STF Saltoluokta Fjällstation

Adress: STF Saltoluokta Fjällstation, 98299 Gällivare  visa karta
Område: Laponia (Naturnära, Fjällområde)
Gästbetyg: 98% (261 av 265 rekommenderar) (55 recensioner)

Gästbetyg: 98%

(261 av 265rekommenderar)
Totalupplevelse 4,6 av 5
Bemötande och service 4,7 av 5
Boendestandard 4,1 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4,2 av 5
Prisvärt 3,9 av 5
Om våra gästrecensioner: Gästernas recensioner är skrivna av våra kunder efter deras vistelse. Detta är gästernas åsikter och reflekterar deras upplevelser av vistelsen på denna anläggning. Poäng baseras på ett poängsystem mellan 1 till 5 där 1 är dåligt och 5 är utmärkt.

Individuella recensioner från våra gäster (visar 31-40 av 53)

Jag gillar salto men blev lite irriterad...

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige sön 04 aug 2019)
“Jag gillar salto men blev lite irriterad på att personalen denna gång inte verkade ha så bra koll, de hade blandat ihop beställningar och försökte få mig att betala flera hundra mer än jag borde. Lyckades inte få ett kvitto som stämde även om de till slut justerade så att priset stämde. Min vän fick inte information om att hon hamnade i ett hundrum när hon bokade via telefon heller. ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 3 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5

Magisk

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige lör 03 aug 2019)
“Utsikterna från bastun var helt grymma. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 4 av 5

Totalupplevelse

Rekommenderad av Lasse, Sverige (Sverige ons 31 jul 2019)
“Vandring med natursecenerier och sedan god mant på kvällen Det kan inte bli bättre för kropp och själ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Bemötande

Rekommenderad av Lena P, Sverige (Sverige tis 30 jul 2019)
“Trevlig middagsvärdinna med engagemang och berättelse om Langas. I receptionen fångas jag upp för att de sett att vi bokats på fel båt till vår vidare helikoptertur tillbaka till Kvikkjokk där vi startat vår vandring. Toppen!”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 5 av 5

Guldkornet i Fjällen

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige sön 28 jul 2019)
“Mycket trevlig och serviceinriktad personal! Dessutom som alltid fantastiskt god mat! Ett perfekt avslut på en perfekt fjällvistelse med boende i både fjällstuga och på fjällstation. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 3 av 5

Högsta betyg till personal och mat! Bygg...

Rekommenderad av Ullabjörn, Sverige (Sverige sön 28 jul 2019)
“Högsta betyg till personal och mat! Byggnader och inredning skulle må bra av en upprustning/reparationer här och var. T.ex. en smällande ytterdörr i huvudbyggnaden, fel fall på duschgolvet, trasiga stolar, myggnät, handtag, etc.”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 2 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5

Mysigt o underbar mat

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige tis 23 jul 2019)
“Mysigt o underbar mat”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Salto fjällstation

Rekommenderad av Paula, Sverige (Sverige mån 22 jul 2019)
“Jättefin station! Underbara vandringar. Det var många barnfamiljer samtidigt som oss och de var väldigt högljudda! Kanske borde de bo i stugorna av hänsyn till övriga gäster? Många kommer ju trots allt till fjällvärlden för lugn och ro. Gärna fler vegetariska/veganska alternativ i mataffären! Många som vandrar är klimatmedvetna, vi träffade flera stycken som, liksom oss, hade svårt att hitta mat. Era soppluncher är fantastiska, likaså frukosten. Dessutom väldigt proffsig och gullig kökspersonal. ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 4 av 5

Inte ett boende för dig som vill sova ut

Ej rekommenderad av Vandraren från norr, Sverige (Sverige lör 20 jul 2019)
“Under juli hade vi en vistelse på Saltoluoktas Fjällstation, med den oturen att vi missat att man just den veckan höll någon form av "familjevecka" vilket innebar att det var en stor mängd barnfamiljer från Stockholmstrakten på plats samtidigt, och fjällstationen snarare upplevdes som ett sommarkollo för småbarn med stök och spring på alla håll, istället för en startpunkt för att komma ut i den fina naturen. Nåväl, otur som sagt. Vi bodde i Kierkau vilket visade sig ha flera brister som gör att man kliar sig i huvudet. För det första finns det inga nycklar till rummen, dvs. man kan inte låsa in sina värdesaker när man går från boendet på dagen, istället måste man bära dom med sig. Det här är helt idiotiskt med tanke på att det är folk från hela världen som bor på fjällstationen, det går inte att ha en så naiv syn på detta att man anser att det ska kunna råda en "familjär stämning" mellan helt okända människor. Vidare är badrummen mycket konstigt utformade, det går inte att byta om annat än i sitt eget rum när man duschar i byggnaden. När man kliver in i badrummet är det ett rum med två handfat, och vidare två dörrar, en toalett och en dusch. Man måste alltså ta med sig sina kläder in i duschkabinen och byta om där inne eller springa halvnaken genom korridoren till sitt rum eftersom det inte finns någon privat yta att byta om på inne i badrummet. Det största problemet med boendet är dock varken bristen på säkerhet med låsning eller badrummen, utan att det kan vara den mest lyhörda byggnaden norr om polcirkeln. Det är helt otroligt hur tunt man lyckats bygga väggarna, de hade lika gärna hade kunnat vara av kartong. Man hör klart och tydligt vad folk pratar om i sina telefoner eller om de prasslar med en plastpåse, eller snarkar på natten. Dessutom har man gjort genidraget att montera dörrstängare som gör att dörren fjädrar tillbaka till stängt läge när man släpper den, det borde ju vara bra, men problemet är att dörrstängarna saktar inte in sista biten, vilket gör att alla dörrar slår igen med en jävla smäll hela tiden och folket som bodde i huset med sina barnfamiljer hade i alla fall inte under vår vistelse vett att stänga dörrarna försiktigt när man stiger upp 05:30 på morgonen. Sist en lite mindre känga till personalen i receptionen som var till väldigt lite hjälp när vi frågade om rutter att gå, det var alltid svårt att få ut någon vettig information och några värdefulla detaljer som t.ex. "ni behöver ha kontanter med er till samevistet" fick man aldrig. Gissar på att det kan bero på att personalen själv inte har vandrat i området, men tre olika personer hade ungefär samma svårighet att dela med sig av kunskap som förmodligen inte fanns. Trots alla brister omnämnda i den här texten är det väldigt fint vid fjällstationen, det är väldigt rent och fräscht, alla duschar och köksutrustning funkar perfekt och det går alldeles utmärkt att laga sin mat osv. Det som drar ner betyget är dessa dumma påhitt som att inte ha nycklar till rummen och att man till synes försöker valla ihop resenärer att komma närmare inpå varandra. De flesta som reser här är vuxna människor och kan bestämma själv hur de vill uppleva sin resa, för vår del ville vi minimera vår kontakt med andra människor för att koppla ifrån en stund, andra söker kanske efter nya vandringskamrater.”
Totalupplevelse 3 av 5
Bemötande och service 3 av 5
Boendestandard 2 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 2 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 3 av 5

Brist på personal

Rekommenderad av Fix, Sverige (Sverige tis 16 jul 2019)
“Middagarna var underbemannade och väntan blev lång mellan rätterna”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 2 av 5
Prisvärt 3 av 5

I närheten av



Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället

Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället
Build: 2020-07-08 15:35:02, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-6656.cbischannel-15272.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: showreviews
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.