STF Saltoluokta Fjällstation

Adress: STF Saltoluokta Fjällstation, 98299 Gällivare  visa karta
Område: Laponia (Naturnära, Fjällområde)
Gästbetyg: 97% (431 av 443 rekommenderar) (100 recensioner)

Gästbetyg: 97%

(431 av 443rekommenderar)
Totalupplevelse 4,5 av 5
Bemötande och service 4,6 av 5
Boendestandard 4,1 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3,9 av 5
Städning 4,1 av 5
Prisvärt 3,9 av 5
Om våra gästrecensioner: Gästernas recensioner är skrivna av våra kunder efter deras vistelse. Detta är gästernas åsikter och reflekterar deras upplevelser av vistelsen på denna anläggning. Poäng baseras på ett poängsystem mellan 1 till 5 där 1 är dåligt och 5 är utmärkt.

Individuella recensioner från våra gäster (visar 71-80 av 115)

Hudvänligt 4bäddsrum i gamla station

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige tor 09 jul 2020)
“Vi hade en väldigt trevlig överraskning vid ankomst till stationen där det visade sig att rummet var försett med ett enkelt självhushållskök vilket underlättar enormt när man reser som hel småbarnsfamilj. Dock blev det klargjort för oss att vattnet inte skulle komma att sättas på under våran vistelse, egentligen utan någon konkret anledning till det,vilket såklart tog udden av överraskningen lite. Rummet var inte helt städat när vi anlände och vid vår ankomst fick vi ta bort gamla kvarglömda strumpor och ludd från sängarna. Avloppet som vi fick sagt skulle fungera var inte ihopskruvat vid våran ankomst vilket ledde till en flod av tortellinivatten i underskåp och golv, något man helst hade undvikit efter en lång resa med trötta, hungriga föräldrar och barn. Vi fick själva skruva ihop det. Rummet kändes över lag inte helt iordninggjort och redo för våran ankomst. Vi blev inte erbjudna någon kompensation för det faktum att vattnet som borde vara inkopplat på sommaren inte var det och fick heller ingen förklaring till varför. Annars allt som allt hade vi en mycket trevlig vistelse och fantastisk vandring med våran lilla dotter. Personalen var i alla andra frågor tillmötesgående och trevlig. Dock tycker vi, att oavsett det faktum att just vi inte visste att det borde finnas rinnande vatten i stugan så hade vi betalat fullt pris för våran vistelse och för en sådan brist i rummets grundutrustning hade vi förväntat oss ett prisavdrag eller annan form av kompensation. /fam. Eklund ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 4 av 5

Bra service när den är tillgänglig

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige tis 07 jul 2020)
“Finner det orimligt att en smittskyddsåtgärd STF vidtar är att förvägra vandrare som dessutom är betalande medlemmar tillgång till faciliteter på stugorna och fjällstationer, samtidigt som man hänvisar till en "serviceavgift" varefter det helt plötsligt blir möjligt att nyttja alla faciliteter som förr. Detta är enligt min och många andras uppfattning endast en girig åtgärd för att öka vinsten när chans ges. Bättre vore att likt resten av samhället ställa högre krav på individen samt frambringa en distansering lokalt på stugorna under stugvärdarnas översyn. Jag hoppas att denna situation inte kvarstår länge till, eftersom detta inte är så främjande för friluftslivet som ni faktiskt i övrigt jobbar för. ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 2 av 5

Veganvänligt boende!

Rekommenderad av MN, Sverige (Sverige tis 24 mar 2020)
“Jag trodde inte att det skulle gå att få vegansk helpension i fjällen, men på STF Saltoluokta är det helt problemfritt. Det känns lyxigt att helt kunna släppa tanken på att behöva fixa egen mat och i stället kunna njuta helhjärtat av besöket!”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Vi checkade aldrig ut!

Rekommenderad av Maria, Sverige (Sverige tis 24 mar 2020)
“Vi checkade aldrig ut från Saltoloukta fjällstation, utan ser det bara som att vi åker hem en stund men kommer att återkomma. Dela glädjen med barnen i familjefjäll är ett minne för livet. Fanstastiskt engagemeng från guiderna. Tack!”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Trasig säng rum nr. 11

Rekommenderad av Ulf, Sverige (Sverige tis 17 mar 2020)
“Jag glömde att säga till att sängen gick sönder då jag satte mig i sängen efter frukosten. Av någon orsak glömde jag bort att säga till förmodligen för att jag hade bråttom att åka iväg.”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 3 av 5

Personligt boende i en fantastisk fjällmiljö!

Rekommenderad av Lena och Claes, Sverige (Sverige sön 15 mar 2020)
“Bra boende (bodde i dubbelrum i Laponia), trevlig personal, god mat, mysig miljö i matsal, strålande utsikt. Vi trivdes mycket bra under våra kursdagar (nybörjare på tur). Stort Tack till de duktiga och trevliga ledarna Alexander och Christian!! ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 4 av 5

Familjevecka

Rekommenderad av Henrik, Sverige (Sverige mån 02 mar 2020)
“Toppenvecka! Bra uppstyrt när en familj drabbades av magsjuka så att ett stort utbrott kunde undvikas”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 5 av 5

Not to be missed

Rekommenderad av Christel, Belgien (Belgien ons 09 okt 2019)
“Excellent food, as well for dinner as for breakfast. Nice establissement. Good shop. A luxurious stop in the middle of the hikingtour from Abisco to Kvikkjokk. Just perfect. Book in advance since it was full when we were there in the beginning of September '19.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 4 av 5

Höstfägring

Rekommenderad av Irene, Sverige (Sverige tis 24 sep 2019)
“Trevlig o mysig vistelse. Maten något överreklamerad. Onsdagens Soppa var helt smaklös o brödet kändes inte nytt. Inte värd att betala för. Middagen o torsdagslunchen desto bättre. Inte fel om båtpersonalen sagt hej när vi gick ombord.”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 0 av 0
Prisvärt 0 av 0

En helg i Salto, OK men

Rekommenderad av Enavfyra, Sverige (Sverige mån 16 sep 2019)
“Trevligt bemötande med bra boende för fjällstation då det finns olika prislägen, men visst kostar det. Toalett och dusch rent och fint. Frukosten har variationer på bröd, pålägg, fil/yoghurt med olika fibrer m m men bedrövligt illa med grönsaker. Middagen var en dock en besvikelse: förrätten liten och räckte inte till alla, varmrätt helt OK och desserten god men lite. Ljudnivån under middagen var hemsk, tyvärr så illa att vi hade avbrutit om inte hungern övervägt. De sa att det var helt fullt på anläggningen vilket kanske är förklaring till den negativa middagsupplevelsen. En superhelg med underbart väder, supertrevligt sällskap och givande möta olika nationaliteter.”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 2 av 5

I närheten av



Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället

Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället
Build: 2020-09-23 19:01:06, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-6656.cbischannel-15272.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: showreviews
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.