STF Abisko Turiststation

Adress: STF Abisko Turiststation, 981 07 Abisko  visa karta
Område: Abisko-Kebnekaisefjällen (Naturnära, Fjällområde)
Gästbetyg: 97% (1082 av 1117 rekommenderar) (269 recensioner)

Gästbetyg: 97%

(1082 av 1117rekommenderar)
Totalupplevelse 4,5 av 5
Bemötande och service 4,7 av 5
Boendestandard 4,3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4,3 av 5
Städning 4,3 av 5
Prisvärt 3,9 av 5
Om våra gästrecensioner: Gästernas recensioner är skrivna av våra kunder efter deras vistelse. Detta är gästernas åsikter och reflekterar deras upplevelser av vistelsen på denna anläggning. Poäng baseras på ett poängsystem mellan 1 till 5 där 1 är dåligt och 5 är utmärkt.

Individuella recensioner från våra gäster (visar 61-70 av 269)

Abisko kvalitet kostar

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige lör 27 jul 2019)
“Unik fjällstation med bra kommunikationer via tåg eller bil och fantastisk restaurang. Storslagna vyer och brett urval på aktiviteter. Priset för logi är dock förvånansvärt dyrt. Bor ofta på hotell och Abisko Fjällstation ligger i premiumprisklass trots att rummen i vandrarhemmet är enkla.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 3 av 5

Dörrstängare

Rekommenderad av Naturvän, Sverige (Sverige tis 23 jul 2019)
“Montera bort dörrstängare till rummem eller åtgärda på annat sätt. Nu låter det väldigt mycket när dörrarna slår igen. Man störs av de på kvällen natten när.man ska sova.”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 3 av 5

Restaurangupplevelse

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige tis 23 jul 2019)
“Mycket trevlig personal i restaurangen. Bra frukost men kaotiskt p g a utformningen i lokalen. Middagarna var dock en besvikelse mycket därför att priserna var väldigt höga, portionerna små och att det inte fanns något att välja på mer än den fastställda menyn för kvällen. Om man vistas i Abisko för att vandra har man inte mycket glädje av lunchutbudet eftersom man är ute på fjället då. Priserna på maten var horribelt höga. Vänder sig STF bara till medel- och höginkomsttagare från Sveriges storstäder i söder? Vilka mer än dem vill äta tillgjord husmanskost på t ex några skivor rödbeta med en klick majonnäs på? I Abisko finns inget annat än denna restaurang att välja på, ingen bra affär eller annan restaurang. Därför borde det finns alternativa, mättande och inte så dyra rätter att välja på i restaurangen. Vi hörde också att vissa familjer blev avvisade från restaurangen då man sa att det var fullbokat för kvällen. Vart skulle dessa människor ta vägen i Abisko om de inte hade bil eller möjlighet att laga mat själva?? ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 3 av 5

Dålig Service med transport på plats.

Rekommenderad av Tina, Frankrike (Frankrike mån 22 jul 2019)
“När man inte har bil finns det ingen möjlighet att ta sig från STF till affären för att handla mat : 4 kms fram och åter till fots med tunga kassar. Det finns inte heller någon möjlighet att komma till promenaden "Trollsjön" annat än med Norrlandsbussen som går en gång om dagen kl. 08.12 (morgon) och tillbaka kl. 18.00 (kväll). Bussen kl. 08.00 på morgonen är OK, däremot om man kommer ner från Trollsjön kl. 15.00 får man vänta 3 timmar för att komma tillbaka till STF. Vi försökte lifta och det gick inte. Man kan naturligtvis ta en guide STF som kör med bil till uppgången till Trollsjön och det kostar 700,00SEK/peron som att alldeles föf dyrt! Förslag : ha en liten minibuss på plats som säljer buss biljetter, enligt en lista med föfrågan, och som kunde köra till och från affären samt till och från Trollsjön (t.ex. 1 eller 2 gånger o veckan). Boendet är liter för dyrt.”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 3 av 5

För det priset är rummen inte speciellt ...

Rekommenderad av As, Sverige (Sverige mån 22 jul 2019)
“För det priset är rummen inte speciellt tilltalande, bastun t ex som låg i källaren - hur kan man lägga den där när utsikten är så fantastisk.?”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 2 av 5

Hostel newcomer

Rekommenderad av Arctic Farmor, USA (USA mån 22 jul 2019)
“This was my first time staying in a hostel and I enjoyed it very much. The facilities are very clean and staff very helpful. The meals we ate in the dining room were delicious. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Mycket trevligt och en bra stämning på t...

Rekommenderad av evaeri, Sverige (Sverige sön 21 jul 2019)
“Mycket trevligt och en bra stämning på turiststationen. Bra ordnat med kortare vandringar i omgivningen. Hade varit bra med en liten lekplats tex gunga o sandlåda. Vi hade två barn med 7 o 2 år.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5

Great hostel

Rekommenderad av Davissis, Schweiz (Schweiz sön 21 jul 2019)
“The hostel Keron looks unspectacular from outside. But the rooms are bright and modern (but very simple). Toilets and showers are as expected. The large kitchen/common room with a very nice view of Torneträsk is a great place to be and has a nice, lively hostel feeling to it. The shop at the turiststation nearby has very limited food choice, making it difficult to cook anything reasonable. A little more choice in basic staples would be great. Services such as baggage room are convenient. The sauna is somewhat disappointing. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 5 av 5

Trevlig vistelse

Rekommenderad av Daniel, Sverige (Sverige lör 20 jul 2019)
“Vi valde att sova en natt före och efter vår vandring. Trevliga mixade rum och rena och fräscha toaletter och duschar. Självhushållet håller också bra standard. Rekommenderas! ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5

Campsite Abisko Touriststation

Rekommenderad av Lindström, Tyskland (Tyskland lör 20 jul 2019)
“We stayed 3 Nights at the campsite. The facilities are good. What we missed though is a covered seating/dining area, i.e. Tables and benches with a roof.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 4 av 5

I närheten av



Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället

Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället