STF Abisko Turiststation

Adress: STF Abisko Turiststation, 981 07 Abisko  visa karta
Område: Abisko-Kebnekaisefjällen (Naturnära, Fjällområde)
Gästbetyg: 97% (1082 av 1117 rekommenderar) (269 recensioner)

Gästbetyg: 97%

(1082 av 1117rekommenderar)
Totalupplevelse 4,5 av 5
Bemötande och service 4,7 av 5
Boendestandard 4,3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4,3 av 5
Städning 4,3 av 5
Prisvärt 3,9 av 5
Om våra gästrecensioner: Gästernas recensioner är skrivna av våra kunder efter deras vistelse. Detta är gästernas åsikter och reflekterar deras upplevelser av vistelsen på denna anläggning. Poäng baseras på ett poängsystem mellan 1 till 5 där 1 är dåligt och 5 är utmärkt.

Individuella recensioner från våra gäster (visar 51-60 av 269)

Abisko är en fantastisk plats mitt i en ...

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige tor 08 aug 2019)
“Abisko är en fantastisk plats mitt i en nationalpark och med fina vandringar direkt utanför dörren och ett naturum som är väl värt att besöka med fin utställning och kunnig personal. Dessutom är Abisko lätt tillgängligt med tåg (och väg). Stort plus för linbanan som tar gäster upp till ett trevligt café och fin vandringsstart på fjället. Turiststationen har en fin foajé, butik och matsal och trevlig personal. Rummen är helt OK. Men det är DYRT med nästan 2000 kr per natt (medlemspris) för ett dubbelrum på ett tvåstjärnigt hotell som är ganska lyhört, enkelt och slitet (i wc/duschrum och med fläckiga tapeter). Frukost och lunchpaket toppen men middagen 290 kr för en varmrätt ligger också lite i överkant för den kvalitet som bjuds när vi är på plats. För stationer som ligger mer avlägset eller på fjället är det mer förståeligt att ta ut priser som här. Städ och bäddning m m är jättebra men själva rummen i huvudbyggnaden behöver mycket snart renoveras (eller så bör priserna anpassas). Skyltningen och naturstigar nära stationen är toppenfin (nationalparken) men den blir allt mindre tydlig på de vanliga lederna ju längre från stationen man kommer. ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 3 av 5

Litet rum i fantastisk natur

Rekommenderad av BGNHBG, Sverige (Sverige tor 08 aug 2019)
“Vårt dubbelrum i huvudbyggnaden var i minsta laget. Med packning blev det inte mycket golvyta kvar. ( Vi ställde lite i badrummet) När du kommer ut ur rummet är omgivningen fantastisk. Vi hade bokat en trerättersmiddag i förväg. Fick fantastiska platser i ett mindre rum. Betjäningen var långsam, men alla var mycket trevliga. Maten smakade utmärkt.”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 4 av 5

Mycket vackra omgivningar och fantastisk...

Rekommenderad av Mona, Sverige (Sverige sön 04 aug 2019)
“Mycket vackra omgivningar och fantastisk mat.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 5 av 5

Ingen AC ingen hissar Det är daks att by...

Ej rekommenderad av gyin, Sverige (Sverige sön 04 aug 2019)
“Ingen AC ingen hissar Det är daks att bygga nytt Hotell med tak resturang”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 3 av 5

Dyrt

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige lör 03 aug 2019)
“Eftersom vi bara var tre personer blev det dyrt. Skulle vara perfekt om det också fanns några mindre stugor att hyra...”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 2 av 5

När jag är där jag valt att vara.

Rekommenderad av Solle, Sverige (Sverige tor 01 aug 2019)
“En vistelse eller semester blir egentligen aldrig dålig eftersom det ligger i sakens natur att man i regel är på en lugn och bra plats inombords. Så även denna gång i Abisko. Det enda jag möjligen kan gå igång på är hur det finns personer som låtsas förstå innebörden av nationalpark men skräpar ner och tänjer på det sunda förnuftets beteende. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Reception underbemannad

Rekommenderad av Jonas, Sverige (Sverige ons 31 jul 2019)
“Det var lång kö och en person i receptionen när tåg anländer. Tåger var dock försenat så vi fick åka buss från Boden kanske det brukar vara mera personal.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 4 av 5

Inte så bra middag.

Rekommenderad av Sven, Sverige (Sverige tis 30 jul 2019)
“Inte så bra mat, trerätters middagen levde inte upp till priset. Frukosten var däremot jättebra.”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5

Connection between Kiruna and Abisco

Rekommenderad av JP, Danmark (Danmark mån 29 jul 2019)
“Poor connection between Abisco and Kiruna with Public transport”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 5 av 5

Stuga med fantastiskt läge

Rekommenderad av Veronica, Sverige (Sverige sön 28 jul 2019)
“Vi var två som hyrde en stuga för sex. Så vi hade det rymligt och skönt. Vi var nöjda med allt utom badrummet som luktade instängt och fuktigt. Duschvattnet flöt snabbt över hela golvet och ingen hylla att ställa ifrån sig saker på. Men vi hade en underbar utsikt (hus 204). Möblerna bra, ny soffa tror jag. Det var mysigt.”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 1 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 4 av 5

I närheten av



Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället

Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället