STF Abisko Turiststation

Adress: STF Abisko Turiststation, 981 07 Abisko
Område: Abisko-Kebnekaisefjällen (Naturnära, Fjällområde)
Visa karta
Gästbetyg: 97% 934 av 967 rekommenderar (244 recensioner)

Gästbetyg: 97%

(934 av 967rekommenderar)
Totalupplevelse 4,5 av 5
Bemötande och service 4,6 av 5
Boendestandard 4,3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4,3 av 5
Städning 4,4 av 5
Prisvärt 3,9 av 5
Om våra gästrecensioner: Gästernas recensioner är skrivna av våra kunder efter deras vistelse. Detta är gästernas åsikter och reflekterar deras upplevelser av vistelsen på denna anläggning. Poäng baseras på ett poängsystem mellan 1 till 5 där 1 är dåligt och 5 är utmärkt.

Individuella recensioner från våra gäster (visar 1-10 av 273)

Tältplats

Rekommenderad av Brita Edberg, Sverige (Sverige tis 03 aug 2021)
“Jag har bott i rum där vi var 4 personer. Bra. Tältade en natt. Ytterst svårt att få ner tältpinnar. Dyr tältavgift med tanke på det urusla servicehuset. En bucklig kastrull, två dåliga plattor. Ingen stanns att sitta. Finns behov av krokar på toan att hänga ifrån sig på. Få krokar i tvättrummet. sittbänk vore bra eller hylla att lägga ifrån sig på. Hade varit fint med även svensk text. Vi är många gamla som har svårt med engelskan.);”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 3 av 5

Bra boende men dålig vegetarisk mat

Rekommenderad av Fjällräven, Sverige (Sverige tis 03 aug 2021)
“Abisko är en av världens vackraste platser. Fjällstationen ligger fantastiskt och är en underbar möjlighet till att befinna sig i fjällvärlden. Tyvärr håller inte restaurangen den standard på vegetarisk mat som förväntas 2021. Den standard vi fann liknar det som var för 20 år sedan, långt efter exempelvis Saltoloukta fjällstation. ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 3 av 5

Trevligt men för dyrt

Rekommenderad av Micke, Sverige (Sverige mån 02 aug 2021)
“Vi trivdes bra på stationen överlag. Rummen motsvarar en enklare fjällstuga med våningssängar, som va helt ok att sova i. Stationen ligger lite för nära vägen & tågspåret vilket drar ner mysfaktorn något jämfört med t.ex Storulvån”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 3 av 5

bastun

Rekommenderad av Robert, Sverige (Sverige mån 02 aug 2021)
“Ett laternativ tillatt ha bokadebastutider är att ha en bastu för män och en för kvinnor. Som det är nu vill kanske många bada menat går inte för att allt ider blir snabbt uppbokade. Har man bra planering kan man boka för dagar i förväg. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 4 av 5

Eftersatt underhåll

Rekommenderad av Åsa, Sverige (Sverige mån 02 aug 2021)
“Jag bodde på Keron, vandrarhemmet, och det var bra! Sköna sängar och fräscha toaletter och duschar. Använde dock ej kök eller bastu. Det finns mycket att göra åt den stora fastigheten. Det finns t ex en balkong med hänförande utsikt, som inte kan användas pga för lågt räcke (vad jag förstår). Den ser bedrövlig ut, med flagnande färg och grön algpåväxt. Det stör utsikten från restaurangen. Det är synd att STF inte spenderat pengar på underhåll under de sista årtiondena (vad det verkar). Observera att betyg på boendestandard här bland gästrecentioner gäller både hotellrum och vandrarhem. Standarden på vandrarhemmet är bra, men hotellrummen lär vara i behov av renovering. Glöm inte att i god tid boka bord i restaurangen om du önskar äta middag! Underbar natur, härliga vandringar, fint Naturum och trevlig personal tar vi med oss, men skärpning när det gäller fastigheterna önskas!”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 2 av 5

3:dje gången jag bor här. Var här i janu...

Rekommenderad av MOnika, Sverige (Sverige sön 01 aug 2021)
“3:dje gången jag bor här. Var här i januari och "jagade" Norrsken. Vi startade vår vandring mot Nikkolukta här. Fösta kvällen tog vi ett dopp i Torneträsk. Frukosten är magisk och utsikten från matsalen måste upplevas på plats.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Sanslöst dyrt

Ej rekommenderad av Walentine, Sverige (Sverige sön 01 aug 2021)
“STF Abisko är absolut inget dåligt ställe men era så kallade hotellrum är ett stort skämt om man tänker på standard för priset man betalar. Dessutom erat WIFI... Ärligt?! Med de priser ni tar borde ni kunna erbjuda bättre WIFI, snabbare och stabilare. Att ni ligger där ni ligger är ingen ursäkt för andra ställen ute i "ödemarken" klarar av att erbjuda ett bra internet. ”
Totalupplevelse 3 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 2 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 1 av 5

Pleasant stay with amazing views

Rekommenderad av Shuba, Sverige (Sverige sön 01 aug 2021)
“We were two people travelling to Abisko in July 2021. We had booked the classic hikes package which included stay and we had booked a hotel room. We stayed for 5 nights and 6 days of which we had 3-course dinner on the first and last day of stay. The room was very comfortable and the service was great. We had the view of the lake and the mountains which was a bliss to wake up to every morning. The breakfast was super nice with a great selection of food and the lunch bag concept was brilliant. We had a wonderful time and would highly recommend staying at Abisko turiststation and the hiking package. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Mötesplats

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige sön 01 aug 2021)
“För mig, som precis som flera andra, som reser som solitärer är de mänskliga mötena något som kan ge nya impulser, energi och värme. Att bo tillsammans med nya främmande människor var verkligen en tillgång förutom de magiska naturupplevelserna jag fick. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Geggigt i matsal, för mkt skolmatskänsla

Rekommenderad av Vandringstös från Göteborg , Sverige (Sverige lör 31 jul 2021)
“Klibbiga bord och inte trevligt att sitta o äta. Bullrigt i stökigt samt skrikiga barn. Receptionen hotellet kunde inte erbjuda dusch efter utcheckning och innan hemfärd mot flygplats. Luktar gammalt o dålig luft i entrén. ”
Totalupplevelse 2 av 5
Bemötande och service 2 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 2 av 5

I närheten av



Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället

Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället
Build: 2021-08-02 12:54:11, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-6656.cbischannel-15272.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: showreviews
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.