STF Saltoluokta Fjällstation

Adress: STF Saltoluokta Fjällstation, 98299 Gällivare
Område: Laponia (Naturnära, Fjällområde)
Visa karta
Gästbetyg: 97% 518 av 536 rekommenderar (155 recensioner)

Gästbetyg: 97%

(518 av 536rekommenderar)
Totalupplevelse 4,5 av 5
Bemötande och service 4,7 av 5
Boendestandard 4,2 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3,9 av 5
Städning 4,1 av 5
Prisvärt 3,9 av 5
Om våra gästrecensioner: Gästernas recensioner är skrivna av våra kunder efter deras vistelse. Detta är gästernas åsikter och reflekterar deras upplevelser av vistelsen på denna anläggning. Poäng baseras på ett poängsystem mellan 1 till 5 där 1 är dåligt och 5 är utmärkt.

Individuella recensioner från våra gäster (visar 41-50 av 156)

Corona restriktioner

Rekommenderad av Plupp, Sverige (Sverige tis 10 aug 2021)
“Vi upplever att saltoluokta fjällstation inte följde rekommendationer för covid-19. När man bokade boende stod det tydligt att de dragit ner på antalet bäddar man kunde boka, att man undviker att blanda Olika sällskap och att de tar restriktionerna på stort allvar. Detta tycker vi inte stämde med tanke på att vi var 2 sällskap med 3 personer vardera som inte kände varandra som delade på ett Rum på ca 8kvm. Inte så lätt att hålla ett säkert avstånd då. Vi tycker inte det kändes okej alls faktiskt och att den informationen inte var tydlig (Vi är fullt medvetna om att man köper en bädd och det är inget problem med det, men nu befinner vi oss i en pandemi, Det går inte att borty från och här måste ni ta ett större ansvar)”
Totalupplevelse 4 av 5
Boendestandard 0 av 0
Faciliteter (dusch, wc etc) 0 av 0
Städning 0 av 0
Prisvärt 0 av 0

Mysig samvaro

Rekommenderad av Julia, Sverige (Sverige mån 09 aug 2021)
“Var själv och träffade många sympatiska människor som det var lätt att få kontakt med i det mindre sammanhanget. i de delade rummen för sex personer. Bra med kök, rinnande vatten och avlopp indraget.Städades regelbundet av de boende och av personal. Personalen på fjällstationen är väldigt hjälpsamma och trevliga! Det gick alltid att lösa problem eller bara fråga om något. Åt middag och frukost en dag i restaurangen, det var mycket gott.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Boende lyhört

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige sön 08 aug 2021)
“Lite störande att personal på övervåningen möblerade, flyttade möbler sent på kvällen”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

1. Varmvattnet var slut hela kvällen, gi...

Ej rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige sön 08 aug 2021)
“1. Varmvattnet var slut hela kvällen, gick och kollade tre gånger innan jag till slut fick ta en kalldusch. Riktigt irriterande! 2. Toaletterna var ständigt ostädade och riktigt äckliga. Synd att vi som betalar (dyrt!) för rum ska dela med alla restauranggäster mm. 3. Att bastun är avstängd "pga corona" känns som ett skämt med tanke på att inga andra coronarestriktioner hölls på. Hade varit bra att kunna basta med tanke på att duschen var kall! ”
STF Saltoluokta Fjällstation svarar (ons 11 aug 2021)
Hej! Vad tråkigt att höra att du drabbades av att varmvattnet tog slut. Tyvärr något som inträffar under högsäsong ibland, och givetvis något vi försöker åtgärda. Vi försöker avlasta toaletterna genom att hänvisa till våra utedass. Att bastun är stängd är ett centralt beslut från STF som gäller på både fjällstationer och fjällstugor. När det ändras kommer även vi att kunna öppna upp dem. Jag är ledsen att du upplevde vistelsen som negativ, men önskar dig välkommen åter under lågsäsong så hoppas jag du får en annan upplevelse hos oss! Julia, platschef Saltoluokta
Totalupplevelse 2 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 1 av 5
Städning 2 av 5
Prisvärt 1 av 5

Tyst 2200?

Rekommenderad av Michel , Sverige (Sverige sön 08 aug 2021)
“Ta bort dörrstängarna på dörrarna dom slår igen stenhårt, vaknade hela tiden, det måste gå fram tydligt att det ska vara tyst 2200 å helt silence 2300.. många nyvandrande som ej har någon respekt där, mycket tråkigt att det blitt så dom sista åren Stugor o stationer måste bli mycket bättre där på att informera om detta för allas trevnad.”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5

Härligt att vara i Salto

Rekommenderad av Kerstin, Sverige (Sverige lör 07 aug 2021)
“Väldigt mycket gäster - det var det enda som möjligen var lite ”läskigt”, att folk inte höll avstånd och spritade sina händer trots uppmaningar.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 4 av 5

Trångt, lyhört och på tok för få toaletter och duschar

Ej rekommenderad av Strömbergskan, Sverige (Sverige lör 07 aug 2021)
“Köer till allt - toaletter, reception, duschar, matsal. Underdimensionerad och sliten anläggning. Varmvattnet till självhushåll och dusch tog slut. Extremt dyrt fika och lika dyrt i butiken. Kostnaden för båtresan över till Salto får man leta bra länge på webben för att hitta och för en stor familj blir det dyrt att åka fram och tillbaka några gånger. Som medlem är det svårt att förstå vad man egentligen får för pengarna. Huvudbyggnaden är dock gammal, genuin och säkert riktigt trivsam under lågsäsong och personalen gör sitt bästa.”
STF Saltoluokta Fjällstation svarar (ons 11 aug 2021)
Hej! Tack för din feedback. Tråkigt att höra om din upplevelse av Saltoluokta Fjällstation. Början av augusti är på absoluta högsäsong, och därför blir det mycket köer som vi försöker minska genom att ha en större personalstyrka och kunna hjälpa er gäster snabbare. Våra priser ligger något högre då vi har en logistisk utmaning med leveransen, då vi hanterar varorna ett flertal gånger för att få dem över sjön, ur båten och upp till stationen. Detsamma gäller med vår sophantering, som även den hanteras av oss ett flertal gånger innan den hamnar hos återvinningen. Dolda kostnader som krävs i väglöst land, men kanske inte syns så väl. Därav våra något högre priser. Tack för dina synpunkter om båttiderna, jag ska kika på hur vi kan göra dem med lättillgängliga på webben. Jag önskar dig välkommen åter under vår lågsäsong, och hoppas kunna ge dig en annorlunda upplevelse då! /Julia, Platschef Saltoluokta Fjällstation
Totalupplevelse 2 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 2 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 1 av 5

Fin middag med magisk mat

Rekommenderad av Lars B, Sverige (Sverige fre 06 aug 2021)
“Det är alltid lika trevligt och gott med middag på Salto. Trevligt med presentation av maten och magiskt god älggryta, dessert och passande viner. Högsta klass!”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 0 av 0
Prisvärt 0 av 0

Boende med utsikt

Rekommenderad av Tessi, Sverige (Sverige fre 06 aug 2021)
“Salto fjällstation är ett fantastiskt boende för utsikten, möjligheter till utflykter och den utsökta maten - och som start- mellan- eller slutpunkt för en längre vandring. Mycket trevlig personal som verkar tycka om det de gör. Kan varmt rekommenderas!”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Matbesvikelse i övrigt kanon

Rekommenderad av Carl, Sverige (Sverige fre 06 aug 2021)
“Som helhet var det en härlig upplevelse att bo på fjällstationen Saltoluokta. Boendet var härligt och servicen var bra. Bokade middag vid sena sittningen 2 månader innan men det hade blivit fel på den och vi var tvungna att ta den tidiga sittningen. Det gjorde inte så mycket men det kändes märkligt. Sen vi middagen var det jäktat och personalen som serverade kändes mest stressade och poängterade säkert 10 gånger att vi inte kunde sitta kvar då det kom en senare sittning. Det kändes verkligen inte som ryktet av att det var en toppen restaurang med avslappnad miljö och kanongod mat. Sittningen kom också igång säkert 20 min senare än vad dom hade sagt så vår tid för huvudrätt och efterrätt med dryckeapaket var knappt 1 h. Och personalen var inte riktigt i synk med köket vilket gav ett ganska amatörmässigt intryck ( trots att jag tror att samtliga är kanon på sina jobb). Sen var det informerat att det skulle vara 3 olika rätter som serveras ( kött, fisk och vegetariskt) men det var buffé med kött och ett vegalternativ. Detta sänkte upplevelsen för maten som hade ett högt pris men var lite av en besvikelse. Kanske hade högre förhoppningar då vi var rekommenderar stället för dess fina mat. ”
STF Saltoluokta Fjällstation svarar (ons 11 aug 2021)
Hej Carl! Tack för dina synpunkter. Beklagar att er middagstid blev en annan än den ni hade bokat. Beklagar även att er middagstid kändes stressig, ibland sker oförutsägbara händelser som påverkar vår tidsplanering. Vi gör såklart allt för att det inte ska drabba våra gäster. Angående middagsmenyn serverar vi kött ELLER fisk och alltid ett vegetariskt alternativ. Jag är ledsen att vi inte mötte dina förväntningar här. Jag önskar dig välkommen åter vid ett annat tillfälle, och hoppas vi kan ge dig en bättre upplevelse då! /Julia, platschef Saltoluokta
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 3 av 5

I närheten avBoka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället

Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället
Build: 2021-09-17 19:09:50, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-6656.cbischannel-15272.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: showreviews
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.