid receptionen var väldigt bra!”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5

Salto levererar alltid fjällmagi!

Rekommenderad av Emilia , Sverige (Sverige tis 28 jul 2020)
“I år blev upplevelsen av Saltoluokta fjällstation något annorlunda under rådande pandemi. Personalen gjorde sitt bästa med att påminna om att hålla avstånd samt desinficera händerna, vilket var mycket bra. Middagarna i år var ok, varmrätten har som sig bör smaker från orten, men lyfte inte riktigt till de gastronomiska skyar som vid tidigare tillfällen upplevts på Saltos fjällstation. Kanske var det avsaknaden av förrätt som tidigare serverats, kanske var det berättelserna om hur Kirkau varit med och format fjällstationen som uteblev i år eller så var det kanske den värmande bastun innan middagen efter en dag ute i regnet som gjorde att helheten vid middagen inte slog några nya rekord. Saltoloukta bjuder alltid på fantastiska vyer och omgivningarna är perfekta både för den rutinerade bergsgeten och oerfarne stadsbon. Vi kommer tillbaka igen!”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 3 av 5

Besöket började dåligt, båtresan över kl...

Rekommenderad av magdisahl, Sverige (Sverige mån 27 jul 2020)
“Besöket började dåligt, båtresan över kl 16.05 den 16 juli var ca 30 min försenad p g a att man inväntade en buss. Fick ingen information, måste fråga varför vi dröjde så länge. Båtens tidtabell var inte anpassad till bussen, skulle åtgärdas sade båtföraren. Vi hade stressat för att hinna i tid. Båten blev väldigt full, vi kom sist upp till receptionen och fick vänta i en timma innan det blev vår tur. Då visade det sig att vi hade rum utan dusch o WC, vilket var näst intill katastrof för oss. Men skulle förmodligen lösa sig nästa dag, och det gjorde det. Sedan skulle vi boka bord till middagen, fanns inget bord. Det fanns inte mycket mat att köpa i butiken heller. Men det löste sig till sist. Hade inte förstått att vi måste förboka mat och bord för att vara säker på att kunna äta i matsalen. Hade inte förväntat oss något lyxboende, men rummet var väldigt litet (i Laponia) och avskalat, men kändes rent. Det fanns en stol i rummet som som fick fungera som både nattygsbord och att avställning för sådant man ville ha i närheten av sängen. Vi saknade också myggnät för fönstret, fick dock hjälp att sätta upp ett. Detta beror kanske okunskap från vår sida eftersom det var första gången vi bodde på en fjällstation. I övrigt hade vi tre jättefina dagar på Saltoluokta, väldigt trevlig och hjälpsam personal. Väldigt goda och trevliga middagar i matsalen. Och väldigt fina dagsvandringar. Följde med på utflykten till Stora Snöfallet och den kunde inte vara bättre. Jättebra guider, fantastisk natur och intressant information. Och som avslutning en väldigt god och trevlig lunch lagad över öppen eld. Så slutintrycket blir ändå väldigt positivt.”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 3 av 5

Trevligt och mysigt

Rekommenderad av Heisenberg , Sverige (Sverige sön 26 jul 2020)
“Fint boende i underbar natur. Däremot måste de finns större och bättre torrrum. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 4 av 5

I närheten av



Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället

Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället
Build: 2020-08-06 17:04:02, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-6656.cbischannel-15272.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: showreviews
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.