STF Abisko Turiststation

Adress: STF Abisko Turiststation, 981 07 Abisko  visa karta
Område: Abisko-Kebnekaisefjällen (Naturnära, Fjällområde)
Gästbetyg: 97% (1082 av 1117 rekommenderar) (269 recensioner)

Gästbetyg: 97%

(1082 av 1117rekommenderar)
Totalupplevelse 4,5 av 5
Bemötande och service 4,7 av 5
Boendestandard 4,3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4,3 av 5
Städning 4,3 av 5
Prisvärt 3,9 av 5
Om våra gästrecensioner: Gästernas recensioner är skrivna av våra kunder efter deras vistelse. Detta är gästernas åsikter och reflekterar deras upplevelser av vistelsen på denna anläggning. Poäng baseras på ett poängsystem mellan 1 till 5 där 1 är dåligt och 5 är utmärkt.

Individuella recensioner från våra gäster (visar 31-40 av 269)

Ni måste ändra på er matfilosofi om vi ska komma tillbaka!

Rekommenderad av Ingemar Bergman, Sverige (Sverige tor 29 aug 2019)
“Jag har varit i Abisko av och till i 57 år. Den meny som serverades dagen vi kom - 3-rätters för 440 kr - kändes FULLSTÄNDIGT fel på denna plats. Hur ska barnfamiljer, ungdomar och andra med snål ekonomi ha råd med detta? Och VILL man verkligen ha sån mat då man är på fjälltur? Vi, som faktiskt hade råd, tyckte det var så fel och så orimligt att vi valde att dels bodde på Keron, dels i tält (vi var i Abisko i tre omgångar mellan våra turer). Var tvungna gå t/r Abisko Östra några gånger för att handla mat. Det är väl ok om ni vill kunna erbjuda en svindyr 3-rätters till folk med fet plånbok, men ni MÅSTE NATURLIGTVIS även erbjuda en enkel "fjällvandrarbuffé" med husmanskost!!! Med OLIKA meny varje dag - t ex ett rullande veckoschema. Ja, jag vet att ni hade ETT alternativ för 185 kr, MEN det var exakt samma varenda dag. Till råga på allt var er 3-rätters inte så värst bra. Efterrätterna var värst – en dag fick vi några nästintill råa rabarberbitar med en liten krämklick och några pajsmulor uppepå. En annan dag fick våra bordsgrannar en liten, liten vaniljglasskula med pyttelite hjortron på. För 125 kr! Vi provade lunch två gånger. En skulle varit fiskgratin med svamp, men det var en läskig, sörjig svampgryta med några simmande fiskbitar i. Rekommendera era matansvariga att Googla ordet Gratin för att få hum om hur en sådan ska se ut. Den andra lunchen var faktiskt ok. Frukosten var ok, men äggröran var förfärlig – nån grå sörja. Kan nämna att vi var i Norge efteråt, och där fick den mest utsökta äggröra på varje plats – såväl på minihotellet i Harstad som på Hurtigruten och hotellet i Trondheim. SKÄRPNING ANBEFALLES! ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 3 av 5

Boende i parhus i Abisko

Rekommenderad av Roland och Karin, Sverige (Sverige tis 27 aug 2019)
“Mycket bra boende i "nyrenoverat" hus.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 0 av 0
Prisvärt 0 av 0

Uppdelning av rum

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige mån 26 aug 2019)
“Man kan dela upp besökarna på flera rum. Nu var vårat rum helt full medan andra rum stod tomma. Dela upp besökarna mellan rummen så behöver det ej bli så trångt.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Trivsamt

Rekommenderad av Rang, Sverige (Sverige lör 24 aug 2019)
“I receptionen möttes vi upp av mycket trevlig och tillmötesgående personal. Det gemensams pentryt får toppbetyg tack vare bra utrymme, rent och snyggt, bra källsortering, porslinet var diskat och stod inte i hon.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 4 av 5

Abisko i korthet

Rekommenderad av Lars, Sverige (Sverige fre 23 aug 2019)
“Två nätter i Abisko är tyvärr inte tillräckligt förr att uppleva denna gudomliga plats. Bodde i jättefin välutrustad stuga med självhushåll. Träffade trevlig personal i både reception och shoppen som gav ovärderlig vägledning och tips om vandring under vår korta tid där. Naturen ärfantastisk och vi kommer med största säkerhet att återvända”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Keron

Rekommenderad av Maria, Sverige (Sverige tor 22 aug 2019)
“Bra städning, rent och fräscht i gemensamma utrymmen/toaletter alla dagar. Hade behövts mer utrustning i köket i Keron, t ex tillbringare, skålar, ugnsformar. I övrigt känns det mycket fräscht sedan det har renoverats. Lite dålig ordning på frukosten på Turiststationen. Kanske underbemannade? Det tog tid innan saker fylldes på i buffén och borden hade behövt torkas av. Förstår att det var mycket under Fjällräven Classic, men efter det var det ju lugnare...”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 3 av 5

Abisko vecka 33

Rekommenderad av Jen, Sverige (Sverige tis 20 aug 2019)
“Det bästa var restaurangen. Bra frukost och fantastisk middag. Härliga tjejer i personalen. Tack för bra bemötande. Tyvärr fick vi lite dålig information från guiderna vg vandringsalternativen. Felaktiga km-antal gavs tills oss och vår vandring blev alldeles för lång vilket var synd då vi hade barn med. ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5

Jag tyckte särskilt mycket om området ru...

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige mån 19 aug 2019)
“Jag tyckte särskilt mycket om området runt disken i huvudbyggnaden (att shopen är öppen varje dag från kl. 8.30 till 20.30, de fina fåtöljerna i hallen). Dessutom gillade jag frukosten mycket (utbudet, särskilt hjortronjogurten :). Last but not least tycker jag, att köket är mycket fin (utsikten över sjön, det är öppet nästan dygnet rund). Toaletterna var otroligt välstädade under Fjällräven Classic! Jag kommer gärna tillbaka (Annette, 50 år gammal). ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 3 av 5

Re-accomodate to civilization in Abisko!

Rekommenderad av Johannes, Tyskland (Tyskland sön 18 aug 2019)
“Sure there are many things which drive us into the fjäll, again and again: the vast landscape, the overwhelming nature, the feeling of being in balance with the elements, the distances to travel on our own - to the horizon and farther, day after day - while leaving no trace, but the memories and calm we bring back to our daily life. But after some time out there, there also will be things to value when you get back: a room, a shower, a place to sleep both flat and soft, clean bed linen, tasty meals, fresh fruit, good talks with other hikers, maybe some drinks, a cellphone connection to send some spectacular photos to the loved ones, and both a road and rails leading back home. I always enjoy coming to Abisko from the fjäll!”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

lyx

Rekommenderad av Mattias, Sverige (Sverige lör 17 aug 2019)
“Otroligt bra service och trevlig personal, mycket god mat i restaurangen. vill tillbaka”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

I närheten av



Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället

Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället