STF Allsta Eko Gård Höga Kusten

Adress: Allsta gård 101, 872 96 Bjärtå
Område: Ångermanland (Naturnära)
Visa karta

Pensionat | Välkommen till Allsta Eko Gård i Bjärtrå strax norr om Ångemanälvens strand. Ett modernt kretsloppshus med restaurang, kafé, B&B och odlingar.

Allsta Eko Gård ligger i Ådalen Kramfors kommun, där älv möter hav, på norra sidan av Ångermanälven på Höga kusten och 50 km nordväst om Härnösand. Fastigheten har anor från 1700-talet, och är idag en levande gård med grönsaksodlingar, höns samt en huskatt.

Här välkomnas du till en rofylld och vacker miljö där du kan uppleva landsbygden från den bästa sidan. Sov över i gårdens lilla B&B och upplev de vackra omgivningarna och de många besöksmålen i närheten. Och gården är en upplevelse i sig. På sommaren är gården grönskande med odlingar av grönsaker, bär och fruktträd. All odling sker med egen gödsel och utan gifter. Grönsaker, bär och frukt tas tillvara och serveras till våra gäster.

Miljötänket genomsyrar all verksamhet, och de resurser gården erbjuder nyttjas i möjligaste mån, exempelvis i form av bra mikroklimat på grund av söderläge, eget vatten, eget avlopp, solel och ved. Kretsloppshuset, där bland annat B&B, kafé och produktionskök är inrymda, är ett hus uppfört av ekologiska material av trä och lera vilket skapar ett bra inomhusklimat. Hela gården är ett kretsloppssystem där hälsa och samklang med naturen står i fokus. Allt för att göra din vistelse så hållbar som möjligt.

Är du nyfiken berättar jag gärna om erfarenheterna kring odling och byggteknik. Inspirerande samtal är alltid välkomna och vill du hjälpa till med något på gården går det oftast också bra. Naturen runt gården är perfekt för enkla utflykter, kanske på cykel med matsäck. Historiskt bjuder trakten också på många intressanta och välbekanta platser.

Allsta Eko Gård har öppet året runt. I vårt kafé där du som gäst kan beställa både lunch och middag. Observera dock att du behöver förboka detta minst två dagar före ankomst. Frukost med hembakt bröd ingår alltid i priset och behöver inte förbokas. Under säsong säljer vi grönsaker och andra produkter från vår trädgård. Kretsloppshuset kan bokas för möten, konferenser, bröllop och liknande.

Varmt välkommen, jag hoppas du ska trivas!

Inger Holmberg

Recensioner

Faciliteter och service

Cykeluthyrning Kaféservering Guider Wifi

Policy

Incheckning (tidigast)
13:00
Utcheckning (senast)
11:00

Kontaktinformation

Telefonnummer (Bokning)
+46 734052095
Telefonnummer
+46 734052095
Gatuadress
Allsta gård 101
872 96 Bjärtå


Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem

Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
Build: 2022-06-08 17:58:13, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-6656.cbischannel-15272.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: showdetails
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.